magyarfutball.hu

fénykép helye
alias
Váczi Zoli
Pecás Váczi
nemzetiség
Magyarország
életkor
55 éves
poszt
középpályás
kapcsolódó weboldalak

játékos

pályafutás
Debreceni MTE
? - ?
Kaba
1989 - 1991
Debreceni VSC
1991 - 1993
Békéscsabai Előre FC
1993 - 1996
Vasas SC
1996 - 1999
Kispest-Honvéd FC
1999 - 2000
Ferencvárosi TC
2000 - 2000
Kecskeméti TE
2000 - ?
Vasas SC
? - ?
Ózdi FC
? - ?
Dabas FC
? - ?
Enying VSE
? - ?
Kaszaper FC
2007 - 2008
?
? - ?
Erdőkertes SE
? - ?
Csillaghegyi MTE
? -
eredmények / elismerések
?

edző

pályafutás
?
? - ?
Ferencvárosi FC
2014. augusztus - 2014. szeptember
eredmények / elismerések
?
portré: Váczi Zoltán
2014-ben a Vasas öregfiúk csapatában© magyarfutball.hu

Debreceni MTE, ?-?

...

Kaba, ?-?

...

Debreceni VSC, ?-1993

...

Békéscsabai Előre FC, 1993-1996

...

Vasas SC, 1996-1999

...

Kispest-Honvéd FC, 1999-2000

...

Ferencvárosi TC, 2000

...

Kecskeméti TE, 2000-?

...

Vasas SC, ?-?

...

Ózdi FC, ?-?

...

Dabas FC, ?-?

...

Enying VSE, ?-?

...

Kaszaper FC, 2007-2008

...

Erdőkertes SE, ?-?

...

Csillaghegyi MTE, ?-

...
 
 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: magyarfutball.hu
  2020.03.30, 18:57
  Amúgy semmi bajom Váczival, voltak szép dolgai a pályán (lásd a Vidinek lőtt gólját), tehetsége megvolt, hogy ne csak egy jó játékos legyen a magyar NB1-ben. De mása (mint szorgalom) úgy tűnt nem nagyon.
  Jó egészséget neki!

  Váczi Zoli az egyik olyan ember, focista, aki egyszerre igazolja és cáfolja a régen minden jobb volt közhelyet.
  Talán nem véletlenül Rudi bácsi tudott vele egyedül bánni. Ő olyat követelt meg az edzésen, amit ő is megcsinálta azt, amit megkövetelt. 70 évesen együtt futott a fiúkkal edzésen.

  Pedig szerintem benne lett volna spiritusz. Nyilván az ő élete, mit pofázunk bele, de na. Van egy diszkrét bája, amikor a 90-es évek focistái emlékeznek vissza magukra, "hogy bezzeg mi" (hozzátéve, hogy ez vmilyen szinten egy normál emberi reakció).
  Skybelahoz meg csak csatlakozni tudok. Nem vagyok a Vasas játékosok nagy tudora, de azért tán meredek lenne a klub történetének 3. legjobbjának választani. Mintha Bárányos lenne a Honvédnál top3-as.

  "Ilyen vagyok,így kell elfogadni"...Nem,Zoli...Kurvára nem kellett volna elfogadni egyik edződnek sem ezt,fel kellett volna baszni téged a lelátóra,és ott rájöttél volna,hogy nem teheted meg ezt a csütörtöki pecanapot a csapattársaiddal,a stábbal,ezt ugyanis úgy hívják:TISZTELETLENSÉG...ez csapatjáték,ha teniszeznél,ott megtehetnéd,mindenki leszarná,hogy teszed tönkre magad.De ez csapatjáték,tök jó lehetett annak a csapattársnak,aki a taknyán csúszott edzésen egész héten,majd leült a padra hétvégén,te meg ezzel a hozzáállással a kezdőben találtad magad.Csak azért mert tehetséges voltál...A legnagyobb gond talán,hogy ezzel utólag elégedett,ez aztán tényleg példaértékű...

