magyarfutball.hu

Ferencvárosi TC - Dorogi Bányász SC 3 : 1 17:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: lattila2
    2018.01.06, 12:39
    Ferencváros—Dorogi Bányász 3:1 (2:0)
    Üllői út, 23 000 néző. V. Páldi.
    Ferencváros: Landi — Mátrai, Gerendás, Havasi — Vilezsál. Kocsis — Verebes, Albert, Orosz, Rákosi, Fenyvesi dr.
    Dorog: Ilku — Fellegi, Lakat, Láng. — Pálmai, Prohászka — Oláh, Varga, Surányi, Monostori, Kertes, Góllövő: Orosz, Rákosi, Monostori, Fenyvesi dr.
    Nem úgy indult a mérkőzés, hogy a Bányász csapat vereséget szenved. A dorogiak formás támadásokkal közelítették meg a Ferencváros kapuját, s hogy még sem tudtak gólt elérni, az a jól védő Landinak, s a szerencsének köszönhető. A 12. percben Monostori a kapufára lőtte a labdát. A 20. perctől feljött a Ferencváros. A 30. percben Orosz a 16-osnál levette a labdát, s nagy erővel a jobb alsó sarokba rúgta. 1:0. A 37. percben Rákosi felé szállt a labda, ő egyből, mintegy 20 méterről a kapu felé lőtt, s a labda a meglepett Ilku mellett a kapu baloldalába vágódott. A 40. percben Varga 14 méterről nagy helyzetet hagyott kihasználatlanul.
    Szünet után a dorogiak nem adták fel a küzdelmet. A 60. percben Monostori 17 méterről nagy lövést küldött kapura, a labda alig kerülte el a felső sarkot. A 72. percben Monostori a kaputól mintegy 15 méterre szépen játszotta magát tisztára, s lövését Landi nem tudta hárítani. 2:1. A Ferencváros fokozta az iramot. A 73. percben a kaputól mintegy 20 méterre szabadrúgáshoz jutott a zöld-fehér csapat. Fenyvesi futott neki, s cselesen pörgetett labdája a sorfal fölött a hálóba vágódott. 3:1.

    Forrás: Komárom Megyei Dolgozók Lapja, 1961-06-07