magyarfutball.hu

Magyarország - Anglia 2 : 1

   
   
 • Magyarország - Anglia 1934.05.10.
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése
hivatalos, barátságos válogatott mérkőzés
178. hivatalos válogatott mérkőzés
játékvezető : Barlassina Rinaldo (Olaszország)
nézőszámok:
 1. nso.hu: 35.000
 2. thefa.com: 35.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: magyarfutball.hu
   
 2. avatar: ingersheim
  2013.10.09, 22:48
  ... A Ferencváros büszkesége néhány héttel később főszerepet játszott egy világszerte meglepetést keltő diadalban: a magyar csapat az Üllői úton 2:1-re legyőzte a legjobbjaival, köztük az Arsenal sztárjaival felálló angolokat. Sárosi lőtte a második magyar gólt, amelyet így írt le a Nemzeti Sport: „Lázár szenzációs passzal szökteti a félpályán túlról Keményt. A szélsőt nem tudják fogni, centerezése ideális. Sárosi kapja, Toldihoz fejeli át, Toldi sarokkal passzol vissza hátra, mert nem tud lőni s látszólag már el is rontotta a helyzetet. A labda azonban a Toldi mögött tisztán álló Sárosihoz pattan s ő 10 méterről habozás nélkül a későn vetődő kapus mellett a jobbsarokba vágja. 2:0.”


  1938 – A párizsi ezüst
  www.mlsz.hu/blog/2013/06/20/husz-eve-hunyt-el-az-ezustcsapat-kapitanya/
   
 3. avatar: Giovanni
  2012.07.08, 23:23
  Angol játékosok a meccs előtti napon.

  kép

  VIP páholy és köszöntő-beszéd

  kép

  A csapatok

  kép

  Képek a meccsről

  kép

  Képes Pesti Hírlap, 1934. május 12., szombat
   
 4. avatar: wmisharin
  2012.06.30, 08:47 (szerk.: 2018.01.31, 19:46)
  kép
   
 5. avatar: pirospont
   
 6. avatar: magyarfutball.hu
  2010.03.11, 13:51 (szerk.: 2018.01.31, 19:38)
  Fred Tilson: a white England international shirt, woollen, long-sleeved with button-up collar and embroidered three lions cloth badge Samuel Frederick Tilson was born at Barnsley 19th April 1904. He transferred from Barnsley to Manchester City in March 1928 and in the proceeding decade the centre-forward/inside-left won a Championship medal and a F.A. Cup winner's medal. This shirt was worn by Fred Tilson during one of his four appearances for England, namely Hungary 10.5.1934, Czechoslovakia 16.5.34, Wales 29.9.35 & Northern Ireland 19.10.35. Tilson scored in every match netting a total of six goals altogether, a fine record considering that all four of his internationals were aways. Provenance: Christie's, 29th September 2000, Lot 385

  kép
  forrás:
  http://www.liveauctioneers.com/item/1956972
   
 7. avatar: fgymat
  2008.12.28, 18:51
  Sokszor leckéztették meg az angolok még hazai pályán is eddig a magyar válogatottat. Ezúttal is magabiztosak voltak a vendégek. Jellemző Lewingtonnak az angol határbírónak a mérkőzés előtti véleménye: - Ez az angol csapat a legjobb, amit valaha összeállítottak.
  Nagy várakozással készültünk az összecsapásra. A közelmúlt sok kudarca és a kibontakozás felcsillanó ígérete, hol bizakodással, hol félelemmel töltötte el a labdarúgást szeretőket.

  Válogatottunk, nem akart semmit a véletlenre bízni, nem akart semmire várni. Azonnal nagy energiákat mozgósítva indultunk a küzdelembe. Támadásaink be is szorították a vendégeket, és különösen Toldi óriási bombái nyugtalaníthatták a kapuvédőt. De a szigetországiak egyenlőre derekasan állták a rohamokat és ügyesen, bár kicsit meglepetten védekeztek.
  A második félidőben a sorozatos magyar rohamok eredményre vezettek. Tolditól indult az akció és Sáros majd Rökk volt a labda útja, azután ismét Toldi kapta az átadást. Villámgyorsan és pontosan passzolt Avar-hoz aki Moss mellett a hálóba küldte az első gólt. Együttesünk olyan összjátékot, olyan pontos passzokat produkált, hogy az angol játékosok szinte csak követni tudták az akciókat. Gyors és ötletes támadások futottak, összehangoltan, egységesen mozgott a csapat, szinte szálltunk a pályán. Negyedórával az első gól után Lázár szökteti Kemény-t, aki beemeli Sárosihoz. Ő fejjel továbbitja Toldinak, aki sarokkal vissza passzol és Sárosi 10 méterről küldi a kapuba a labdát.
  A játék vége előtt kilenc percel Tilson (milyen jó leírni) csak szépíteni tudott az eredményen.

  A mérkőzés után a már idézett angol határbíró mondta: - Ezzel a játékkal a magyarok a világ bármely csapatát legyőznék.
  Az angol lapok különbözőképpen ítélték meg a mérkőzést. Volt olyan vélemény, hogy a játékosaik kimerültek voltak és lebecsülték az ellenfelet, mások szerínt éppen akkor kaptak ki amikor a legjobb csapatukat küldték a kontinensre. A Daily Mail megállapította, hogy csak a védelem kiváló munkájának köszönhető a kis arányú vereség. A Reuter szerínt a magyarok csupán a véletlennek köszönhetik a győzelmet.
  Ez a mérkőzés megalapozottnak mutatta a világbajnoki jó szereplés vágyát.


  forrás:
  mafoci