magyarfutball.hu

Liverpool FC - Ferencvárosi TC 1 : 1 20:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
KEK, 2. forduló
helyszín : Liverpool, Anfield Road
játékvezető : Ibáñez Pablo Sánchez (Spanyolország)
nézőszámok:
  1. A KEK története: 35.027
  2. Népsport: 40.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: Longinus
    2021.05.20, 08:46
    képKeegan nem tudott túljárni Géczi eszén. Pataky és Bálint (fehér mezben) biztosít. Forrás: lfcineurope.com
     
  2. avatar: Longinus
    2017.10.10, 10:48
    képGéczi hárításai és Máté gólja kellett a sikerhez.képKépek: ftcbk
     
  3. avatar: ingersheim
    2015.08.22, 10:36
    Ezúttal szó szerint idézzük a korabeli tudósítást, megéri...
    " Nem akárhogy kezdődött. A Fradi-busz szervízben volt. A csapat viszont már csak babonából is, kollektíven akart a reptérre menni, ezért béreltek egy buszt. Aztán arra hiába vártak a játékosok, nem jött, mert bedöglött. Mivel a repülő, amivel utazni készültek, menetrendszerű volt, pánikszerűen autókat, taxikat kerestek és elérték a gépet. Egy valami azonban itthon maradt, benne a kocsiban, ez pedig Dalnoki Jenő felöltője volt. Október végén Liverpoolban 8-9 fok járta, a hazaiak mégis nyugtatták a mestert, a kispadon ellenfél edzője még nem fázott, sőt melegük volt. Maga a meccs valóban meleg volt. Géczi mintha le sem szállt volna a repülőről, egyfolytában repkedett hol ide, hol oda és egy kivétellel mindig találkozott a labdával, a derék angolok nem hittek a szemüknek, már-már elkönyvelték a szerény egygólos sikert. A hosszabbítás perceiben Megyesi felszabadított, a labda Máté Jani elé került, aki bedobta a híressé vált "kenguru-cselt", összecsomózta a védőket és a kapuba helyezett. Az angolok ezt a gólt a hónap góljának választották. Géczi sem maradt elismerés nélkül, a teljesítményét az angolok egy láda whiskyvel díjazták".

    Zöld és Fehér, 2015. június
     
  4. avatar: ingersheim
     
  5. avatar: magyarfutball.hu
    2009.11.05, 11:27 (szerk.: 2018.01.17, 19:23)
     
  6. avatar: fgymat
    2009.06.25, 12:22
    A második fordulóra igazi nagyágyút jutatott Fortuna a Ferencvárosnak: egy másik brit FA-kupa, az igazi, a „nagy” angol kupa győztesét, a Liverpoolt! Hogy felmérhessük a feladat nagyságát: a „vörösök” 1973 és 1978 között összesen négy európai kupadöntőben szerepeltek – két UEFA-kupa, két BEK - , és mindegyiket megnyerték! Bob Paisley másfél évvel korábbi (1973. május) és másfél évvel későbbi (1976. május) UEFA-kupa-győztes gárdából 9, illetve 8 játékos szerepelt a Fradi elleni 1974. október-novemberi oda-visszavágós kupacsatán! Az első fordulóban a Reds 11-0-val zúzta szét a norvég Strömsgodsetet az Anfield Roadon, így hát nagyon-nagyon sokan voltak, akik egy félpennyst sem tettek volna fel az FTC továbbjutására.
    Pedig a zöld-fehérek akár vagyonokat is hozhattak volna bátor híveiknek. Igaz, nem győzték le egyszer sem a favorit briteket – helyesebb így írni, mint angolnak, hiszen a valóban angol kétszeres aranylabdás Kevin Keegan mellett például az ír Steve Heighway és a walesi John Toshack voltak a liverpooliak csatárcsillagai -, de egyszer sem kaptak ki tőlük. Az anfieldi 35 ezer Liverpool-fan elhűlve nézte, amint Géczi pazarnál pazarabb védésekkel kergeti az őrületbe a hazai támadókat – egyedül Keegannek kapitulált a 37. percben -, hogy aztán a sérülés miatti hosszabbítás második percében beüssön a „ferencvárosi ménkű”. Máté széles, komótos „kengurucselekkel” szinte a Liverpool egész válogatott védelmét kicselezte, majd Clemence kapujába gurított! A találat később megkapta a „hónap gólja” titulust és a vele járó Oscar-díjat az angol ITV-től (hol voltak akkor még a fizetős csatornák, a hivatalos BBC adta a válogatott, a kereskedelmi ITV a kupameccseket…), a Fradi pedig a továbbjutás esélyét általa.


    forrás:
    A KEK története
     
  7. avatar: fgymat
    2009.06.25, 12:01
    Belépőjegy:

    kép

    forrás:
    lfcineurope.com
     
  8. avatar: fgymat
    2009.06.25, 12:00
    Programfüzet:

    kép

    forrás:
    lfcineurope.com