magyarfutball.hu

Újpesti TE - Debreceni VSC-Epona 2 : 2 14:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2018.08.14, 19:06
    1997. május 25., vasárnap (MTI) - Labdarúgó NB I., 33. forduló:

    Újpesti TE - DVSC-Epona 2-2 (1-1)

    Megyeri út, 5000 néző, V: Arany
    gólszerzők: Kovács Z. (42., 59.), illetve Madar Cs. (11.), Sándor T. (86.)
    sárga lap: Véber (20.), Szlezák (39.), illetve Vadicska (82.)
    csere: Kiskapusi helyett Babati (37.), illetve Djurisic helyett Sándor Cs. (88.), Madar Cs. helyett Stupar (89.), Böőr helyett Frida (90.)
    jók: Kovács Z. (a mezőny legjobbja), Zombori, illetve Sándor T.

    ÚTE:
    Szűcs - Sebők V. - Tamási, Kiskapusi - Jenei, Fehér Cs., Véber, Zombori, Szlezák - Herczeg, Kovács Z.

    DVSC-Epona:
    Téglási - Vadicska, Gojan, Szatmári - Dombi, Bernáth, Böőr, Sándor T., Madar Cs. - Djurisic, Sira

    A kezdeti hazai mezőnyfölény ellenére hidegzuhanyként hatott az újpestiekre, hogy a Debrecen megszerezte a vezetést. A 11. percben Sándor T. átadását Madar Cs. jobbal a kiinduló Szűcs felett a kapu bal felső sarkába csavarta (0-1). A bekapott gól után is többet birtokolta a labdát az UTE. Fél óra elteltével Zombori emelgetett a debreceni 16-os jobb sarkánál, remekül tálalt Kovács Z. elé, aki lefordult védőjéről, lőtt, de Téglási résen volt. Egy kontraakció végén majdnem újabb gólt szerzett a DVSC. Dombi lépett ki az "alvó" védők közül. A szélvészgyors játékos elhúzta Szűcs mellett is a labdát, de az oldalhálóba lőtt. Válaszként Kovács Z. mintegy 3 m-ről az elvetődő Téglásiba lőtt. Amit a csatár elhibázott, rögtön helyre is hozta. A csődöt mondott vendég lestaktika nyomán három újpesti állt Téglásival szemben, Kovács Z. higgadtan az üres kapuba helyezett (1-1).

    Semmit nem változott a játék képe a második félidőre, az UTE birtokolta a labdát, a hajdúsági gárda kontrákra játszott. Az 59. percben góllá érett a hazai nyomás, Zombori remek labdával szöktette Kovács Z.-t, aki a kifutó Téglási felett a kapuba emelt (2-1). A találkozón immár második gólját szerző csatár - ünneplés gyanánt - a szögletzászlóból, valamint saját mezéből is UTE-zászlót készített. A jogos sárga lap viszont elmaradt...

    A gól felébresztette a lila-fehéreket, sorra dolgozták ki helyzeteiket. Előbb Herczeg, majd Zombori ügyetlenkedte el lehetőségét. Jellemző, hgoy mennyire a vendégek térfelén pattogott a labda, három galamb békésen csipegette az újpesti térfél fűmagjait. Később a Debrecen is támadgatott, és a hajrában váratlanul egyenlített is. A 86. percben Dombi az alapvonal közeléből középre adott, Sándor T. 6 m-ről a kapuba fejelt (2-2). A hosszabbítás percében a hazaiak még a győztes gólt is megszerezhették volna, de a legígéretesebb helyzeteket is elpuskázták.