magyarfutball.hu

Újpest FC - MÁVAG SK 2 : 0 17:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: fgymat
    2015.01.29, 21:25
    1942. május 24. Újpest FC- MÁVAG 2:0 (2:0)
    Megyeri út, 3.000 néző V:Thomasz dr.
    Újpest: Sziklai-Balogh II.,Bíró-Nagymarosi,Mészáros,Kármán-Ádám,Várszegi,Szusza,
    Zsengellér,Junász.
    Gólszerző: 1:0 Zsengellér (35p.), 2:0 Nagymarosi (39p.-11-esből).

    Mindkét félidőben unalmas, lanyha iramú játék folyt a pályán. A győzelmet Ujpest fölényesen és megérdemelten vívta ki. A MÁVAG gyenge csapat benyomását keltette és játékosai közül csak Tihanyi kitűnő védéseivel emelkedett ki.
    A 9. percben Szusza lapos lövését védte Tihanyi. A 10. percben Szusza lövése a háló helyett Varga hátvéd fejét találta el. A 11. percben Zsengellér 18 méteres lövését Tihanyi szépen védte. Nagy ujpesti fölény alakult ki, de a MÁVAG védelme egy ideig mindent mentett. Az Ujpest csupán a 35. percben tudta berúgni első gólját, amikor Nagymarosi ívelt labdáját Zsengellér a hálóba fejelte. 1:0. A 38. percben Varga kézzel érintette a labdát a büntetőterületen belül, a megítélt 11-es büntetőt Nagymarosi védhetetlen góllá értékesítette. 2:0.
    A játékidő második felében mindjárt a kezdetnél, csaknem gólt kapott az ujpesti csapat, de Nagy III. labdája a felső kapulécet találta el. Állandó és formás ujpesti támadások következtek ezután. Csupán a 14. percben tudott a MÁVAG előrelendülni, amikor Szőllősi fejes labdáját csak a kapufa mentette. A játékidő végéig több nagy helyzete adódott az Ujpestnek, de csatárainak lövését nem kísérte szerencse. Így az eredmény nem változott.


    forrás:
    MTI,huszadikszazad.hu,Nemzeti Sport,Képes Sportlap
    heimo gyűjtése