magyarfutball.hu

Ferencvárosi TC - Békéscsabai Előre FC 3 : 0 19:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: bbsz
    2017.01.09, 15:37 (szerk.: 2021.09.04, 23:58)
    Nagy volt a zöld-fehér nyomás
    Ferencváros - Békéscsabai Előre FC 3-0 (1-0)


    NB I-es labdarugó-mérkőzés, Budapest, Üllői ut, 12 949 néző
    V.: Gergely (Vavika, Nyilas)
    Ferencváros: Hajdú 6 — Telek 6 — Hrutka 7, Jagodics 8 — Nyilas 7, Albert 6, Arany 6, Lisztes 7, Nagy N. 7 — Kuntics 6, Nicsenko 8. Edző: Novák Dezső
    Békéscsaba: Udvarácz 6 — Csató 5 — Szenti 5, Kovács 5 — Szabados 5, Puskás S, Sándor 6, Balogh 6, Kasik 5 — Szarvas 5, Kulcsár 5. Edző: Pásztor József
    Csere: Albert helyett Milovanovics (6), a szünetben, Szabados h. Fodor (5), Szarvas h. Filipovics (5), mindketten az 56., Kulcsár h. Major (-) a 65., Kuntics h. Kopunovics (-) a 85. percben.
    Gólszerző: Nicsenko a 20., a 48., Jagodics a 63. percben.
    Szögletarány: 6:3 (2:2)

    3. perc: szabadrúgáshoz jutottak a békéscsabaiak. Szarvas a 16-os bal sarkáról nagy erővel megcsavarta a labdát, a jobb alsó sarok felé zúgó pettyest Hajdú nagy vetődéssel szögletre ütötte.
    10. perc: Lisztes húzott keresztbe a csabai tizenhatos előterében, az egyik cselbe belelépett egy csabai védő, ám a labda Arany elé pattant, aki 18 méterről ballal félerővel meglőtte a labdát, Udvarácz azonban magabiztosan fölszedte azt a jobb sarok elől.
    12. perc: Alberttól Kuntics elé került a labda, a Ferencváros légiósa azonban csúnyán mellé lőtt.
    14. perc: Puskás lövése adott munkát Hajdú kapusnak.
    15. perc: Nagy N. átemelt a túloldalra az egyedül álló Hrutka elé, aki visszalőtte a labdát a kapu előterébe. Jagodics 10 méterről rábólintott, azonban Udvarácz ismét a helyén volt.
    20. perc: szabadrúgáshoz jutott a Ferencváros a békéscsabai térfél közepén. A játékvezető éppen kezdte kimérni a 9 métert, a békéscsabaiak pedig még tanakodtak, hogyan is álljon össze a sorfal, amikor Kuntics váratlanul elvégezte a szabadrúgást, előre ívelt, Nicsenko pedig a még ocsúdó védelem mellett az ébredező Udvaráczot átjátszva a kapu közepébe lőtt, 1-0.
    26. perc: a nagy kedvvel játszó Lisztes néhány csel után Nagy N.-hez továbbított, a középpályás beemelte a labdát, majd az iménti gólszerző 10 méterről fejelt. Udvarácz azonban könnyedén lehúzta a labdát.
    42. perc: Nyilas labdájából Albert fejelt remekül, de ugyanilyen jól védett Udvarácz.
    48. perc: alig, hogy megkezdődött a második félidő, Nyilas végigszáguldott a bal oldalon, több csabai védőt maga mögött hagyva, majd begurított középre. Udvarácz ugyan beleért a labdába, de csak éppen hogy, ezért a berobbanó Nicsenko közelről az üres kapuba gurított, 2-0.
    50. perc: Csató elvesztette a labdát, Kuntics csapott rá, ám 12 méterről a kivetődő Udvaráczba lőtt.
    54. perc: Udvaráczot tornáztatta meg Nyilas, aki 20 méterről jobb külsővel lőtt a kapura.
    63. perc: Jagodics cikázott keresztbe a 16-os előterében, végül lövésre szánt el magát, és a labda óriási erővel vágódott a kapu jobb oldalába, Udvarácz hiába vetődött, 3-0.
    73. perc: Fodor 18 méteres bal felső sarkos, erős szabadrúgását Hajdú könnyedén húzta le.

