magyarfutball.hu

Budapesti VSC-Dreher - Debreceni VSC-Epona 2 : 0 16:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2018.08.30, 16:58
    1996. március 31. vasárnap (MTI) - Labdarúgó NB I., 18. forduló:

    BVSC-Dreher - DVSC-Epona 2-0 (1-0)

    Szőnyi út, 7 000 néző, V: Kiss G.
    gólszerzők: Orosz (30. p.), Csordás (83.)
    sárga lap: Komlósi (41.), illetve Pető (56.), Gojan (73.)
    jók: Aranyos, Vincze, illetve Sándor Cs.

    BVSC-Dreher:
    Koszta - Csábi - Bondarenko, Komlósi - Komódi, Zováth, Aranyos, Farkas - Bognár (Csordás, 61.) - Orosz, Vincze

    DVSC-Epona:
    Horváth B. - Gojan - Stupar, Pető - Vadicska, Sándor Cs., Madar, Szatmári (Medvid, 46.) - Sándor T. - Bagoly, Ilea (Nagykaposi, 68.)

    Tapógatózó játékkal indult a mérkőzés. Az első említésre méltó esemény a hatodik percben történt, amikor Bognár szabadrúgása után Komódi fejelhetett hat méterről, tiszta helyzetből, a labdát azonban a debreceni kapus könnyen hárította. Enyhe fölénybe kerültek a pesti vasutasok, a vendégek saját térfelükre kényszerültek - gyenge iramú játszadozással telt el az első negyedóra. A meglehetősen unalmas folytatásban a 30. percben teljesen váratlanul szerezte meg a vezetést a listavezető BVSC. Aranyos kényszerítőzött a leálló debreceni védők között Orosszal, aki a visszakapott labdát 17 méterről, középről biztosan helyezte a bal alsó sarokba (1-0). A 38. percben szabadrúgásból veszélyeztetett először a DVSC. Pető a jobb oldalról, 25 méterről a lécre csavarta a labdát. A félidő utolsó eseménye a 40. percben volt, amikor Orosz leshelyzetből talált a debreceni kapuba.

    A második játékrészben ,,csupán,, 13 percet kellett várni az első labdarúgásra emlékeztető jelenetre, ekkor Sándor T. 18 méteres szabadrúgása éppenhogy begurult Koszta ölébe. A 67. percben Horváth késlekedett a beavatkozással a kapuja előtt, szerencséjére Komódi sem volt ügyesebb nála, lövés helyett ugyanis a hazaiak középpályása debreceni védőhöz passzolt az 5-ös vonalánál. A közönség hatalmas ovációval fogadta a mérkőzés első szögletét, melyet a hazaiak rúghattak a 74. percben - ez sok mindent elárul a találkozó iramáról is. A 80. percben Nagykaposit választották el a labdától a hazai védők 16-osukon belül igen érdekes körülmények között, Kiss játékvezető tétovázott is, majd az 5-ösre mutatott, kirúgással folytatódhatott a játék. A 83. percben az elmélázó debreceni védők között Csordás növelte a BVSC előnyét, miután Vincze beadásából, Orosz perdítését követően három méterről passzolt a kapuba (2-0).

    Csalódást okozott a magyar labdarúgás két meghatározó csapata, végtelenül unalmas, minden elképzelést nélkülöző játszadozásuk után a hazaiak is csak a három pontnak örülhettek, amivel megőrizték előnyüket a tabella élén.