magyarfutball.hu

Újpest FC - Ferencváros FC 6 : 2 14:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: heimo
    2014.11.26, 15:18 (szerk.: 2016.05.26, 14:35)
    Vezetőedzők: Takács Géza,Dimény Lajos
    G: 1-0 Győrvári 18p., 2-0 Rudas (ö) 41p., 3-0 Zsengellér 64p., 4-0 Szusza 66p., 4-1 Sárosi III. 69p., 4-2 Sárosi dr. 71p., 5-2 Szusza 73p., 6-2 Nagymarosi 82p. (11-es).

    MTI Sportkiadás: Az Ujpest fiatal játékosokból álló csapata megérdemelt győzelmet aratott a tehetetlen belső csatárokkal kiállott bajnok ellen. Az első félidőben még egyenlő erők küzdöttek, az Ujpest némi szerencsével és gólratörőbb belső hármasa segítségével kerekedett felül.. A második félidőben a Ferencváros támadott többet, de az Ujpest oly jól játszott, hogy átvette az erősített iramot és megérdemelt győztesként hagyta el a pályát. Pálinkás a Ferencváros tartalék kapusa néhány gólt elháríthatott volna.
    Az első félidőben nagy iramban szép játék folyt. Már az első percben nem találta el Sárosi dr. Gyetvai jó beadását. A 3. percben Kiszely lövése emberben akadt meg. Az első negyedórában a Ferencváros veszélyesebb volt. A 7. percben Zsengellér átadását Győrvári gyengén továbbította kapura, de Pálinkás csak sarokrúgás árán tudott menteni. Eddig még a védelmek jól működtek. A 11. percben Lukács futott le, de a labdát az ujpesti kapu fölé rúgta. A 12. percben sarokrúgás volt a Ferencváros ellen, utána az előrevágott labdával Lukács futott le, Sziklai azonban kivédte a lövést. Feltűnt Finta gyenge játéka a Ferencváros csatársorának a közepén. A 15. percben hosszabb tologatás után Győrvári szerezte a vezető gólt. 1:0. Az iram ekkor sem csökkent. A 20. percben Zsengellér lesállásból szerzett gólt. Majd a Ferencvárosnak volt több jó helyzete, de csatárai nem tudták kihasználni. A sarokrúgások is az Ujpest fölényét bizonyították. A 26. percben Lukács futott le, beadását Kiszely fejelte az Ujpest kapufájának lécére. A 28. percben Gyetvai lövését a kapufa védte, pedig üres volt az ujpesti kapu. Ez a két kihagyott helyzet megzavarta a bajnokcsapatot, és utána az Ujpest lendült még erősebb támadásokba. A Ferencváros támadásainak befejezését a belső hármas sorra elrontotta. A 38. percben Gyetvai közeli lövése a védőkön akadt meg. A 40. percben lesről indultak az ujpesti csatárok: Ádám ugrott ki a védők közül, közben a labda a keresztezni akaró Ruck jobbhátvéd lábáról pattant a kapuba, öngól. 2:0. A Ferencváros hasztalan tiltakozott, a játékvezető hajthatatlan maradt. A 45. percben Sárosi dr. egy lépésről hibázott a kapu előtt.
    A második félidő első percében Lukács átadását Finta két lépésről kapu mellé fejelte. Utána Sárosi dr. és Finta helyet cserélt. Az 5. percben Lukács két sarokrúgását nem tudták kihasználni a belső csatárok. A 6. percben Kiszely lövése szállt el magasan az ujpesti kapu fölött. Az Ujpest döntő fölénybe került és a Ferencvárosban Nagy II. és Sárosi III. egyedül tartóztatta fel a lilák rohamai, ha pedig a Ferencváros támadott, akkor Mészárossal az élén védekezett a helyi csapat. A 17. percben Biró Sándor Sárosi dr. fejesét a kapuvonalról rúgta vissza. A 18. percben Nagy II. elcsúszott, Ádám elfutott mellette és Zsengellér gólt szerzett. 3:0. A 20. percben Kiszely lövését fogta Sziklai kapus. A 21. percben Ádám sarokrúgását Szusza fejelte be. 4:0. Hasztalan küzdött a Ferencváros, fölényét csatárai nem tudták értékesíteni. A 23. percben Sárosi III. 20 méteres szabadrúgása akadt meg a hálóban. 4:1. A 25. percben Biró elgáncsolta Fintát, a szabadrúgásból Sárosi dr. szépített. 4:2. A 27. percben Lukács lefutása majdnem góllal végződött. A 28. percben Kalocsay dr. futott le, beadását Szusza az üres kapuba fejelte. 5:2. A 32. percben Sárosi III. 20 méteres szabadrúgása a kapu fölött zúgott el. A 36. percben Sárosi III. fellökte Szuszát, a játékvezető 11-est ítélt, amiből Nagymarosi szerezte a mérkőzés utolsó gólját. 6:2. A 37. percben Finta ügyetlenkedett, majd a 38. percben Lukács lövését Sziklai kapus fejelte ki sarokra. A 40. percben Kiszely lövése szállt el az ujpesti kapu fölött. Az utolsó percekben mindkét csapaton nagyon látszott a fáradtság és ekkor a küzdelem már csapkodássá fajult.

