magyarfutball.hu

Norvégia - Magyarország 1 : 2 19:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése
Világbajnokság 1982, selejtező
556. hivatalos válogatott mérkőzés
helyszín : Oslo, Ullevaal Stadion
játékvezető : Moffat Malcolm (Észak-Írország)
nézőszámok:
 1. fotball.no: 23.000
 2. Népsport: 23.000
 3. nso.hu: 33.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: Richmond
  2016.12.20, 21:49 (szerk.: 2016.12.21, 10:45)
  Válogatott Blog, Időkapszula különkiadás - Norvégia-Magyarország
  És akkor lássuk a lényeget, a VB-selejtező mérkőzést!

  Norvégia – Magyarország
  Pénteken este találkozott újra a magyar válogatott keret, hogy újabb feladatára, a Norvégiában szerdán este sorra kerülő világbajnoki selejtező mérkőzésre felkészüljön. A keretben változás történt, Komjáti András, a Vasas játékosa is bekerült a legjobbak közé. Szombaton délelőtt a Fáy utcában tartott foglalkozást a fiúknak Mészöly Kálmán szövetségi kapitány és Mezey György edző. Szombaton délután az Üllői úton rendezett Volán nemzetközi torna összecsapásait tekintették meg a válogatott labdarúgók. Vasárnap a Margitszigeten könnyű mozgás szerepelt a programban. Hétfőn 9:20 órakor repült el a válogatott Koppenhágán át Oslóba. - A sorozat egyik legnehezebb összecsapása következik számunkra - mondta többek között Mészöly. - Bízom a csapat erejében, bízom a sikeres helytállásban.
  A norvég válogatott idei első szabadtéri válogatott mérkőzése ugyan vereséget hozott, a pleveni kilencven perc azonban mégsem okozott nagy csalódást számukra. Az április 29-i, Bulgária elleni barátságos mérkőzésen a hazaiak győztek 1:0-ra. Cvetkov már a nyolcadik percben megszerezte ezt az egyetlen gólt, de a pályán mindvégig kiegyenlített küzdelem folyt. Összességében ez volt nemzeti tizenegyük ez idei hatodik találkozója. A huszonegy éven aluliak válogatottja ellen 2:0, majd következett három másmás országbeli, de egyformán az első osztályban szereplő klubcsapat - az FC Den Haag (Hollandia) 1:1, a Norköping (Svédország) 0:0, a Lahti (Finnország) 1:2. És a finnországi fedettpályás tornán 4:2-es vereség Svédországtól.
  Az eddigi mérleg magyar szempontból: A mérleg: 5 győzelem, 1 vereség, 24:3-as gólarány. Gólszerzőink: Bodnár
  3, Bene 3, Schlosser 2, Csordás 2, Palotás 2, Tichy 2, Tóth-Potya 1, Kocsis 1, Puskás 1, Sándor 1, Machos 1, Nagy L. 1, Szűcs L. 1. Dunai II 1, és két norvég öngól.

  valogatott.blog.hu/2016/12/20/idokapszula_nb_i_1980_81_norvegia_magyarorszag_vb-selejtezo_merkozes_kulonkiadas
   
 2. avatar: magyarfutball.hu
   
 3. avatar: magyarfutball.hu
  2010.03.15, 00:06 (szerk.: 2018.02.02, 21:37)
   
 4. avatar: magyarfutball.hu
   
 5. avatar: magyarfutball.hu
  2009.02.08, 18:30
  Az előzetes elképzelések szerint a világbajnoki selejtezők során a hazai mérkőzéseken mindenképpen nyerni kellett és idegenben legalább egy pontot szerezni. Tehát a cél a döntetlen elérése volt.

  A mérkőzés elején válogatottunk védekezésre rendezkedett be. Óvatosan játszottunk, arra számítva, hogy a hazaiak lerohanással próbálkoznak, de ez nem következett be. Csapatunk mintha ezt nem akarta volna elhinni. Egész első félidő alatt vártak, a norvégok pedig nem rohantak. Így meglehetősen unalmas labdázgatással telt az idő.

  A szünet után a vendéglátók úgy döntöttek, ha roham kell, hát legyen. Átvették a mérkőzés irányítását és megszerezték a vezetést is. A mieink most úgy érezték minden rendben. A norvég támadások után mi következünk. Játszani kezdtünk és Fazekas László szerzett is egy gólt, de a játékvezető ezt érvénytelenítette. Ezután azonban nem szüneteltek a támadásaink és Kiss László remek bemutatójával két perc alatt fordítottuk meg a mérkőzés állását.

  Nagyszerű harci morálról tett bizonyságot a csapat a kezdeti tétovázás után. Idegenben fordítottunk, amire nagyon régen nem volt példa tétmérkőzésen! A három selejtezőn szerzett öt pont birtokában nyugodtabban várhattuk az angol csapatot Budapestre.


  forrás:
  mafoci