magyarfutball.hu

BVSC-Dreher - Debreceni Vasutas SC 1 : 2 17:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: magyarfutball.hu
  2018.10.16, 18:42
  1993. augusztus 29. vasárnap (MTI)

  BVSC-Dreher - Debreceni VSC 1:2 (0:1)

  Szőnyi út, 1500 néző, V: Bede
  gólszerzők: Zentai (71.), illetve Pető (22.), Sándor T. (50.)
  sárga lap: Cseh (15.), Bognár (28.), illetve Balogh (23.)
  piros lap: Balássi (21.)
  jók: Pecha, Urbányi, illetve Sándor Cs., Kondás, Tóth Gy.

  BVSC-Dreher:
  Balássi - Króner (Zentai 65.), Kósa, B. Szabó - Pecha, Árky, Bognár, Urbányi, Cseh - Borgulya (Vezér 21.), Filipovics

  Debreceni VSC:
  Horváth B. - Balogh, Goján, Sándor Cs., Pető - Dombi (Madar 37.), Kondás, Sándor T., Medvid - Tóth Gy., Gracsov (Nagy Cs. 76.)

  A kezdésre elállt a szemerkélő eső, így az élete első NB I-es találkozóján dirigáló Bede Ferenc játékvezető sípszavára ideális körülmények közepette indult a játék. Az első helyzet a hazaiak előtt kinálkozott, amikor a 7. percben Borgulya - Urbányi - Borgulya összjáték után a szőke csatár kapu fölé durrantott. Belemenésekkel tarkított, helyenként durva mezőnyjáték után érkezett el a 21. perc. Ekkor Balássi kapus a 16-os előterében elhuzta a kitörő Balogh lábát, amiért a biró kiállította. A megitélt szabadrugást Pető a sorfal felett a kapu bal alsó sarkába csavarta. Az ujonnan beállt Vezér mozdulni sem tudott a lövésre (0:1). A hazaiak a félidő hátralévő perceiben 10 emberrel is mindent megtettek az egyenlítés érdekében, ám a DVSC játékosai már a középpályán megszűrték a támadásaikat. Sajnos a durvaság továbbra is rányomta bélyegét a játékra.

  Az 50. percben magyar pályán ritkán látható szép góllal növelték előnyüket a hajduságiak. Sándor Tamás a BVSC kapujától mintegy 15 méterre mellel levett egy átadást, s mielőtt még a labda a földre pattant volna, hatalmas erővel középmagasan bombázott a hálóba (0:2). Három perccel később Filipovics majdnem szépített, de távoli lövése a baloldali kapufa tövéből a mezőnybe vágódott. A 70. percben azonban már siker koronázta a hazai támadásokat is. Ekkor Bognár György végzett el szabadrugást jobboldalról, az alapvonal mellől.
  A beivelt labdát Zentai a kapu közepébe csusztatta, beállítva a végeredményt (1:2).

  Az átgondoltan futballozó vendégek megérdemelten győzték le a kiállítás után némileg lelki hátrányba is került BVSC-Dreher gárdáját.