magyarfutball.hu

Diósgyőri FC - Újpesti TE 0 : 2 17:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: magyarfutball.hu
  2021.04.25, 17:05
  1997. augusztus 23., szombat (tud) - Labdarúgó NB I., 5. forduló:

  Diósgyőri FC - Újpesti TE 0-2 (0-0)
  Diósgyőr, 22 000 néző, V: Vágner

  gólszerzők: Herczeg (58.), Kovács Z. (66.)
  sárga lap: Kiser (26.), Farkas J. (81.), illetve Herczeg (24.), Monye (70.), Sebők (74.)
  cserék: Ternován helyett Túróczi (46.), Kákóczki helyett Buzás (69.), Jakab helyett Domokos (77.), illetve Herczeg helyett Szanyó (83.), Kovács Z. helyett Tóth N. (89.)
  jók: Téger, Kovács T., Kulcsár, illetve Sebők, Kiskapusi, Véber, Herczeg, Kovács Z.

  Kezdőcsapatok:

  Diósgyőri FC:
  Rácz - Földvári, Téger, Farkas J., Kovács T. - Ternován, Kiser, Buliga, Kákóczki - Jakab, Kulcsár

  ÚTE:
  Szűcs Lajos - Fehér, Sebők, Kiskapusi - Babati, Kozma, Véber, Monye, Szlezák - Herczeg, Kovács Z.

  A 4. percben Ternován elvitte a labdát Szlezák mellett, de kivárt, és tíz méterről leadott lövésébe a visszafutó Sebők bele tudott lépni. A másik oldalon Herczeg 12 méteres lövése foglalkoztatta Rácz kapust. Rendkívül nagy volt a küzdelem, de a játék színvonala elég sok kívánnivalót hagyott maga után. A két csapat láthatóan tartott egymástól, jobbára a mezőnyben folyt a játék. A 24. percben Herczeg egyedül lépett ki a védők közül, elvitte Rácz mellett a labdát, majd látványos műesést produkált, feldobta magát. Vágner nem volt vevő a produkcióra, és sárga lapot adott a csatárnak. A 35. percben Kulcsár 20 méteres szabadrúgását Szűcs Lajos a bal alsó sarokból tolta szögletre. A félidő utolsó eseményét Kovács Z. hatméteres fejese jelentette, ám a labda elsurrant a bal alsó sarok mellett.

  A második félidőben az újpestiek léptek fel támadólag. Az 58. percben Herczeg kibújt a védők közül, majd a díszkíséretet maga mögött hagyva, 14 méterről a kifutó Rácz alatt laposan a jobb sarokba gurított (0-1). A 66. percben növelték előnyüket a vendégek. Kovács Z. kapott középen labdát, átemelte a fölöslegesen kifutó Rácz fölött, majd 22 méterről elegánsan az üres kapuba helyezett (0-2). Ezt követően már az történt a pályán, amit az újpestiek akartak, a diósgyőriek görcsösen erőlködtek.

  Az első 45 perc kiélezett, küzdelmes játékot hozott. Egyik csapat sem került döntő fölénybe, és a kapuk is csak ritkán kerültek veszélybe. A szünet után az újpestiek átvették a kezdeményezést, a DFC fáradtabbnak tűnt, s a lila-fehérek helyzeteiket jól kihasználva végül is megérdemelten jutottak mindhárom ponthoz.

  MTI
   
 2. avatar: magyarfutball.hu