magyarfutball.hu

Magyarország - Csehszlovákia 2 : 4 17:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése
Európa-kupa 1955-59, hivatalos válogatott mérkőzés
333. hivatalos válogatott mérkőzés
játékvezető : Lemešić Leo (Jugoszlávia)
nézőszámok:
  1. nso.hu: 90.000
  2. fotbal.cz: 95.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: wmisharin
    2020.08.02, 16:03
    kép
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2010.01.20, 18:18 (szerk.: 2018.01.14, 13:12)
     
  3. avatar: fgymat
    2009.05.20, 19:15
    A 6. Európa-kupa sorozat hetedik mérkőzése.
    Válogatottunkból több, egyébként biztos ember is hiányzott Lantos sérüléssel bajlódott, Buzánszky és Czibor pedig pillanatnyi gyengébb formája miatt nem kerülhetett a csapatba. Mindezek mellett még Puskás sem játszhatott, mert fegyelmi okokból klubja eltiltotta.
    A csehszlovák válogatott óriásit fejlődött. Prágában a brazilokkal játszott döntetlent, míg otthonukban kiütötte a svájciakat (6-1). Kezdett összeállni a csapatuk. Különösen veszélyes volt a Hledik-Novák-Pluskal-Masopust négyes. Remekül szervezték az akciókat, hatékonyan segítették a védelmet és tökéletes összhangban játszottak.
    A mérkőzésre zuhogó esőben került sor.

    Amint elkezdődött a mérkőzés, a vendégcsapat azonnal erőteljes támadásokba kezdett. Sajnos nem kellet sokat várniuk az első gólra. A vezetés megszerzése után rohamaik nem ritkultak és növelni is tudták előnyüket. Ekkor egy pillanatra kiengedtek és ezt válogatottunk gyors és nagyon szép góllal használta ki. Hidegkuti indult meg ellenállhatatlanul. Csel cselt követett és már az egész védelem verve volt. Mindenki rá figyelt, Őt támadta és akkor zseniális érzékkel Machos elé tette a labdát, aki szinte könnyedén lőhetett a kapuba.
    A második játékrészben is csak egy góllal tudtunk válaszolni a vendégcsapat két találatára.

    Válogatottunk védelme nem bírta tartani a gyors, lendületes akciókat vezető csehszlovák támadókat. Csatáraink pedig tehetetlennek bizonyultak a jól helyezkedő, keményen védekező, szorosan záró védelmükkel. Sajnos teljesen megérdemelten nyert a csehszlovák csapat. Ha a játékvezető jóindulata nincs velünk, amikor a 11-est megítélte, akkor még a nagyobb gólkülönbség is a realitásokat tükrözte volna.

    A magyar válogatott 1943 óta tartó hazai veretlensége úszott el ezen az esős találkozón. Ez volt a válogatott első veresége a Népstadionban.


    forrás:
    mafoci