magyarfutball.hu

Veszprémi SE - Békéscsabai Előre Spartacus SC 2 : 0 15:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: bbsz
    2015.05.28, 22:52 (szerk.: 2021.10.02, 22:08)
    „Két ilyen gólt kapni, egyenlő a tragédiával”
    Veszprém - Bcs. Előre Spartacus 2-0 (1-0)


    NB I-es labdarúgó-mérkőzés Veszprém, 5 ezer néző
    Vezette: Nagy László (Hartmann Lajos, László János)
    Veszprém: Végh Zoltán - Gersics József, Bimbó Tamás, Csík Ferenc, Szécsi János - Mónos Tamás, Bognár Péter, Kelemen Miklós (Sánta László 56. p.) - Rugovics Vendel, Handel György (Süle János 62. p.), Petres Tamás Edző: Glázer Róbert
    Békéscsaba: Gulyás István - Mracskó Mihály, Ottlakán Mihály, Szenti Zoltán, Fabulya György - Belvon Attila (Takó Ferenc 55. p.), Pásztor József, Csató Sándor, Csanálosi Miklós - Zsinka János, Miklya Zoltán Edző: Vígh Tibor
    Gól: Rugovics 23. p. ; Süle 84. p.
    Sárga lap: Pásztor 22. p. ; Rugovics 23. p. ; Mracskó 70. p. ; Fabulya 75. p.

    Érthető lelkesedéssel vonult ki a veszprémi együttes a pályára, hiszen ismét „gyarapodott" csapata. A pénteken lezárult Petres-ügy után a kitűnő csatár már pályára is léphetett, éppen a lila-fehérek ellen. De az is ünnepi hangulatot teremtett a hazaiak háza táján, hogy Mónos jól debütált a válogatottban szerdán, az Egyesült Államok csapata ellen.

    A 18. percben Gersics távoli lövését Gulyás nagy bravúrral a kapu fölé tolta.
    A 23. percben Petres közeli lövését ismét kiütötte Gulyás, ám Petres újra a kapu elé ívelte a labdát. Handel került helyzetbe, fejesét azonban a békéscsabai kapus ismét mentette, viszont a jókor érkező Rugovics közelről a hálóba fejelte a pettyest, 1-0.
    A 33. percben Petres ragyogó labdát tálalt Handel elé, a csatár azonban elügyetlenkedte a helyzetet.
    A szünet után többet kezdeményeztek a békéscsabaiak, mi több, időnként mezőnyfölényt harcoltak ki.
    Az 56. percben Csató közeli fejese a felső lécről kifelé, a gólvonal elé pattant.
    A másik oldalon Rugovics két lövését is hárította jó érzékkel Gulyás.
    A 67. percben a hálóban táncolt a labda, amikor Szenti beadását Miklya mintegy hat méterről fejelte a kapuba, ám Nagy J. játékvezető lest jelzett, s ismét a veszprémiek támadhattak.
    A 81. percben Végh Zsinka közeli lövését szögletre nyomta.
    A 84. percben megszületett a veszprémiek második gója, amikor a bal oldalon fölfutó Gersics jól adott be. Süle kibújt a védője mellől, s a tisztán kapott labdát hat méterről a jobb sarokba fejelte, 2-0.

    Lendületesen kezdtek a csapatok, jó volt az iram, de sok technikai hiba csúszott a játékba. A változatos, küzdelmes mérkőzésen az első félidőben inkább a veszprémiek, a másodikban a csabaiak támadtak többet. A kapu előtti akciók esetében is a hazaiaké minősültek veszélyesebbnek.
    A hazai vezetés után kénytelen volt kitámadni a vendégegyüttes, ami meghozta a veszprémiek második gólját. Egyébként az idő múltával keményebbé vált a játék, ugyanakkor esett a színvonal.
    Jó: Gersics, Csík, Rugovics, ill. Gulyás, Pásztor, Miklya.

    Nyilatkozatok
    Glázer Róbert: — Győzelmünk teljesen megérdemelt. Sokkal jobban akartunk nyerni, mint az egységesnek tűnő, de lassú Békéscsaba. Gratulálok Petresnek a sikeres bemutatkozáshoz.
    Vígh Tibor: — Jelentős mezőnyfölényben játszottunk, de sorra kihagytuk helyzeteinket Két ilyen gólt kapni egyenlő a tragédiával.

    9. Veszprém 20 5 10 5 15-16 25
    ...
    11. Békéscsaba 20 6 5 9 14-24 23

    Békés Megyei Népújság, 1990. március 26.; futball 1989-1992
    képA 23. percben a Gulyásról kipattanó labdát a berobbanó Rugo­vics (sötét mezben) fejelte a hálóba. VSE - Békéscsaba 2:0 (1:0).

    Napló, 1990. március 26. (Arcanum DT)