magyarfutball.hu

Békéscsabai Előre Spartacus SC - Veszprémi SE 1 : 0 17:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: bbsz
    2022.02.07, 21:55 (szerk.: 2022.02.07, 21:57)
    Keserves győzelem az újonc ellen
    Békéscsabai Előre Spartacus - Veszprémi SE 1-0 (0—0)


    NB I-es labdarúgó-mérkőzés, Békéscsaba, 7 ezer néző
    V.: Vágner (Hartmann, Kurmai).
    BÉKÉSCSABA: Gulyás — Bánfi, Fabulya, Ottlakán, Szenti — Belvon (Csernus, 79. p.), Mracskó, Csató, Csanálosi — Oroszki, Szekeres (Bress, 88. p.). Edző: Csank János.
    VESZPRÉM: Kakas — Horváth M., Csík, Sánta, Szécsi — Csomai, Csongrádi, Kelemen — Bognár (Süle, 56. p.), Kiss L., Horváth I. Edző: Glázer Róbert.
    Gólszerző: Oroszki (82. p.).
    Sárga lap: Horváth M. (66. p.).
    Szögletarány: 7:2 (3:1) a Békéscsaba javára.

    Egyperces gyászszünet előzte meg a találkozót: Újvári Zoltán emlékének tisztelegtek a játékosok és a szurkolók. A fiatal, tehetséges labdarúgó tíz évig az Előre Spartacusban játszott, legutóbb a Gyulai SE-ben, s az elmúlt napokban tragikus hirtelenséggel hunyt el, autóbaleset áldozata lett.

    Igencsak nehezen lendültek bele a csapatok, az első negyedórában, mondhatni, nem történt semmi a pályán.
    Aztán egy bal oldali szögletet követően Belvon labdája éppen hogy elsuhant Szenti feje fölött.
    Majd Horváth L. kitűnően futott el Bánfi mellett a jobb szélen, beadása is sikerült, Bognár elé tálalt, akinek lövése az egyik hátrafutó védőről vágódott szögletre.
    A 28. percben Oroszki kapott hosszú szöktetést, de Kakas messzire kifutva elhalászta előle a labdát.
    Egy szabadrúgás után Csató ívelte előre a labdát, Szekeres jól bújt ki, ám lövése fölé szállt.
    A lefújás előtti percekben Csanálosi pofozta le a bal oldali szögletzászlóhoz a labdát, néhány szép csel után jól adott be, Oroszki az ötös sarkáról perdített kapura, de a kapufa tövénél álló Csíkról visszavágódott a mezőnybe a labda.
    A szünet után Csanálosi távoli nagy lövése Csíkon változtatott irányt és szögletre pattant, majd Belvon kísérletezett a 16-osról, de lapos lövése Kakasé lett.
    Az 54. percben Szekeres a kapu torkából lőtt fölé, majd Mracskó távolról célzott, és hasonlóképp járt.
    Az 59. percben Csanálosi balról jól adott be, a kivetődő Kakas elől Oroszki elhalászta a labdát, visszagurított a berobbanó Szekeres elé, de a szőke csatár 11 méterről gyengén lőtt a kapu közepe felé, és a gólvonalon álló Csík kirúgta a mezőnybe a labdát.
    A 66. percben Szekerest alaposan fölvágta Horváth M., amiért jogosan vette elő a sárga lapot Vágner játékvezető.
    A 72. percben az alapvonalról Belvon lőtt be egy labdát, de Bánfi hat méterről a kapus kezébe fejelt.
    A túloldalon hiába ugratta ki Kiss L. hosszú vágta után Kelement, a kifutó Gulyás a mezőnybe visszalőtte a labdát.
    A 80. percben kevés híján megszerezhette volna a vezetést a vendégcsapat, amikor Horváth L. kiugratta Sülét, aki elfektette a kifutó Gulyást, ám ahelyett, hogy azonnal lőtt volna az üres kapura, még igazgatott a labdán, s addig Fabulya visszaért, így a lövést a gólvonal előtt hárította.
    Az ellentámadást követően szerezték meg a győztes gólt a csabaiak. Szekeres egy szögletet lőtt be keményen, Oroszki az ötösön fejjel megcsúsztatta a labdát, amely a középen, a vonalon leragadt kapus mellett a jobb alsó sarokban kötött ki, 1-0.
    Ezután már csak annyit jegyezhettünk föl, hogy a sokáig Békéscsabán nevelkedett, majd az NB III-as Szeghalomban játszó, s a télen visszaigazolt Bress jött be a pályára, akinek ez volt első NB I-es mérkőzése. kép
    A földön fekvő Kakas mögött a hálóban táncol a labda, ez volt Oroszki (balra, keze a magasban) gólja. A háttérben balról Csanálosi, Csató, jobbra Bánfi, a veszprémi csapatkapitány, a mezőny egyik legjobbja, Csík (sötét mezben áll) pedig csodálkozik.
    (Fotó: Veress Erzsi)

    Hallatlanul unalmasan peregtek a percek az első félidőben. Jóllehet, egyik-másik játékos kipirult, ám véletlenül sem foghatjuk rá, hogy a nagy iramtól. A bágyasztó meleg rányomta bélyegét a 22 játékos produktumára, és hol bóbiskolt a publikum, amikor pedig fölocsúdott egy-két szurkoló, megpróbálta nógatni kedvenceit - kevés sikerrel.
    A szünetben, úgy tűnik, Csank János alaposan megmosta a játékosok fejét, ugyanis a fordulás után valamit élénkült az iram, és egyre többet, s veszélyesebben támadott a Békéscsaba. Ám ahogy bejutottak a 16-osan belülre, remegni kezdett a lábuk, szinte alig tudták megcélozni a kaput.
    Már-már mindenki elkönyvelte, hogy újabb 11-as párbajt láthat a Viharsarokban, amikor váratlanul és a Fortuna segítségével megszerezte a győztes gólt Oroszki révén a viharsarki együttes, amely a második félidőben nyújtott valamivel jobb játékával meg is érdemelte a három pontot.
    Jó: Szenti, Csanálosi, ill. Csík, Csomai.

    Nyilatkozatok
    Csank János:
    — A mérkőzés előtt is tudtuk, hogy ez türelemjáték lesz, a végére sikerült újítani a csapatnak a bágyasztó melegben.
    Glázer Róbert:
    — Ez a futball igazsága. A kínálkozó lehetőségeinket nem tudtuk kihasználni, amelyet a kontra játékra alapoztunk. Végül a békéscsabaiak egy pontrúgás után szerezték meg a három pontot. (jávor)

    7. Békéscsaba 25 11 3 2 9 34-28 41
    ...
    12. Veszprém 25 6 6 2 11 19-31 32

    Békés Megyei Népújság, 1989. május 15.