  Kispest szurkoló vagyok
  De emblematikus figura volt, korszakának meghatározója mint a Fradiban Telek, Simon, Lipcsei, az MTK-ban Zsiborás, nálunk Vincze Pilu, Pisont Pista, az Újpestben Véber stb.
  Jó arc, én bírtam ahogy nyomta, ennyit ma is simán le tudna tenni különösebb erőfeszítés nélkül és felfelé lógna ki az NB1-ből.
  A mai sztárok se tanúsítanak több tiszteletet csak nem horgásznak és nem drabóznak.
  Ha már gyenge foci akkor olyan karakterek legyenek mint Váczi Zoli, nem pedig Grófok meg Botkák.

  azt azért talán megjegyezném Zoli védelmében, hogy ilyen életvitel mellett is ki tudott emelkedni a hazai (gyenge) mezőnyből. Mit tehetett az edző? Hát berakta.. És nem egyszer ki is húzta a csapatot a sxxrból. Nagy tehetség volt, ez nem kérdés..
  Teljesen más kérdés, mi lehetett volna Zoliból, ha van tartása, akaratereje, szorgalma. Egy nemzetközi karrier simán lehetett volna, de erről már kár beszélni.

  http://www.nemzetisport.hu/nso_cikkhozzaszolas/?cikk_id=2754943
   
 2. avatar: Longinus
  2015.08.31, 08:35 (szerk.: 2017.06.21, 19:39)
  képVáczi Zoltán, Kocsis Lajosra emlékeztető tálentummal jelent meg a 90-es években, sajnos annak hibáit is pontról-pontra követte. A szurkolók kedvence volt minden csapatában, rövid ideig a Ferencvárosban is játszott. Kép forrása: ftcbk
   
 3. avatar: magyarfutball.hu
  2014.01.02, 17:20
  A Tv2 anno készìtett egy összefoglalót a Mennyeiről, hogy ki hova igazolhat, bajnoki esélyek stb. Váczi Zolit is megkérdezték, aki pecázás közben nyilatkozott, cigivel és sörrel a kezében: Még nem tudom hova igazolok!smiley)


  ösztönös zseni volt ez kétségtelen, bár szerinte az élsport és az alkoholfogyasztás együtt jár (komolyan ezt nyilatkozta), amugy az eltékozolt tehetség iskolapéldája.....

  https://www.facebook.com/troll0foci/posts/610044082395539
   
 4. avatar: magyarfutball.hu
  2013.02.06, 13:32
  A pályafutása során többek között a Békéscsabánál, a Vasasnál és a Ferencvárosnál is megfordult Váczi Zoltán jelenleg az Olimpia Akadémia U19-es együttesét edzi. A korábbi válogatott játékos szerint ma egy feltétel teljesülése esetén a nemzetközi sajtó is tőle lehetett volna hangos.

  – Pásztor József is azt nyilatkozta abban az időben, hogy a Barcelonában kellene játszanom, nem ott (Békéscsabán – a szerk.). Mindig kerestek mindenhonnan, de engem nem nagyon érdekelt, mert én magyar vagyok, itt érzem jól magam. De azért kipróbáltam volna magam egy spanyol, egy német bajnokságban, ahol ott volt a példaképem, Thomas Hässler. Lehet, ha nem ebben a közegben növök fel, ami itt volt Magyarországon, hanem korán kikerülök akár Ausztriába, akkor most nem sokan beszélnének Messiről. Mindent elértem Magyarországon, de azt bánom, hogy a világ nem ismert meg – mondta Váczi, aki kitért arra is, mi volt a Viharsarokban a siker kulcsa.

  – Nagyon nagy csapategységet képzett nálunk az alkohol, egyébként a fogyasztás tekintetében az első ötben nem voltam benne. Egyszer a Fradi ellen játszottunk volna, és én bejelentettem, hogy megyek a Vasasba, már nem játszok többet a Békéscsabában. Elmentem kocsmázni, ahogy szoktam, és jöttek hajnalban a többiek - két játékos -, és reggel hatig könyörögtek, hogy játsszak. Addig azért legurult egy kis whisky, nem is kevés, így részegen már rá tudtak beszélni. Jött a Fradi és kaptak egy ötöst – mondta a saját magát öntörvényűnek és fegyelmezetlennek leíró legenda.

  Váczi arra is rámutatott, a csabaiaknál mi volt az ő elsődleges feladta.

  – Nekem nem esett jól az alkohol, csak nem lóghattam ki. Volt olyan, aki kilógott, de az nem is játszott a csapatban, ült a kispadon, pedig utánpótlás-válogatott volt. Az volt a taktika, hogy nézzem ki az ellenfél gyenge pontját, menjek be a második félidőben, és nyerjem meg a meccset róla – fogalmazott.

  A korábbi válogatott játékos még kiemelte, a Fradinál eltöltött időszaka volt számára a legkülönlegesebb, mivel ott kapta a legnagyobb szeretetet, illetve elmondta, szerinte mi ma a legnagyobb baj a labdarúgással.

