magyarfutball.hu

Ecker-Stadler FC - Ferencvárosi TC 2 : 2 19:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2021.04.29, 14:21
    1997. augusztus 2., szombat (MTI) - Labdarúgó NB I., 3. forduló:

    Ecker-Stadler FC - Ferencváros 2-2 (2-2)
    Akasztó, 7000 néző, V: Vágner

    gólszerzők: Borgulya (33.), Farkas T. (44.), illetve Lipcsei (21.), Nicsenko (40.)
    sárga lap: Nagy S. (15.), Molnár Z. (38.), Borgulya (67.), Jeremejev (70.), illetve Szűcs (13.), Albert (45.)
    piros lap: Szűcs (49.)
    csere: Nagy S. helyett Farkas T. (32.), Holló helyett Hadár (83.), illetve Nyilas helyett Schultz Levente (46.), Nicsenko helyett Sitku (69.), Jagodics helyett Páling (77.)
    jók: Nagy G., Korol, Jeremejev, Borgulya, illetve Albert

    Kezdőcsapatok:

    Ecker-Stadler FC:
    Nagy G. - Korol - Kertész, Molnár Z., Resko - Schultz László, Jeremejev, Hleba, Nagy S. - Holló, Borgulya

    Ferencváros:
    Szeiler - Dragóner - Szűcs M., Lipcsei - Nyilas, Vincze O., Albert, Jagodics, Nagy N. - Zavadszky, Nicsenko

    Enyhe hazai fölényt hozott az első öt perc, de az igazi lehetőség Nicsenko előtt adódott, a szőke csatár azonban mellé fejelt. A későbbiekben átvette az irányítást a Ferencváros, a hazaiak védekezésre kényszerültek. A 21. percben Nagy G. hibázott, az új szabály ellen vétett. A tizenhatoson belül sokat várt kezében a labdával. A közvetett szabadrúgásból Albert pöccintett Lipcsei elé, aki 15 méterről a bal alsó sarokba lőtt (0-1). Egy szabadrúgásból majdnem egyenlített a Stadler. Jeremejev 22 méterről lőtt, a jobb kapufán csattant a labda. Jó iramú, érdekes, változatos mérkőzést láthatott a közönség és Nagy G. hatalmas védéseit. Az akasztói hálóőr jóvátette a gól előtti hibáját, előbb Nicsenko nyolc méteres lövését, majd Zavadszky közeli ismétlését védte látványosan.

    A 33. percben egy pompás hazai akció után Borgulya kilépett a védők mellől és 15 méterről, balról a hosszú sarokba gurított (1-1). Továbbra is élvezetes volt a csata, mindkét csapat óriási elánnal játszott. A 40. percben Nyilas ívelt jobbról az ötös magasságába, ahol Nicsenko remekül bújt ki a védők gyűrűjéből, s a léc alá fejelt (1-2). A 44. percben ismét gyors akasztói akció végén Farkas lőhetett nyolc méterről, de Lipcsei remek reflexszel hárított a kapu torkában.

    A 44. percben ismét egyenlített a hazai gárda. Hleba ugratta ki Farkas T.-t a bal oldalon, aki egy csodálatos csel után 14 méterről védhetetlenül lőtt a bal alsó sarokba (2-2).

    A második játékrész negyedik percében Szűcs akasztotta Hollót, amiért sárga lapot kapott, mivel ez volt a második, a kiállítás sorsára jutott a zöld-fehér védő. Folytatódott az éles küzdelem, előbb Borgulya lövését tornászta ki Szeiler, majd Nicsenko lapos pöccintését vágta ki a gólvonalról Jeremejev.

    A viharos kezdés után egy picit visszavettek a csapatok, így is érdekes mérkőzést láthatott a közönség. A ferencvárosiak létszámhátrányos helyzetükben is többet támadtak. A 65. percben egy szögletet követően Zavadszky fejesét ismét a gólvonalról mentette Jeremejev, majd Nicsenko hagyott ki óriási helyzetet, 6 m-ről balról a kapu előtt gurította el a labdát. A Stadler átadta a kezdeményezést a vendégcsapatnak, magára húzta a kék-fehér együttes a Ferencvárost, így próbálták megszerezni az ellentámadás lehetőségét. A 73. percben ismét szabadrugást ítélt Vágner. Most azonban Lipcsei 13 m-ről a sorfalba lőtt. A másik oldalon Molnár ugorhatott ki, Szeiler önfeláldozó vetődéssel hárított előle. A 78. percben Lipcsei 25 m-es szabadrúgása után Nagy G. a jobb felső sarokból bokszolta ki a labdát.

    Magyar pályákon ritkán látható hatalmas iramú, változatos mérkőzésen mindkét csapat becsületesen megdolgozott az egy pontért.