magyarfutball.hu

Békéscsabai Előre FC - Veszprém LC 4 : 2 16:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: bbsz
    2022.01.05, 22:30 (szerk.: 2022.01.05, 22:32)
    Fél óra elég volt az üdvösséghez
    Békéscsabai Előre FC - Veszprémi LC 4-2 (3-1)


    NB I-es labdarúgó-mérkőzés, Békéscsaba, 4 ezer néző
    V.: Kurmai (Szekeres, Zvolenszky)
    Békéscsaba: Horváth B. 5 — Mracskó 5, Ionut 6, Fahulya 6 — Árgyelán 4, Szenti 6, Csató 7, Vancea 6, Szarvas 5 — Fodor 6, Kulcsár 7. Edző: Pásztor József
    Veszprém: Andorka 3 — Gersics 5, Lantai 0, Csík 7, Horváth A. 4 — Csornai 6, Kozma 4, Herbály 6, Perger 5 — Horváth L. 4, Lehota 6. Edző: Bozai Gyula
    Csere: Lantai helyett Kiss Zs. (4) a 11., Horváth L. h. Szurgent (7) a 33., Fabulya h. Gricajuk (5) a 46., Vancea h. Dávid (-) a 82. percben.
    Gólszerző: Vancea a 7., Kulcsár a 13., Fodor a 32., Szurgent a 45., Csík a 78., Kulcsár a 85. percben.
    Sárga lap: Horváth L. a 10., Lehota a 13., Gersics a 38., Vancea az 59., Perger a 68.percben.
    Szögletarány: 5:3 (4:2) a Békéscsaba javára.

    Egyperces gyászszünet előzte meg a találkozót, amelyen a 86 esztendős korában elhunyt Bohus Urbán János emlékének tisztelgett a két csapat és a szurkolósereg.

    A 3. percben Fabulya és Lantai összefutott, az előbbit két percig ápolták, az utóbbi pedig nem sokkal az eset után cserét kért.
    A 6. percben Csomai gyenge lövését hárította Horváth B.
    A 7. percben már érkezett is az első békéscsabai gól. Szenti a bal oldali szögletzászló közeléből óriási partdobást hajtott végre, amit Csató megcsúsztatott, majd a magasra felugró Vancea 3 méterről a késlekedő kapus mellett, félig háttal neki, a kapu bal oldalába fejelt, 1-0.
    Alig telt el egy kis idő, amikor Csató labdájával Kulcsár lépett ki jól, négy-öt lépés után a kimozduló kapus fölött 13 méterről elegánsan a kapu közepébe emelt, 2-0.

    Csató 18 méterről hatalmas kapáslövést zúdított meg, de a labda mellészállt.
    Csató hajszálpontosan tálalt a vele felfutó Fodor elé, aki néhány lépés után a jobbösszekötő helyéről a kifutó kapus mellett laposan, a jobb alsó sarokba gurított, mintegy 15 méterről, 3-0.
    Herbály 17 méteres lövése a bal kapufa töve mellett suhant el.
    Már mindenki a sípszót várta, amikor egy pattogós labdát Szurgent a 16-os vonaláról, a balösszekötő helyéről váratlanul és kapásból rászúrta a kapura, ami a bal alsó sarokba vágódott, 3-1.
    Szünet után, a 60. percben Csató labdájával Szarvas iramodott meg a bal szélen, majd a kapu felé kanyarodott és 10 méteres vágta után célzott, Andorka megint rosszul mozdult ki, de szerencséjére társa, Csík a gólvonalról kivágta a labdát.
    Három perccel később Fodor fejese szállt mellé.
    A 72. percben Herbály lövésébe Mracskó lépett bele, lábáról a labda szögletre vágódott. A beívelt labdát Szurgent fejelte kapura, ám Horváth B. karjáról az a felső kapufára, onnan a mezőnybe pattant.
    Aztán Herbály 25 méterről óriási erejű kapáslövést eresztett meg, amely a jobb kapufán csattant.
    A 78. percben Szurgent a jobb oldali partvonal mellől belőtt a kapu elé, ahol Csík tűnt föl, és az 5-ösről senkitől sem zavartatva, az elalvó védők és kapus mellett jobb belsővel a jobb alsó sarokba lőtt, 3-2.
    A 85. percben Szarvas iramodott meg a bal oldalon, Andorka kapus kifutott elé, ám a
    békéscsabai középpályás okosan - egy csel után - lövés helyett a felfutó Kulcsár elé tálalt laposan. A békéscsabai csatár egyet még igazított a labdán, majd a kapus módjára vetődő Csík mellett 7 méterről a kapu bal oldalába lőtt, 4-2.

    Bozai edző lest reklamálva fölugrott a kispadról, lecsillapítani sem tudták, ezért a játékvezető felkérte a veszprémiek edzőjét, hogy sétáljon be az öltözőbe, mire a mester megadóan elindult a klubház felé.kép
    A sötét mezes veszprémi Csík és Fodor harca a labdáért. A békéscsabaiak hamar dűlőre vitték a dolgot, a 32. percben már 3—0-ra vezettek, s a harmadik találatot éppen Fodor érte el. (Fotó: Fazekas Ferenc)

    Mindkét öltözőben bizakodó volt a hangulat a mérkőzés előtt, mindkét fél úgy fogalmazott: ki ellen szerezzünk pontot, pontokat, ha nem a mai ellenfelünktől.
    Ennek szellemében kezdtek a csapatok, nyílt sisakkal támadtak, csakhogy a két gárda közül a hazaiak állítása igazolódott, rendkívül gyorsan a veszprémiek tudtára hozták: más csapatot keressenek, amelyiktől pontot remélhetnek. Az iramos, lendületes támadások közül fél óra alatt háromnak a végén igazán elegáns gólokat szereztek a hazaiak - szurkolóik nagy megelégedésére -, amire egy váratlan válasz érkezett.
    A fordulás után mintha megelégedtek volna a békéscsabaiak, visszafogtak az iramból, a vendégek pedig úgy tűnt, beletörődtek a megváltoztathatatlanba. Negyed órán át nagy ívben elkerülték a kapukat. „Ébresztő!” — kiabáltak a lelátóról, s mintha csak megfogadták volna, a játékosok újra megindultak a kapuk felé.
    Más kérdés, hogy most már nem olyan nagy elánnal, mint az első játékrészben, noha olykor-olykor most is veszélyben forogtak a kapuk. A Veszprém feljött egy gólra, meg is ijesztették ezzel a lila-fehéreket, akik nagy finist vágtak ki, és a lefújás előtt még egyszer bevették Andorka kapuját.
    A gólzáporos mérkőzésen a több helyzetet kidolgozó Békéscsaba végül is megérdemelten nyert.

    Nyilatkozatok
    Pásztor József:
    — A mérkőzés elején úgy tűnt, hogy gólkülönbséget javíthatunk, a végén örülnünk kellett a puszta győzelemnek. Pedig a szünetben is arra kértem a játékosokat, hogy hajtsák végig a második félidőt is.
    Bozai Gyula:
    — Emelt fővel távozhatunk a Viharsarokból, játékunkkal nem vallottunk szégyent, nem érdemeltünk vereséget. A szünetben még bíztam abban, hogy fordíthatunk.

    11. Békéscsaba 7 2 2 3 10-10 7
    ...
    16. Veszprém 7 1 1 5 7-17 3

    Békés Megyei Hírlap, 1992. szeptember 28.