magyarfutball.hu

Ferencvárosi TC - Győri ETO FC 3 : 2 17:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2016.01.12, 11:04
    Valószínű, hogy folytatása lesz a pályán 3-2-es hazai győzelemmel zárult Ferencváros - Győri ETO FC NB I-es labdarúgó-mérkőzésnek, amelynek szombaton az Üllői úti stadion adott otthont.

    A ferencvárosi vezetők ugyanis “elcserélték” magukat, a találkozó hajrájában négy külföldi játékos – az ukrán Nicsenko, a román Miriuta, a szintén ukrán Kuznyecov és az algériai Touati - szerepelt a zöld-fehéreknél. A győriek rögtön a mérkőzés után jelezték, óvni fognak. Erre Novák Dezső, a Ferencváros szakosztály-igazgatója így reagált.

    - A győriekről nem tudok nyilatkozni, úgyhogy a dolognak ezt a részét inkább hagyjuk. Ami bennünket illet: nincs mit szépíteni a dolgon, ami tény az tény, elcseréltük magunkat.

    - Varga Zoltán vezetőedző követte el a hibát?
    - Nem, ő lázas betegen otthon fekszik, tehát őt semmiféle felelősség nem terheli ebben az ügyben. Ezen a mérkőzésen két pályaedzője, Rácz László és Borbély László irányította az együttest.


    - Kik azok, akik határesetnek számítanak, mert olyan régen Magyarországon futballoznak?
    - Miriutának és Kuznyecovnak folyamatban van a honosítási ügye, mindketten beadták kérelmüket, de még egyikőjük sem kapta meg a magyar állampolgárságot. Úgyhogy elég egyértelmű a helyzet.

    Csiki Károly, az MLSZ szervezési osztályának vezetője: - A szabálykönyv egyértelműen rendelkezik: egy csapatban egy időben csak három külföldi játékos tartózkodhat a pályán. A negyedik idegenlégiós már jogosulatlanul szerepel – mondta a ferencvárosi üggyel kapcsolatban a sportvezető.

    - Milyen következményekkel kell számolniuk a zöld-fehéreknek?
    - Ha beérkezik az óvás, akkor az ügy a fegyelmi bizottság elé kerül, de az ítélet nem lehet kérdéses, amennyiben bebizonyosodik a tévedés: a három bajnoki pontot az ellenfél kapja meg 3-0-ás gólkülönbséggel.

    - Lehet esetleg valamilyen kiskaput találni?
    - Igen, ugyanis nem minden külföldi játékos számít idegenlégiósnak. Akik ebből a körből 1993. augusztus 10. előtt kapták meg MLSZ-játékengedélyüket, azoknak két évet kellett eltölteniük, a többieknek pedig ötöt ahhoz, hogy ne számítsanak külföldinek. Ám mindkét esetben szigorú feltétel a folyamatos itt-tartózkodás.

    Az MTI munkatársa később visszahívta Novák Dezsőt, a Ferencváros szakosztály-igazgatóját, aki a négy, pályára küldött külföldivel kapcsolatban így pontosított: - Sajnos, a négy idegenlégiós közül legrégebben nálunk tartózkodó Kuznyecovra sem vonatkozik a mentesítés, mert ő rövid időre, körülbelül fél évre visszatért hazájába. Így nem nagyon van miben reménykednünk.

    *

    A Győri ETO FC elnöksége hétfőn megtárgyalta a szombaton este az Üllői úton történtek nyomán kialakult helyzetet, és úgy döntött, hogy megóvja a pályán az FTC ellen 3-2-re elveszített NB I-es mérkőzést. A döntés meghozatalánál a testület figyelembe vette, hogy a Labdarúgás Szabálykönyve mindenképpen előírja három pont levonását a vétkes csapattól. A győri klub átérzi a Ferencváros helyzetét, hiszen hasonlóban volt része évekkel ezelőtt, amikor a szövetség pontlevonással sújtotta Bíró Béla kapus jogosulatlan szerepeltetése miatt. Az elnökség azonban úgy ítéli meg, minden magyar klubnak erkölcsi kötelessége a szabályok minden körülmények közötti érvényre juttatása.

    A győriek óvásának híre után Novák Dezső szakosztály-igazgató így beszélt a ferencvárosiak tervezett ellenlépéséről: - Megvárjuk az MLSZ döntését. Ha az számunkra kedvezőtlen, akkor utána megpróbáljuk bebizonyítani az igazunkat, azt, hogy Kuznyecov ”futballmagyarnak” számít. Ő ugyanis először két és fél évig volt itt nálunk, s akkor egyszer már elérte ezt. Ha sikerül bebizonyítanunk, hogy most is “futballmagyar”, akkor megmenthetjük a három pontot.

    http://www.tempofradi.hu/1996-xi-16-ferencvaros-gyori-eto-3-2
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2016.01.10, 14:24
    A Magyar Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága kedden tárgyalta a Ferencváros – Győri ETO FC óvási ügyet. Mint ismeretes, a Rába-partiak azért óvták meg a 3-2-es ferencvárosi győzelemmel végződött november 16-i NB I-es mérkőzés végeredményét, mert álláspontjuk szerint a budapesti zöld-fehéreknél az utolsó percekben négy olyan labdarúgó szerepelt, aki játékjogosultság szempontjából külföldinek számít. Maratoni, három és fél órás tanácskozás után a fegyelmi bizottság úgy határozott, hogy az óvás alaptalan, ezért azt elutasította, a mérkőzés három pontját a pályán elért 3-2-es eredménnyel a Ferencváros javára igazolta.

    A határozatot Furulyás János, a Ferencváros labdarúgó-szakosztályának elnöke így kommentálta: - Ilyen döntésre számítottam, hiszen két hete hangoztattam, hogy joghézag van a szabálykönyvben.

    Horváth Béla, a Győri ETO FC technikai vezetője bejelentette, hogy a döntés után lemond az MLSZ átigazolási bizottságában elfoglalt tisztségéről. A sportvezető hangsúlyozta, hogy korábban a román Catalin Azoitei hasonló esetében – amikor a játékos rövid időre Belgiumba távozott – az MLSZ-től olyan értesítést kapott a klub, hogy Azoitei magyar státuszát elveszítette, s játékengedélyét újra meg kellett kérni. Horváth Béla lemondását így kommentálta: - Amíg az MLSZ egyes bizottságainak döntése nem azt szolgálja, hogy tiszta helyzet alakuljon ki a magyar labdarúgásban, nem arra sarkall, hogy a szabályokat betartsák, hanem arra, hogy kijátsszák azokat, akkor nem tudok tovább a bizottságban dolgozni. Az óvásról a Győri ETO FC elnöksége döntött, ez a testület hozza meg, várhatóan szerdán, a határozatot arról is, hogy a klub fellebbez-e. Én személy szerint nem látom értelmét.

    http://www.tempofradi.hu/1996-xii-1-ferencvaros-zte-5-0