magyarfutball.hu

Újpesti TE-Novabau - EMDSZ-Soproni LC 7 : 1 19:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: heimo
    2015.06.06, 19:10 (szerk.: 2022.08.20, 07:20)
    1994. augusztus 20. Újpesti TE-Novabau- Soproni LC 7-1 (4-0)
    Megyeri út, 6.000 néző V:Nyilas

    UTE: Praj-Füzesi-Bérczy,Molnár (Tomka,szünetben)-Jenei,Véber,Kozma,Szlezák-Belvon (Szanyó,71p.),Wukovics,Egressy. Edző: Garami József
    Sopron: Milchram - Nahóczky (Varga K., a szünetben) - Katona, Cseh - Chiratcu, Kovács T., Kovács L., Szántó, Ignácz - Fischer (Korsós, a szünetben), Cservenkai. Edző: Győrfi László

    Gólszerző: 1-0 Szlezák (9p.), 2-0 Szlezák (17p.), 3-0 Wukovics (20p.), 4-0 Egressy (46p.), 5-0 Kozma (58p.-11-esből), 5-1 Ignácz (67p.), 6-1 Egressy (74p.), 7-1 Szanyó (76p.).

    sárga lap: Molnár (40.), illetve Szántó (17.), Cservenkai (23.), Chiratcu (90.)
    piros lap: Szántó (35.)

    Előre hozott tűzijátékban reménykedtek a Megyeri úton az Újpest szimpatizánsai. Mellesleg az előzmények sem voltak kedvezőtlenek: a fővárosiak az első két fordulóban 11 góllal terhelték meg az ellenfelek hálóját, míg a soproniak két hete az UTE-nél gyengébb játékerőt képviselő BVSC otthonából is vereséggel távoztak.

    Ezúttal sem kellett sokáig várniuk az ünneplésre a hazai híveknek, bár Egressy a 3. percben még csak a kapufát találta telibe, de hat perccel később már a vendégek hálójában táncolt a labda. Molnár távoli lövése a védőkről Szlezák elé pattant, ő 13 méterről Milchram mellett a kapu jobb oldalába helyezett (1-0). Érdekesség, hogy ez volt az újpestiek első NB I-es gólja a soproniak ellen. Valamivel később Egressy ügyetlenkedett el két lehetőséget, majd Véber ügyesen játszotta be a védők mögé a labdát Szlezákhoz, aki kicselezte a soproni kapust, s a hálóba gurított (2-0). Ezzel sem volt vége a lila-fehér góloknak, a 20. percben egy jobb oldali szöglet után Wukovics közvetlen közelről csúsztatta a labdát a kapuba (3-0). Félóra elteltével veszélyeztetett először a Sopron. Fischer ívelt be balról a kapu elé, de a kimozduló Praj megszerezte a labdát a gólra éhesen érkező Cservenkai elől. Tovább rontotta a soproniak esélyeit, hogy Szántót a 35. percben Nyilas játékvezető kiállította. A vendégek középpályása Kozma után rúgott, s mivel már volt egy sárgája, a pirosat is megkapta. A félidő végére esett az iram, ám az utolsó percben Egressy lesgyanús helyzetből tovább növelte a lila-fehérek előnyét (4-0). Vastaps kíséretében tértek pihenőre az újpesti labdarúgók.

    Fordulás után Szlezák már mesterhármast érhetett volna el, de nyolc méterre a kaputól a sarkáról kifelé pattant a labda. Az 59. percben két soproni védő ugyanőt fellökte a kaputól nyolc méterre, 11-es, a büntetőt Kozma a bal sarokba gurította (5-0). A 67. percben szépített a Sopron. Ignácz a 16-os jobb sarkától, 22 méterről lövésre szánta el magát, a hosszú sarokba tartó labdába Praj beleütött, de az így is a hálóban kötött ki (5-1). A 74. percben Jenei szépen húzott el a jobb oldalon, az alapvonalról beadott, a túloldalon érkező Egressy az ötösről könnyedén passzolt a kapuba (6-1). Három perccel később a csereként beállt Szanyó látványosan megforgatta a soproni hátvédeket, majd 12 méterről a kapu jobb oldalába lőtt (7-1).

    Tovább folytatódott a lassan már megszokott újpesti gólfesztivál. A sokmozgásos, látványos játék ellen a Sopron nem találta meg az ellenszert, néha úgy tűnt, mintha osztálykülönbség lenne a két csapat között. A hangulat a 70-es éveket idézte, hosszú perceken át éltették is Garami József vezetőedzőt és tanítványait a hazai szurkolók.