  – Régen egy ünnepnap volt minden meccs, ma már nem. Most az a lényeg, hogy rajta legyen a gyereken mez, a Balotelli-séró legyen belőve, legyen egy 70 ezres cipője, és akkor azt hiszi, hogy jó játékos, de hát nem lesz az. A mai gyerekek nagyon szeretik a futballt, de hiányzik belőlük a tudás. Régen a magyar játékosokkal velük született egy olyan adottság, hogy improvizálni tudtak, ma már nincs ilyen. Kiölik a cselezést a gyerekekből már 10 éves korra, mert bekiabál az edző, hogy passzoljál. Az nem futball, és így 14 éves korra a játékosok megutálják a labdarúgást – zárta mondandóját a legenda.

  forrás:
  http://www.csakfoci.hu/node/131687
   
 5. avatar: magyarfutball.hu
  2013.01.19, 10:35
  Újra itt van. Egy csel erre, egy csel arra. A Vasas-szurkolók egykori kedvence, Váczi Zoltán közel a negyvenhetedik életévéhez sem felejtett el futballozni, amit az elmúlt hétvégén két góllal is bizonyított.

  Meccs volt, felkészülési találkozó. A piros-feketék játszottak a kékekkel. A Csillaghegyi MTE első számú, Boldizsár Imre által vezetett társulata fogadta a Rákosmenti TK második egyletét. A házigazda úgy állt fel, hogy Kukunberg Márk – Jurkinya Richárd, Hajdu Csaba, Németh Tamás, Haga András – Szépvölgyi András, Singer Marcell, Imre Zoltán, Molnár Dániel – Váczi Zoltán, Lőrincz Péter. Az első félidőben már 6–0-ra vezettek a szép akciókat vezető csillaghegyiek, akik közül Váczi Zoltán volt igazán elemében, ugyanis a hatból két gólt vállalt. Érdekesség, hogy Angyalföld legjobb tizenhármasa az ősszel csupán egy találatig jutott együttesében, de majd tavasszal újra megmutatja, hogy jó az „öreg” a háznál. Sőt, addig sem kell várni, hiszen a Téli Nagypályás Torna 2. fordulójának keretében a CSMTE a Budajenővel játszik szombat délelőtt 11 órakor. Legutóbb egyébként Erdőkertesen volt játékos-edző Váczi Zoltán, mi több, annak idején nagy port kavaró interjút is adott honlapunknak, amelyben nyíltan vállalta véleményét a Vasassal kapcsolatban ugyanúgy, mint a nevesincs légiósokkal. Váczi Zoltán voltaképpen mit sem változott. Sem a pályán, sem a pályán kívül. És talán így is van ez jól…

  forrás:
  http://fociakobon.hu/ms/node/43941
   
 6. avatar: magyarfutball.hu
  2013.01.19, 10:32
  2007-04-27
  A cselein és a szabadrúgásain kívül, bohém életviteléről volt közismert a középpályás, aki NB I-es időszakában a legjobb előrejátszó játékosnak számított. Az Előrénél, Pásztor edző alatt kiérdemelte a Pecás Váczi nevet, mivel az edzések helyett horgászott a haverokkal. Emellett nem vetette meg az italt sem és pöfékelt, mint egy gyárkémény.Mindezek ellenére 1994-ben fél szezonon át vezették a tabellát, majd az utolsó három fordulóban bukták el a bajnokságot. Aztán feltűnt a Vasaban is, ahol szabadrúgásgóljaival tette le a névjegyét. Kétszer volt válogatott, Irán és Macedónia ellen
  Majd egy időre eltűnt, játszott az osztrák negyedosztályban és az NB II-es Dabasban. Közben felhagyott korábbi életvitelével és leállt káros szenvedélyeiről. Két éve nyilatkozott a Nemzeti Sportnak:
  " A pályán egyszerűen nem tudtam elviselni, ha nem a csapatom nyer. A mérkőzéseken mindig az első perctől az utolsóig futottam, és ha azt láttam, hogy valamelyik csapattársam alibizik, nyomban összevesztem vele. A pályán kicsit bolond vagyok, de a civil életben nem...az egész magyar élvonal színvonala óriásit esett az elmúlt évekhez képest. Néha azt látom a mai játékosokon, hogy nincs is kedvük futballozni, mintha nyűg lenne nekik a labdába rúgni. Bízom benne, hogy a Vasas ismét erős csapat lesz, és a régi társakkal mi is jobban szórakozunk majd a lelátón."

  Most visszatért! A Megye II-ben szereplő Kaszapert erősíti, a csapat legjobb játékosa 40 évesen. A múltheti fordulóban 8:0-ra gépelte a Kaszaper a Tarhost. Minden gólpasszt Váczi adott, így két csapattársát is mesterhármashoz segítette.
  Csak egy képet találtam róla, azt is miniben, fönt látható a Cipruson, cicákkal játszó Váczi.

  forrás:
  http://foldiek.blog.hu/2007/04/27/vaczi_zoli_kaszaperen_gyilkol