magyarfutball.hu

Ferencvárosi TC - Újpesti Dózsa SC 3 : 2 15:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: heimo
  2016.04.23, 11:21
  Öt gól és más semmi

  Ferencváros—Újpesti Dózsa 3:2 (1:1)

  Szolnok, tiszaligeti stadion, 17 ezer néző, v.: Pádár.

  FTC: Hajdú — Martos,Bálint,Vépi,Meggyesi,Nyilasi,Ebedli,Magyar,Pusztai,Vad,Pogány. Edző: Dalnoki Jenő.
  Ú. Dózsa: Rothelmel — Viczkó,Dunai III.,Tóth J.,Kolár,Schumann,Kellner,Bíró(Zámbó, a szünetben),Bene,Fekete,Nagy L.
  Edző: Várhidi Pál.

  A Magyar Népköztársasági Kupa döntőjének első fordulójára kisütött a nap Szolnokon, és régen látott szép számú közönség foglalt helyet a lelátókon. A házigazda Szolnoki MTE—Szarvasi Főiskolai Spartacus edzőmérkőzés, amely 2:2-re végződött, csak a hangulatot készítette elő. A csapatokat elkísérték szurkolóik, s nem sokáig váratott magára a hatalmas hangpárbaj. Az első percekben felváltva vándorolt a labda kaputól kapuig. A 11. percben Bene mintegy 20 méteres szabadrúgását védte Hajdú, a másik részről Ebedli válaszolt, de az ő szabadrúgása elakadt a sorfalon.
  A zöld-fehérek a 18. percben megszerezték a vezetést. Rothermel rosszul futott ki egy beadásra, és a labda három FTC játékossal találkozva végül is Pogány és a kapufa jóvoltából a hálóban kötött ki, 1:0. Pár perccel később újra a Fradi-csatárok okoztak meleg perceket, majd a 33. percben Viczkó, beadásából Fekete fejelt kapura. Hajdú kezéből a kapufára pattant a labda és onnan a gólvonal mögé, 1:1. A félidő végéig kiegyenlített, közepes színvonalú játékkal teltek a percek.

  Gyors ferencvárosi rohamok vezették be a második félidőt. Az 50. percben Nyilasi fejesét Tóth J. a kapu torkából fejelte ki, aztán Ebedli 16 méterről leadott szabadrúgása csattant a felső kapufán. Az 54. percben megtört a jég: Bálint beadásából Nyilasi lőtt a kapuba, 2:1. A gól után sűrűn lövöldöztek kapura mindkét együttes játékosai, s a 67. percben Fekete újra egyenlített, 2:2. Aztán ismét ő került óriási helyzetbe, ám labdája fél méterrel kerülte el a kaput. A 78. percben Pogány elcsípett egy labdát, megiramodott vele, s bár erősen kisodródott, mégis az 5-össel egy magasságból a kapura emelte. A labda átszállt Rothermel felett és a kapuba hullott, 3:2. Gyönyörű gól volt! Magyarnak akadt még nagy helyzete, de közelről a dózsás kapus kezébe rúgta a labdát.

  A langyos első félidő után nagyobb sebességre kapcsolt mindkét együttes, többször forogtak veszélyben a kapuk. Az első negyvenöt perc inkább az Újpesti Dózsa javára billentette a mérleget. A már izgalmasabb második félidőben szerzett két góljával a Ferencváros megérdemelten nyert a kupadöntő első találkozóján. A győztes csapatból elsősorban Bálint, Pogány és Hajdú játéka emelkedett ki. Az Ú. Dózsából Dunai III., Tóth J., Fekete teljesítménye dicsérhető.

  Szolnok Megyei Néplap, 1977. április 07.

   
 2. avatar: heimo
  2016.04.23, 09:50
  A Népköztársasági Kupáért

  Ferencváros—Ú. Dózsa 3:2 (1:1)
  Szolnok, 17 000 néző, vezette: Pádár.

  Góllövők: Pogány (2), Nyilasi illetve Fekete (2).

  FERENCVÁROS: Hajdú — Martos,Bálint,Vépi,Megyesi — Nyilasi,Ebedli,Magyar — Pusztai,Vad,Pogány.
  Ú.DÓZSA: Rothermel — Viczkó,Dunai III.,Schumann,Tóth J. — Kolár,Kellner — Bíró (Zámbó,szünetben),Bene,Fekete,Nagy L.

  Óriási érdeklődés előzte meg a Magyar Népköztársasági Kupa négyes döntőjének első mérkőzését. Kiegyenlített mezőnyjáték után az 5. percben Bene lövését védte Hajdú. A berobbanó Fekete véletlenül megrúgta a kapust, egy percig állt a játék. A 11. percben Bene 18 méteres szabadrúgását hárította Hajdú. A 18. percben Rothermel rosszul mozdult egv beadásra, a labda Pogány elé pattant, a szélső lövése a bal oldali kapufáról került a hálóba (1:0). Pogány öt perc múlva ismételhetett volna, de közelről rosszul találta el a labdát. A 28. percben Kolár lövése leterítette Vépit, a játékost két percig ápolták. A 33. percben Viczkó beadott, Fekete remekül ugrott fel és fejese után Hajdú kezéről a bal kapufára, majd onnan a hálóba pattant a labda.(1:1).

  Szünet után az 50. percben Nyilasi gólba tartó fejesét Tóth J. a kapu torkából fejelte a mezőnybe. Egy perc múlva Ebedli 16 méteres szabadrúgása a felső lécről vágódott vissza. Az 54. percben Bálint középre adott labdáját a jó ütemben érkező Nyilasi nyolc méterről a bal sarokba vágta.(2:1).
  Nagyot javult a játék, mindkét együttes teljes erőbedobással küzdött, több jó lövés szállt a kapukra. A 67. percben Bene előreadása Fekete elé került, aki 6 méterről a kifutó Hajdú fölött a hálóba lőtt.(2:2). Két perc múlva ismét Fekete ugrott ki és százszázalékos helyzetben a bal sarok mellé lőtt. Hosszú mezőnyjáték után, a 78. percben Pogány egy előrevágott labdával kiugrott, kicselezett két védőt, aztán nehéz szögből a bal felső sarokba lőtt.(3:2). A 84. percben Magyar egyedül tört kapura, de 5 méterről a kifutó Rothermelbe lőtte a labdát... s így maradt az eredmény, a Ferencváros 3:2-re nyert gólratörőbb játékával.

  Jók: Hajdú,Bálint,Pogány illetve Dunai III.,Tóth J.,Fekete.

  Népszava, 1977. április 07.
   
 3. avatar: FoB73
  2010.01.01, 17:29
  A Népsport szerint Takács nem játszott