magyarfutball.hu

Ferencvárosi FC - Somogy FC 6 : 1

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2024.04.19, 20:11
    Ferencváros—Somogy 6:1 (3:1)
    Toldi hátravonása sem oldotta mega Ferencváros hátvédproblémáját
    Góllövő: Takács, Sárosi, Sárosi, Sófalvy, Székely, Székely, Takács
    Üllői út. Bíró: Barna, 7000 néző.
    Ferencváros: Háda — Toldi, Papp — Laky, Móré, Lázár — Táncos, Takács, Sárosi, Székely, Kemény. Somogy: Váli — Velez, Joós — Mészáros, Boros, Foór — Galambos, Berecz, Győrffy II., Sófalvy, Murát.
    A Ferencvárosnak kedvez a szerencse
    a sorsolásnál, ő játszik nappal hatban. Győrffy II. indítja el a labdát. Somogy vezeti jobbszélen az első támadást. Szerelik. A 2. percben Takács szép labdával küldi ki Táncost, akit Joós szögletre szerel. Sárosi hátrafelé csavarja kapura Táncos jó szögletrúgását, de magas a labda. Galambos lefutása Győrffy II.-t hozza jó helyzetbe, de a lövés kapu fölé száll.
    Toldi első akciója,
    hogy jó élesen, csatármódra hazaad egy labdát. A zöld-fehér szurkolók megijednek.
    — Ez képes és gólt lő majd a Hádának!
    Ilyen baj azonban nem fenyeget. Győrffy II.—Galambos könnyedén átmegy Lázáron, majd a 8. percben Toldi túlerélyes szerelése miatt szabadrugást diktál a bíró. Murát sarokra irányítja a lövést, Háda igen bizonytalanul tolja ki szögletre.
    — Mi az? Itt is meglepetéslesz? — kérdi egyik néző, aki még mindig nem ocsúdott fel a Hungária veresége fölött érzett megdöbbenéséből.
    Meglepetés azonban nincs, csak végnélküli taccsdobások teszik unalmassá ezt a periódust.
    A 13. percben van az első esemény. Mészáros a félpálya táján szabálytalanul szereli Keményt. A szabadrugást Lázár irányítja.
    Sárosi kapja a labdát, magára húzza a somogyi védelmet és akkor kiteszi pontosan Takács lába elé a labdát, akinek csak be kell lőni 10 méterről a labdát. Ezt hibátlanul el is végzi. 1:0. A Fradi most állandóan támad. Egy szögletet rug jobbról, majd Mészáros a napba néz, elvéti a labdát, újabb Ferenncváros-szöget balról. Ezt Kemény nagyon szépen rugja, Váli kiöklözi.
    A 18. percben Székely hátulról kap labdát, amit magas ívben rug tovább előre.
    Sárosi nagyszerű érzékkel fut a labda alá és amint leesik a magasból, ritkán látott kapás lövéssel küldi a hálóba. Nagy gól volt! 2:0.
    Móré hátraperdült labdáját Háda újra csak szögletre védi. A szögletrugás után Háda ismételten kiejti a labdát, de Papp ment. A 22. percben Sárosi fejjel indít el nagyon szép akciót, amit Takács és Táncos folytat. Kemény lövése azonban nagyon eltéveszti a célt. Somogy erőtlen támadásai csak azért jelentenek izgalmat, mert Háda még mindig jó „kiejtéssel” véd. A 28. percben Laky passzol Takácsnak, ez szökteti Táncost, aki élesen ad be, de
    ezt a labdát is kapásból vágja közelről a hálóba Sárosi. Villámgól volt. 3:0.
    Megszólal egy mély hang a tribünről:
    — Ide nézzetek hungaristák! így kell gólt lőni.
    A Ferencváros tovább szorít. Sárosi minden mozdulata klasszikus. Egymásután négy szögletrugáshoz jut a Fradi. Majd újabb Táncos—Takács—Sárosi akció következik Kemény-féle mellérugással. A 37. percben Győrffy II. gólt lőhetne, de kapu fölé emel. Sárosi a kifutó Váliba lő egy biztos gólnak, látszó labdát. A 41. percben jó somogyi támadás gördül.
    Győrffy II. kiteszi Bereczet, akinek lövését Háda kiüti. A labda Győrffy II.-höz kerül, aki azt újra kapura lövi. Most Háda csak leütni tudja a labdát, és nyomban lábbal kirúgja. A rúgás rövid,
    a labda Sófalvyhoz kerül, aki most már a hálóba helyezi. 3:1.
    Galambos lesállása a félidő utolsó eseménye. Közben a Ferencváros támad többet.
    A II. félidő ferencvárosi rohamokkal kezdődik. Székely—Takács akció után Táncos bombája emberről pattan le. Lázár— Sárosi akció után Takács lő kapu fölé. Kemény lövését Váli nehezen védi. Sárosi remek lövését Váli szépen fogja. Bereczet Toldi elvágja, a húszméteres szabadrugást Sófalvy kapu mellé rugja. Most gyors egymásutánban három szögletet rug a Ferencváros. Majd Lázár lökése miatt megítélt szabadrugásból Laky vét szögletet. Ezt Murát kapu mögé csavarja. Odaát Boros vét most szögletet.
    A Ferencváros most kissé könnyen veszi a játékot. De azért így is majdnem állandóan támadásban van. Sárosi egy fejese kapu mellé megy. Gyurka szögletet reklamál:
    — Ha Gyurka reklamál, akkor biztosan korner! —– állapítja meg szinte egyhangúlag a nézőtér. A bíró azonban csak annak hisz, amit lát és nem ad szögletet.
    Boros keményen szereli Sárosit, felhördül az egész tömeg. Takács II. és Joós összezördül, a bíró békét teremt. Utána tévesen állítja meg lesen a ferencvárosi csatársort a bíró sípja. Megkapja az első füttyöt. A 24. percben Táncos fut le a labdával, beadását Sárosi Takácsnak adja— ívelve, emelve, dobva vándorol a labda —végül
    Székely kapja, aki nem hagyhatja ki a kaput. 4:1.
    A 27. percben is szép akció fut le Kemény és Sárosi lábán. Takács remek lövését Váli nagyon szépen védi. Sárosinak van azután két nagy lövése. A másodikat Váli vetődve a kapufa mellől üti ki. Nyomban utána Joós üres kapuból vágja ki a labdát. Olyan nagy a nyomás, hogy Toldi már félpályáról ad „haza”, hogy kissé széthúzza a mezőnyt. Egy ferencvárosi szögletet a tömegből kifejelnek. Sárosi még a földre estében is passzol Táncosnak, aki bombát küld a kapu fölé. Állandó a zöld-fehér nyomás. A 37 percben
    Táncos beadását Sárosi fejjel továbbítja a tiszta helyzetben álló Székelynek, aki közelről belövi a kapuba a labdát. 5:1.
    A 38. percben Táncos remek labdáját Sárosi még szebben küldi a felső kapufára. Újabb Sárosi-lövés nyíltszíni tapsot kap. A 41. percben Lázár viszi át a labdát, kiteszi vele
    Takácsot, ez állíthat és úgy lövi élesen a jobb sarokba. 6:1.
    Somogy szögletét Papp kifejeli, a Ferencváros egy szögletrúgása eredménytelen. És vége a meccsnek.

    Nemzeti Sport, 1933. november 2.