magyarfutball.hu

Portugália - Magyarország 2 : 2

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
hivatalos, barátságos válogatott mérkőzés
335. hivatalos válogatott mérkőzés
helyszín : Lisszabon, Estádio Nacional
játékvezető : Orlandini Vincenzo (Olaszország)
nézőszámok:
 1. nso.hu: 70.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: magyarfutball.hu
   
 2. avatar: magyarfutball.hu
   
 3. avatar: fgymat
  2009.05.20, 19:23 (szerk.: 2017.02.03, 20:53)
  Idehaza, a közelmúltban már nagyon sűrűsödött a levegő a válogatott körül. Sokan találták helytelennek azt a " személyi kultuszt" ami a játékosok körül kialakult. A csapat összeállítást is gyakran próbálták befolyásolni ilyen-olyan nem kifejezetten szakmai érdekek mentén. Az ország feszült hangulata érződött a labdarúgó pályán is.
  A portugálok szerint ez már a negyedik mérkőzés volt a két ország között, holott igazából csak a második. Ők viszont számon tartottak egy 1926-os Hungária-Sabária kombinált csapat elleni, valamint egy a profi válogatott ellen vívott mérkőzést is. (2000-ben mindkettőt az MLSZ is hivatalossá nyilvánította.)
  Portugáliában rendezték a FIFA kongresszust és az ünnepi programhoz tartozónak gondolták a vendéglátók a mérkőzést.

  A mérkőzés látványos és jó iramú volt. Válogatottunk sok technikai és taktikai bravúrt mutatott be és a portugálok is bizonyították, hogy már nem csak tanulják, de magas szinten játsszák is a labdarúgást. A sportszerű mérkőzésen született döntetlen eredmény igazságos és udvariasnak mondható a vendéglátókkal szemben.

  Hazautazás előtt még egy mérkőzést játszott a csapat. Tulajdonképpen ugyan ezek az összeállítások maradtak, csak Budapest-Lisszabon néven játszottak és így nem volt hivatalos nemzetek közötti a találkozó. Ezen a mérkőzésen 3-0-ra győztünk.

  A döntetlen okai sokkal összetettebbek és bonyolultabbak annál, mint amiket már sokszor és sokan leírtak, amit külföldi megfigyelők, vagy hazai szurkolók láttak, vagy véltek látni. A válogatott és a szövetségi kapitány körül kialakult légkör megérne egy részletes elemzést, mert sok érdekességgel és tanulsággal szolgálhatna a sport és politika kapcsolatáról.
  Július 6-án az OTHS és a futballszövetség közös nyilatkozatában közölte, hogy Sebes Gusztáv helyett a szövetségi kapitányi feladatok ellátásával Bukovi Mártont bízzák meg.

  forrás:
  mafoci