magyarfutball.hu

Vasas Danubius Hotels - Ferencvárosi TC 3 : 1 17:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2021.04.25, 17:10
    1997. augusztus 23., szombat (MTI) - Labdarúgó NB I., 5. forduló:

    Vasas Danubius Hotels - Ferencváros 3-1 (1-0)
    Fáy utca, 6000 néző, V: Puhl

    gólszerzők: Hámori (35., 46.), Váczi (67.), illetve Vincze (80.)
    sárga lap: Juhár (43.), Gricajuk (85.)
    cserék: Dragóner helyett Miriuta (a szünetben), Albert helyett Schultz (70.), Jagodics helyett Páling (79.), illetve Pál helyett Gricajuk (82.), Maczó helyett Simon A. (90.), Szilveszter helyett Herczeg (92.)
    jók: Juhár, Váczi, Hámori, illetve az FTC-ből senkit sem lehet kiemelni.

    Kezdőcsapatok:

    Vasas DH:
    Végh - Mónos, Geress, Juhár, Aranyos - Szilveszter, Galaschek, Váczi, Maczó - Hámori, Pál

    Ferencváros:
    Udvarácz - Dragóner - Hrutka, Lipcsei - Nyilas, Albert, Jagodics, Vincze, Nagy N. - Nicsenko, Zavadszky

    Az első negyedórában egyik együttes sem jutott el a kapura lövésig. A 16. percben Váczi bal oldali szabadrúgását védte a ferencvárosi kapus, Udvarácz. A 27. percben Lipcsei próbálkozott távoli lövéssel, a zöld-fehérek középpályása azonban jóval a kapu bal oldala mellé "tüzelt". Sikertelen ferencvárosi akciók után, a 35. percben vezetést szerzett a Vasas. Maczó a bal oldalról középre ívelt, Hámori hat méterről a jobb sarokba fejelte a labdát (1-0). Bár mentek előre a ferencvárosiak, nem veszélyeztették igazán Végh kapuját, mivel az angyalföldi védelem rendre mentett. A 45. percben Vincze egy 18 méteres szabadrúgásból kevéssel a bal felső sarok mellé csavart.

    A második félidő első támadásából növelte előnyét a Vasas. A 46. percben Váczi ugratta ki Aranyost, aki kapura lőtt, de Udvarácz kiütötte a labdát. A kipattanóra érkezett Hámori, aki éles szögből a kapuba helyezett (2-0), így megszerezte második találatát. Az 58. percben Vincze újabb ígéretes szabadrúgást végzett el, ezúttal nem sokkal a bal felső sarok mellett szállt el a labda. A 67. percben már 3-0-ra vezetett a hazai együttes. Ebben a gólban is főszerepet játszott Hámori. Az angyalföldi csatár a tizenhatos jobb oldalánál vezette a labdát, elfektette a kapust, majd sarokkal középre passzolt, az érkező Váczi pedig közelről a kapuba továbbított (3-0). Időközben elkezdett zuhogni az eső. A 69. percben Nicsenko Véghbe lőtt, majd Zavadszky két méterről fölé fejelt. Nagyobb gólhelyzetet hagyott ki Szilveszter, aki a 76. percben egyedül futott a kapu felé, de ennek ellenére közelről a bal sarok mellé lőtt. Szépítésre azért futotta a Ferencváros erejéből: a 80. percben Nyilas a jobb szélről középre ívelt Vinczéhez, aki nyolc méterről a kapu közepébe helyezett (3-1). A hajrában a Ferencváros kapujához szegezte ellenfelét, de újabb gól nem született.

    A Ferencváros csupán a harmadik angyalföldi gól után uralta a pályát, akkor, amikor a Vasas játékosai a biztos vezetés tudatában kicsit leeresztettek. Megérdemelt angyalföldi siker született. Az FTC először szenvedett vereséget azóta, hogy Varga Zoltánt Nyilasi Tibor váltotta fel a kispadon.