magyarfutball.hu

Vác FC - Ferencvárosi TC 3 : 2 17:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: magyarfutball.hu
  2021.04.11, 18:12
  1997. szeptember 3. szerda (tud) - Labdarúgó NB I., 7. forduló:

  Vác FC - Ferencváros 3-2 (3-0)
  Vác, 5000 néző, V: Piller

  gólszerzők: Horváth P. (16.), Nagy T. (24.), Kasza (34.), illetve Lipcsei (47.), Vámosi (56.)
  sárga lap: Boda (5.), illetve Schultz (83.)
  piros lap: Boda (86.)
  cserék: Kriska helyett Nyikos (50.), Andrássy helyett Füle (66.), Horváth P. helyett Vén (87.), illetve Albert helyett Sitku (36.), Miriuta helyett Schultz (38.)
  jók: Kasza, Andrássy, Vojtekovszki, illetve Vincze O., Lipcsei, Nyilas

  Kezdőcsapatok:

  Vác FC:
  Hámori - Nagy T. - Kasza, Babos Á. - Vojtekovszki, Schwarcz, Kriska, Sipeki, Boda - Andrássy, Horváth P.

  Ferencváros:
  Udvarácz - Dragóner - Szűcs, Vámosi - Nyilas, Miriuta, Lipcsei, Vincze O., Nagy N. - Albert, Touati

  Először Vojtekovszki lövése hozta tűzbe a hazai nézőket, amikor Andrássy beadását 8 m-ről kapura lőtte. Ezt Udvarácz kapus még védeni tudta. A 16. percben Andrássy futott fel a jobb oldalon, beadását Horváth P. senkitől sem zavartatva vehette át, majd a Ferencváros kapusának a lábai között a hálóba talált (1-0).

  A 19. percben Touati egyenlíthetett volna, ám ígéretes helyzetben az oldalhálóba lőtt. A 24. percben a váci 16-oson belül Andrássy ütközött Nagy Norberttel, s a váci támadó a földre esett. Piller játékvezető büntetőt ítélt, azt Nagy Tibor a kapu jobb alsó sarkába lőtte (2-0). A 32. percben Nyilas a 16-os baloldali sarkától kapura lőtt, ám Hámorinak nem jelentett nehézséget a labda megszelidítése.

  A 34. percben Nagy T. 30 m-ről ívelt a kapu elé egy szabadrúgást, Kasza pedig 13 m-ről a kapura fejelt, sikerrel (3-0). Négy perccel később Nyilas a jobb oldalon végigvezette a labdát a pályán, élesen középre ívelt, Nagy Norbert pedig néhány lépésről fejelt, a labda azonban néhány centiméterrel elkerülte a kaput. Nem sokkal az első félidő vége előtt Vincze jobboldali ívelését Kriska próbálta menteni, ám lábáról a labda kishíján a saját kapujába pattant. Hámori csak nehezen tudta megfogni a "pettyest".

  A 47. percben Touati indította Lipcseit, aki kilépett a váci védők közül, s 7 m-ről a vetődő Hámori fölött a hálóba emelt (3-1). Az 56. percben Nagy Norbert beadását Vámosi 10 m-ről a bal felső sarokra fejelte, a labda a lassan kimozduló Hámori mellett utat talált a hálóba (3-2).

  Kisvártatva Schultz egyenlíthetett volna. Becselezte magát a váci 16-oson belülre, kapura gurítása azonban nem okozott gondot Hámorinak. A mérkőzés hajrájában két Lipcsei-megmozdulást tapsolt meg a közönség. A 73. percben 22 m-es szabadrúgása a bal felső sarok mellett süvített el. A 91. percben távolról lőtt, a kapu felé tartó labdát Kasza fejelte szögletre.

  A Ferencváros védelmi hibájából gyorsan vezetéshez jutottak a váciak, akik az előny birtokában tovább rohamoztak. Viszont a fővárosiak "lagymatagon" játszottak s az egyéni játékot erőltették, ekkor a csapatjáték még váratott magára. A második félidő elején gyökeresen megváltozott a játék képe. Ekkor a vendégcsapat nagy lendülettel támadott, aminek két gyors szépítő gól lett az eredménye. A hajrára azonban a zöld-fehérek visszavettek az iramból, így a harmadik, döntetlent jelentő találatot nem sikerült begyötörniük az időnként önfeláldozóan védekező váciak kapujába.

  MTI