    A szombat esti mérkőzésre óriási tömegben áramlott a szurkoló sereg az Üllői úti stadion felé, ám békéscsabai szurkolót csak elvétve lehetett látni. Végül a számukra elkülönített helyen jó, ha húszan verbuválódtak össze. Mindkét csapat nyugodtan melegített, miközben a Fradi-tábor fél órával a mérkőzés megkezdése előtt már igencsak hangolt. A mérkőzés lefújása előtt a hangosbeszélő közölte: 12 ezer 949 szurkoló váltott jegyet az esti találkozóra. Aztán a Springer-szobor mellől bevonult a két csapat, és megkezdődött a játék.
    A Békéscsaba nem volt megilletődött, többször is átlépte a felezővonalat, és próbálta becserkészni Hajdú kapuját, csakhogy a 16-oson belülre ritkán jutottak be, nem beszélve arról, hogy a kaput megcélozni még kevesebbszer állt módjukban, olyan stabilan állt a lábán a ferencvárosi védelem.
    A zöld-fehérek nagyon lendületesen támadtak, főleg a sokat mozgó Lisztes Krisztián révén az első perctől kezdve veszélyt jelentettek Udvarácz kapujára.
    Váratlanul és furcsa körülmények között jött a házigazdák első gólja, ami meg is rogyasztotta a békéscsabaiakat. Ettől kezdve csak Szarvas próbálkozott Hajdú kapuja felé akciót kialakítani, de egyre kevésbé talált társakra, így magányos farkasként száguldozott a pályán. Nem úgy a Ferencváros, amelyet szurkolói egyre jobban belehajtottak egy nagyobb iramba, és fokozatosan nagy arányú mezőnyfölényt harcolt ki a zöld-fehér együttes. Ám az első félidőben gólra már nem tudták váltani mindezt, mivel stabil volt a védelem, és Udvarácz is a helyén volt.
    A fordulás után a gyorsan jött ferencvárosi gól végképp megpecsételte a vendégek sorsát, akik egyre inkább feladták lélekben is a pontszerzés lehetőségét. Viszont a zöld-fehérek új szerzeményét, a nemrégen még a Stadler FC-ben játszó Nicsenkót dicséri az újabb látványos gól.
    A folytatásban aztán már pontatlanul játszottak a csabaiak, ritkán lépték át a felező vonalat, s ha mégis, gyámoltalanul közelítették meg Hajdú kapuját. A 90 perc során mindössze háromszor lőttek a házigazdák kapujára, az első negyedórában kétszer, majd a finisben egyszer, azt is szabadrúgásból.
    A Fradi miután berúgta a harmadik gólt is, visszafogott az iramból.
    Időközben Pásztor edző cserékkel próbált frissíteni a csapaton, ám ez is kevésnek bizonyult, az új játékosok nem vittek színt a békéscsabaiak játékába. Novák edző is cseréket hajtott végre, de ő inkább azért, hogy minél többen játéklehetőséget kapjanak csapatukból.
    A mérkőzés egyik érdekessége, hogy a sok adok-kapok ellenére egyik csapatjátékosainak sem mutatott föl színes lapot a játékvezető, aki egyébként nem minden esetben állt feladata magaslatán ezen a napon.
    A sokkal lendületesebb, célratörőbb, szemfülesebb és agresszívebben játszó fővárosiak ezen a napon megérdemelten nyertek a mindinkább kishitűvé váló Békéscsaba ellen.
    (Jávor Péter)

    Novák Dezső, a Ferencváros edzője:
    — Remekül játszott a csapat, ezért ilyen arányban is megérdemelten nyertünk. Ha minden kínálkozó lehetőségünket kihasználjuk, akkor még nagyobb gólkülönbséggel nyerhettünk volna.
    Pásztor József, a Békéscsaba edzője:
    — A Ferencváros rászolgált a győzelemre, mert kihasználta a hazai pálya előnyét.
    — Pedig jól kezdett a Békéscsaba...
    — Valóban, az első gólig partiban voltunk a zöld-fehérekkel, akiknek a huszadik percig nem is volt igazi helyzetük. Egyébként olyan gólt, amilyenből a Ferencváros megszerezte a vezetést, mi biztos, hogy sohasem fogunk lőni... Ugyanis nyolc méterről odébbról hajtotta végre a szabadrúgást a házigazda, a játékvezető pedig hagyta. Persze az is az igazsághoz tartozik, innentől kezdve már jól játszott a Ferencváros.
    — A lelátóról úgy tűnt, „erőből" kezd a Ferencváros...
    — Tény, hogy az első perctől kezdve igyekeztek megfélemlíteni bennünket, különösen az első tíz percben, amit ráadásul büntetlenül megtehettek.
    — Az első gólnál el is dőlt a mérkőzés?
    — Ettől kezdve már csak nagyon halványan bizakodtam, a második gólnál pedig már biztos voltam abban, hogy vesztesen hagyjuk el a játékteret. A Fradi a szombat esti játékkal bármely magyar csapatot megverte volna, ráadásul a közönség is igen csak belelovalta őket az eredményes játékba.
    — Kivel voltál elégedett a csabai csapatból?
    — Az első játékrészben Kasik és Balogh nyújtott elfogadható teljesítményt.
    — Kik voltak gyengék?
    — A Ferencváros két támadóját Szenti és Kovács lett volna hivatott semlegesíteni, nekik ez kevésbé sikerült. Az ő teljesítményüknek is köszönhető a vereség.
    — A konkurens Zalaegerszeg győzelmével megugrott. A hétvégén éppen ellenük játszik a Békéscsaba...
    — Ezen a találkozón már mindenképp nyernünk kell, hogy meglegyen végre az első tavaszi győzelmünk. Nem beszélve arról, hogy hazai környezetben játsszunk a zalaiakkal.

    2. Ferencváros 18 13 1 4 35-16 40
    ...
    13. Békéscsaba 18 3 7 8 19-29 16

    Békés Megyei Hírlap, 1996. április 1.
    kép
    Igor már sztár zöldben is...
    képKunticsot a lehető legszigorúbban próbálta őrizni, fogni Kovács.képNicsenko először volt kezdő a Ferencvárosban, s ő meg is hálálta a bizalmat. A szőke ukránt hiába ráncigálta a komplett csabai védelem (itt éppen Szenti), kétszer is betalált Udvarácz kapujába. A zöld-fehérek­nél tehát bőség a köbön, minden posztra jut egy-egy lavórnyi klasszis, sőt, egy-egy végtag itt-ott ki is lóg az edényből..képHoppá, itt volt valami! Kuntics sza­badrúgást várva nézi a bírót üldögélés közben, Szabados laposkú­szásra emlékeztető mozdulata, s fürkésző tekintete pedig gyanús...

    Nemzeti Sport, 1996. március 31. és április 2. (Arcanum DT)