magyarfutball.hu

Magyarország - Ausztria 2 : 0

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: Longinus
    2021.10.26, 15:00
    képA magyar csapat a mérkőzés előtt, sötét mezben. Balról jobbra: Horváth, Szusza, Lakat, Nagymarosi, Rudas, Mike, Kovács I., Deák, Bíró. Elöl: Puskás, Zsengellér. Kép: darabanth.com
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2016.08.24, 10:33
    kép
    Aukciónk tárgya a képeken látható rendkívül különleges futball relikvia. Tárgyunk testvérdarabja, melyet a csapattárs Puskás Ferenc kapott megtalálható a felcsúti Puskás múzeumban. Darabunk, ez a talpazaton álló futball labda az 1946.10.6. -án lejátszott Magyar-Osztrák mérkőzésnek állít emléket. Darabunkat Rudas Ferenc a kiváló védő, az FTC örökös bajnoka kapta. Nincs tudomásom róla, hogy minden játékos kapott-e ilyet, a válogatott mérkőzés kapcsán, vagy csak Rudas és Puskás valamiért, de mindenképpen egy elképesztő ritka és különleges sport relikviáról van szó. A mérkőzés az Üllői úton volt, és 35 ezer néző előtt legyőztük az Osztrákokat 2:0 arányban!!! A tárgy anyaga ezüstözött sárgaréz, persze külső felületén az ezüstözés már lekopott. Egyik oldalán egy pici horpadás is van, reméljük a gyűjtők ettől függetlenül izgalmasnak találják.

    http://gyujtemeny.vatera.hu/jelveny_kituntetes_jelkep/sport/futball_relikvia_1946_x_06_osztrak_magyar_2327448374.html
     
  3. avatar: fgymat
    2009.01.07, 21:20
    Ismét egy újonc a csapatban! Ezúttal Deák mutatkozhatott be. Kicsit talán "nagy mellénnyel" érkezett, hiszen a mérkőzés előtt azt nyilatkota:"...két gól alatt nem adom...".A közönség a szakadó eső ellenére kitartott a csapat mellett és szép számmal látogattak ki a mérkőzésre. Megjelentek az akkori pártok vezetői és a kormány tagjai közül is sokan.

    A mérkőzésen kiderült, nem nagy az a mellény. A két magyar gólt Deák szerezte. Az elsőt csukafejessel, a másodikat egy bombából. Mindkét esetben Mike hathatós segítségével. De nem csak a középcsatár, hanem az egész csapat jól és lelkesen játszott.

    Nagyiramú mérkőzésen sikerült megszereznie a győzelmet a magyar csapatnak. Sikerült tehát visszavágni a tavaszi bécsi vereségért. Deák bemutatkozása kitűnőre sikeredett: két góllal adta le a "névjegyét".
    Az osztrák vélemények szerínt csak a balszerencsének köszönhették a vereséget. Más külföldi vélemények szerínt azonban bár az osztrák csapat kitűnően játszott, de a magyarok még jobbak voltak.
    Érdekesség, hogy a szünetben az igazságügyi és a honvédelmi miniszter, valamint a miniszterelnök helyettes is meglátogatták a csapatot. Ez utóbbit akkor még kevesebben ismerték, de később az egész ország hangos lett a nevétől. Úgy hívták: Rákosi Mátyás.


    forrás:
    mafoci