magyarfutball.hu

Győri ETO FC - Diósgyőri FC 1 : 0 19:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2021.04.27, 15:48
    1997. augusztus 11., hétfő (tud) - Labdarúgó NB I., 4. forduló:

    Győri ETO FC - Diósgyőri FC 1-0(0-0)
    Győr, 8000 néző, V: Megyebíró

    gólszerző: Fehér (91.)
    sárga lap: Lakos (18.), Salagean (81.), illetve Farkas J. (11.)
    csere: Csató S. helyett Gőgh (58.), Vayer helyett Szarvas (70.), Csató J. helyett Puglits (78.), illetve Jakab helyett Domokos (72.) Ternován helyett Túróczi (83.)
    jók: Lakos, Fodor, Fehér, illetve Rácz, Téger

    Kezdőcsapatok:

    Győri ETO FC:
    Molnár - Korsós, Lakos, Stark - Mracskó, Csató S., Csató J., Salagean - Fodor, Fehér, Vayer

    Diósgyőri FC:
    Rácz - Varga S., Téger, Farkas A., Kovács T., - Ternován, Buliga, Kiser, Kákóczki - Kulcsár, Jakab

    A mérkőzés kezdőrúgását az Egyiptomból közelmúltban hazatért 75 esztendős Hidegkuti Nándor végezte el, aki a 60-as években sikerrel edzősködött Győrben. Meglepetésre a vendégcsapat támadott többet az első negyedórában, ezzel próbálva megzavarni a hazaiakat. A 13. perc kishíján a vezető gólt is meghozta a Diósgyőrnek, amikor Kiser 20 méteres lövése centiméterekkel kerülte el a győri kapu jobb felső sarkát. A 19. percben Buliga 20 méteres szabadrúgása megpattant a hazai sorfalon, s a gólbatartó labdát Fodor az utolsó pillanatban fejelte ki. A hazaiak ebben az időszakban csak erőlködtek, középpályásaik nem tudtak mit kezdeni a szoros emberfogással. A 30. percben nagy tűzijáték alakult ki a diósgyőri kapunál, előbb Fehér lövése találta telibe a felső kapufát, a kipattant labdát Mracskó lőtte meg, de Rácz védett. A 36. percben Vayer lépett ki a bal oldalon, 12 méteres lövését a diósgyőri kapus bravúrral védte.

    Kihagyott győri helyzettel indult a második félidő, egy kipattanó labdát Vayer 10 méterről kapu fölé vágott. Fölénybe került a hazai csapat, de nem rohamozhatott nyílt sisakkal, mivel a Diósgyőr veszélyesen kontrázott. A 64. percben Fodor lövése mér túljutott Rácz kapuson, de a gólbatartó labdát egy diósgyőri védő kivágta. A 68. percben egy gyors vendégakcióból Kulcsár húsz méterről a bal kapufát találta el. A 75. percben Fehér lábában volt a vezető gól, de ziccer helyzetben nem merte felvállalni a lövést. Az utolsó percben azután helyrehozta hibáját, amikor két jó csel után óriási gólt lőtt a bal felső sarokba (1-0).

    Küzdelmes, színvonalas mérkőzésen, mindkét csapat kitűnő játékot nyújtott. Végül az utolsó perc döntött a Győr javára.

    MTI