magyarfutball.hu

FC Carl Zeiss Jena - Újpesti Dózsa SC 1 : 0 14:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Európai Városok Kupája, 3.forduló
helyszín : Jena, Ernst-Abbe-Sportfeld
játékvezető : Boosten Theo (Hollandia)
nézőszámok:
  1. Magyar csapatok kupamérkőzései: 16.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: heimo
    2016.05.25, 18:33 (szerk.: 2016.05.25, 18:33)
    „Havasi" EVK mérkőzés

    Jéna — Újpesti Dózsa 1:0 (0:0)

    Jénában 16 000 néző előtt Boosten holland játékvezető sípjelére a következő felállításban vívta labdarúgó EVK találkozóját a két csapat:

    JENA: BLOCHNITZ — STEIN, ROCKS — KRAUSS, WERNER — IRMSCHER, SCHLUTTER, KREMPEL — R. DUCKE, P. DUCKE, SCHLEITER.
    DÓZSA: BORBÉLY — KÁPOSZTA, SOLYMOSI, NOSKÓ — DUNAI III., ZÁMBÓ — FAZEKAS, GÖRÖCS, BENE, DUNAI II., NAGY LÁSZLÓ.

    A hó borította pályán csak küzdelem alakult ki. Főleg a hazai csapat irányította a játékot és lényegesen többször kísérelte meg az ellenfél kapujának bevételét, mint az újpesti együttes.
    A 25. percben P. Ducke fejesét védte Borbély, míg a 33. percben Dunai II.—Bene adogatás után az utóbbi bombáját tette ártalmatlanná a német kapus.
    A 69. percben Dunai II. a kapust is kicselezte, de oldalra sodródva az üres kapu mellé lőtte a labdát. A találkozó vége felé óriási fölénybe került a jénai csapat.
    A 71. percben Schlitter lövése a kapufáról pattant ki. Már-már úgy látszott, hogy az eredmény gól nélküli marad, amikor a 89. percben Werner kitűnő átadást kapott, s az ötösről védhetetlenül bombázott a magyar csapat hálójába.
    A találkozó folyamán kiderült, hogy felkészülésében lényegesen előbbre tart a jénai csapat. Erőnlét terén is határozott plusz mutatkozott a vendéglátók javára. Néha a keménységet túlzásba vitték, s ezt a holland bíró nem torolta meg mindig kellőképpen. A jénai együttes legjobbjai a Ducke fivérek voltak, de a kapus Blochnitz, valamint Werner és Irmscher teljesítménye ellen sem lehet kifogás. A jénai együttes még az egy hét múlva Újpesten sorra kerülő visszavágón is nagyon veszélyes ellenfélnek ígérkezik.
    Az újpesti csapat kapujában Borbély remek teljesítményt nyújtott és teljes mértékben feledtetni tudta a jelenleg sérült, válogatott Szentmihályit. Nagy érdeme van abban, hogy csapata csak ilyen arányú vereséget szenvedett. Kívüle Káposzta volt a védelem legjobbja. A középpálya nem bizonyult a Dózsa erősségének. A csatársorban Nagy küzdött a legharcosabban, Fazekas is nagyon igyekezett, Bene, a szoros és szívós őrizet miatt nem boldogult. Göröcs hátravontan játszott, a kapura nem volt veszélyes. Az újpesti együttesnek nagyon össze kell szednie magát, hogy január 21-én a Megyeri-úton biztosíthassa a legjobb nyolc közé jutást.
    Feltétlenül helyeselni tudjuk, hogy a jénai csapat harisnyanadrágban szerepelt, így a játékosokat jelentős módon megkímélték a fagyos, télies, havas környezet hatásától.


    Új Szó, 1970. január 15.
     
  2. avatar: Giovanni