magyarfutball.hu

Veszprémi FC - Békéscsabai Előre FC 3 : 0 17:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: bbsz
    2015.11.19, 08:18 (szerk.: 2021.01.05, 19:31)
    Nyolc perc alatt eldőlt
    Egyre reménytelenebb helyzetben


    3000 néző
    Vezette: Nagy II János (Bay Ferenc, Segovits Antal)
    Veszprém: Végh Zoltán (Rott Ferenc 83. p.) -Bognár Péter, Bimbó Tamás, Csík Ferenc - Kelemen Miklós, Csomai József, Kiss Zsolt - Süle János, Rugovics Vendel, Plotár Gyula (Horváth II László 79. p.), Lehota István Vezetőedző: Dunai Antal
    Békéscsaba: Baji Tamás - Zahorán Zoltán (Major Sándor 46. p.), Csató Sándor, Szenti Zoltán, Babis Tibor - dr. Kovács Gábor, Kurucz Ádám, Csanálosi Miklós, Belvon Attila - Nagy István (Tóth Csaba 59. p.), Miklya Zoltán Vezetőedző: Vígh Tibor
    Gól: Plotár 28. p. ; Lehota 34. p. ; Süle 36. p
    Szögletarány: 6:3 (4:2)

    Mint várható volt, kényszerhelyzetben Baji állt a békéscsabaiak kapujába, ugyanis Gulyás elmúlt heti piros lapja után a tárgylást elhalasztották, de addig is felfüggesztették a lila-fehérek kapusának játékjogát. Az oka pedig az, hogy Huták játékvezető Albániában Eb-selejtező mérkőzésen partjelez.
    Kisebb sérülése után dr. Kovács viszont vállalta a játékot, így a békéscsabai Horváth L. kimaradt a kezdő csapatból.

    Hamar a békéscsabaiak kapujában táncolt a labda, ám azt megelőzően a játékvezető már sípjába fújt. Történt, hogy Rugovics középen megiramodott egy jó indítást követően, a 16-os előtt szabálytalanul állították meg, miközben a labda Plotár elé perdült, aki az árván hagyott kapuba pörgette azt. Nagy II azonban szabadrúgást ítélt, Rugovics nagy lövése a sorfalról visszavágódott.
    Hét perccel később Nagy a félpályáról indulva több hazai játékost kicselezett, azonban a 16-oson belül járva hosszan szöktette magát és a kivetődő Végh megkaparintotta a labdát.
    28. p. : Már szabályosan is bevették a hazaiak a békéscsabai kaput. Egy gyors támadás után Rugovics estében továbbtolta a labdát Plotárhoz, aki a 16-oson belül járva a kimozduló Baji mellett a kapu közepébe lőtt, 1-0.
    30. p. : Lehota került gólhelyzetbe, miután Rugovics jobbról belőtt egy labdát, ám egy lehelettel lemaradt a lehetőségről a veszprémiek csatára.
    A túloldalon Csanálosi labdája Kurucz elé került, de a szőke középpályás nagy erejű lövése a felső lécet súrolva hagyta el a játékteret.
    34. p. : Érkezett a második gól: Sülével szemben szabálytalanodtak a 11-es ponttal egx magasságban a jobb oldalon. Rugovics ívelt a kapu elé, Lehota közeli fejese a kapufára pattant, onnan pedig a gólvonal mögé, 2-0.
    36. p. : Csupán két perc telt el, amikor növelte előnyét a Veszprém. Csomai viharzott el a jobb oldalon, Plotár kitűnően tálalt elé. A hazaiak középpályása belőtt a kapu előterébe és a jó ütemben berobbanó Süle 5 méterről fejelt a háló bal oldalába, 3-0.

    47. p. : Lehota a 16-os vonaláról a kifutó Bajiba lőtt, a kipattanó labdát Rugovics rúgta kapura, ám a gólvonalon álló védők mentettek.
    Az 59. percben a Kecskemétről igazolt Tóth Csaba is pályára lépett, akinek ez volt az első NB I-es mérkőzése.
    65. p. : Csomai előtt adódott lehetőség, már Bajit is kicselezte, de gyenge gurítását a gólvonalon álló Szenti kivágta.
    Öt perccel később Kurucz megsérült, s mivel a vendégek korábban kihasználták a két cserelehetőséget, az utolsó 20 percben tíz emberrel játszottak.

    Mindkét csapat hosszú ideje gödörből szemléli az első osztályú labdarúgás eseményeit. A veszprémiek hat, a békéscsabaiak pedig 11 mérkőzés óta képtelenek voltak nyerni, s mindkét gárda gólokkal is adós maradt a tavaszi szezonban. A házigazdák ennek ellenére úgy készültek, hogy most törlesztenek az adósságból és a gyengélkedő Békéscsabát kitömik.
    Ennek jegyében kezdődött a találkozó és négy csatárral támadt a Veszprém. Kísérletük eredménnyel járt, ugyanis már az első félidőben eldöntötték a találkozó sorsát. Mindössze nyolc percre volt szükségük ahhoz, hogy háromszor betaláljanak Baji kapujába, s ezzel megsemmisítsék a viharsarkiak egypontos álmát.
    A lila-fehérek döntően a védekezésre összpontosítottak, de ezúttal ebbe is hiba csúszott, így még reménytelenebb helyzetbe kerültek, már ami az első osztályú tagságukat illeti a majdani új bajnokságban. Bizony a hátralévő három fordulóban valami újszerűt kellene produkálniuk ahhoz, hogy jövőre is egy Ferencvárost, egy Bp. Honvédot, egy Újpestet, egy Vácot láthassanak a viharsarki szurkolók Békéscsabán...

    Jó: Kelemen, Süle, Rugovics, Plotár, Lehota illetve Szenti, Csanálosi

    Dunai Antal: - Végre azt játszottuk, amit kellett, ilyen egyszerű, csak gólt kell rúgni. A legfontosabb persze a két pont megszerzése volt. A hét elején a Baricska csárdában voltunk egy kis kikapcsolódáson, s úgy látszik ez jót tett a csapatnak.
    Vígh Tibor: - Az erősen tartalékos csapatunk ellen megérdemelten nyert a Veszprém. Amikor a gólokat kaptuk, nekünk is legalább annyi helyzetünk volt, mint a hazaiaknak.

    5. Veszprém 28 11 10 7 29-20 32
    ...
    13. Békéscsaba 7 6 14 23-36 20

    Békés Megyei Hírlap 1991. május 27. ; futball 1989-1992
    képPlotár (világos mezben 2-es) csúsztat, Süle „árnyékol", és hátul érkezik Lehota, akinek már „csak" bólintania kell. Ez volt a második találat, és a képen látható mindhárom veszprémi fiú eredményes volt a Békéscsaba ellen. (Fotó: Kovácsi Miklós)

    Veszprémi Napló, 1991. május 28. (Arcanum DT)