    Hatalmas küzdelemben 6:2 (2:0) arányban győzte le az Újpest a Ferencvárost
    Újpest, Megyeri-úti pálya – 17.000 néző – Játékvezető: Moldoványi.
    Az őszi bajnoki idény legnagyobb mérkőzésére a téli hideg dacára is nagyszámú nézőközönség vándorolt ki Újpestre. A mérkőzés kijelölt játékvezetője: Szőke II., megbetegedett, helyette Moldoványi vezette a játékot. (Sok jóindulattal, de kevesebb szerencsével.)

    Kemény iramú viaskodás folyt a pályán; egyformán sokszor került veszélybe az újpesti és a ferencvárosi kapu is, de míg a széthúzódó Fradi-védelem mellett egymásután lőtték góljaikat az újpesti csatárok, az újpestiek tömörülő védelmet nem tudták a tehetetlen és balszerencsés zöld-fehér belsők áttörni.

    Zöld-fehér rohamokkal indul a játék, ha egy kis szerencséjük van, akár három gólt is lőhetnének egy negyedóra alatt. Aztán az Újpest támad. A 18. percben Zsengellér szökteti Győrvárit és a balösszekötő 8 méterről a hálóba lövi a labdát. 1:0.
    A Ferencváros támadása már nem ilyen szerencsés, Finta hat méterről küldött lövése emberbe talál. A 45. percben Ádám fut le (közben Kalocsai és Zsengellér is lesen volt, leállt a Fradi-védelem is). Beadását Zsengellér gurítja a kapu felé, a labdát fogná Pálinkás, de a befutó Ruck a saját hálójába lövi a labdát. 2:0.
    A második félidő elejét ugyancsak ferencvárosi rohamok vezetik be, de az újpesti védelem minden támadást szétrombol. Az Újpest ellentámadásainál Ádám beadása után Zsengellérnek csak a lábát kell odatennie és máris 3:0. Szusza elől Ruck kivágja a labdát, a sarokrúgást Ádám végzi, Szusza befejeli. 4:0. A 23. percben szabadrúgás húsz méterről az Újpest ellen. Sárosi Béla fut a labdának és a sorfal között bebombázza a kapuba. 4:1. Két perc múlva ugyancsak szabadrúgásból éri el második gólját a Ferencváros. Most Sárosi Gyurka ismétli meg öccse bravúrját. 4:2.A 27. percben Szusza Kalocsai beadását fejeli a kapuba. 5:2. A 35. percben tizenegyes a Ferencváros ellen (Sárosi Béla kézzel tolta el Szuszát.) a megítélt tizenegyest Nagymarosi értékesíti. 6:2.