magyarfutball.hu

III. Kerület FC - Ferencvárosi FC 2 : 5

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2024.02.28, 18:50
    Ferencvárosi-III. ker. FC 5:2 (2:0)
    Az első félidő fölénye után viharos szünet utáni játékban vívta ki a győzelmet a zöld-fehér tizenegy
    Góllövő: Sárosi, Toldi, Sárosi, Fenyvesi, Fenyvesi, Kohut, Takács
    Üllői út. 3000 néző. Bíró: Vas Ernő.
    Ferencváros: Háda — Korányi, Papp — Laky, Turay, Lázár —Táncos, Takács, Sárosi, Toldi, Kohut. III. ker. FC: Gallina — Beretvás, Biró —Steiner, Lucz, Magyar— Fenyvesi, Budai, Kármán, Horváth, Dömötör.
    A Ferencváros támad az első perctől kezdve s a másodikban már Beretvás kornerre rúg Kohut elöl, de Táncos rosszul rúg a sarokról. Egyelőre sokat hibáznak a játékosok. Táncos kiengedi a labdát, majd újra rossz kornert rúg, mire Budai fut el, átvágja a labdát s Laky is korner árán ment. Dömötör rúgása kitűnő, csaknem a hálóba csavarodik a labda. A Ferencváros szorongatja ellenfelét, újra két szögletrúgása van. A 19. percben Táncos kitűnően küldi kapu elé a labdát s míg Gallina Takáccsal ütközik össze,
    Sárosi a hálóba fejel. (1:0).
    Gallina Takács miatt reklamál, de eredménytelenül. A kerület alig tör előre a kezdés után, Papp nagy rúgása Kohuthoz viszi a labdát. aki jobbal élesen centerez. Beretvásról tovább pattan a labda, befelé pereg.
    Toldi fut rá , vagy tíz méterről a jobb felső sarokba vágja. (2:0). 22. p.
    A kerület most lendülettel támad.Takács hozza el a labdát a kapu elől, Sárosit szökteti, de hosszú a rúgás. Gallina kifut s elrúg a center elől. Lázár egyedül tör előre, Biró szereli, majd Kohut beadásából korner lesz. 30. p. Táncos jól rúg, Toldi fejel, Sárosi pedig kapásból továbbítja a labdát a háló felé, de Biró útjában áll s róla kipattan. Tapsot kap a szép jelenet Laky labdájából Toldi lő fordulással, de háló mellé repül a labda. A kirúgással Dömötör fut sLaky csak kornerre szerelheti. Ezhárul, de Kármán tör a kapu felés újra szögletrúgása van a kerületnek. Megint Takács — aki láthatóan nagy kedvvel játszik — hozza előre a labdát. Táncost szökteti, aki bead, Toldi fejese kapufáról pattan vissza, Kohut bead, Sárosi lövése emberbe akad. Laky és Dömötör között a bíró tesz igazságot, kezet fogat a két játékossal. Háda öklözi a labdát, Kármán fejese elkerüli a kaput, de most a kerület támadásban marad, mert a Ferencváros ellanyhult kissé. A 43. percben azonban már Kohutot les miatt fújja le a bíró, majd a sokat rontó Táncos a Takácstól kapott labdával kicselezi Bírót s hatalmas, ballábas lövését csak remek védéssel tolhatja kornerre Gallina. Gallina üti ki a kapu elé hulló labdát, amott meg Papp úgy ad haza, hogy korner lesz, de a rúgásra már nincs idő.
    Az első támadás végén Takács lövi háló fölé a labdát messziről. A 4. percben Sárosi kiugratja Takácsot, aki egyedül rohan a kapu felé, Gallina eléje fut, a csatár belevágja a labdát, amely azonban kapu felé gurul, de Bíró még idejében eléri. A Ferencváros egyre támad s a 10. percben Lázár keresztbe vágja a labdát Táncos elé, a szélső azonnal
    a lesen levő Sárosihoz játszik, aki mellel maga elé ejti s ballal a jobb sarokba küldi. (3:0).
    A bíró nem látott ofszájdot. Az állóhely a határbírót gúnyolja, aki előbb többször intett tévesen s némi vita után indul csak a játék. Kezdés után a kerület hatalmas iramba vág. Dömötör kapu elé rohan a labdával s mikor elállják az útját, Fenyvesi elé tolja. A szélső is kénytelen befelé cselezni s a balösszekötő helyéről lő ballal.
    A labda a bal kapufa mellett siklik laposan a háló sarkába. (3:1).
    Háda vetődése elkésett. Igen változatos játék alakul most ki. Birónagyszerűen játszik s rombolja a szép ferencvárosi támadásokat. A 18. percben Fenyvesi kornerből mögé fejel, majd a kiugró Budait Korányi kézzel löki el a labdától a kapu előtt. A bíró nem lát okot a büntetőre, pedig a szabály azt kívánnq! A 22. percben Háda öklöz korner után, Toldi Kohutot szökteti ,az Sárosi elé játszik, de a center lesre futott. Nem hallja azonban a füttyöt s Beretvás hiába kergeti, a háló sarkába vágja a labdát, természetesen hiába, szabadrúgást rúg a kerület. A kerület egyre inkább frontban van, mert a Ferencváros halfsora nem bírja az iramot. Kármánt tévesen állítja meg a bíró ofszájd címén, rúgás után Sárosi Kohutot szökteti. A szélsőt Beretvás nem tudja elérni, de a 16-oson belül elgáncsolja. A megadott büntetőt Toldi rúgja s nagy erővel a jól ugró Gallina ölébe küldi a labdát. 28. p. Máris a kerület rohan. A jobbszárnya viszi a támadást, Fenyvesire Háda is kifut.
    A labda azonban túlgurul a vonalon, Háda megáll, Fenyvesi meg visszahúzza a pályára s mivel fütty nincs, begurítja a kapuba. A bíró is, a határbíró is megítéli a gólt. (3:2). 30. p. Nagy bírói tévedés volt! Laky és Lázár hangos vitába száll a bíróval, de hiába.
    Turay és Sárosi helyet cserél,
    Dömötör rossz kornert rúg. A 33.percben Dömötör kiugrik a labdával, egyedül ront a kapura s az ugró labdát testével löki maga elé, mikor Laky beéri, nagy lendülettel nekiront, hogy mindketten elesnek. A nézőtér tizenegyest lát és követel, de a bíró nem látta szabálytalannak a dolgot. Pedig az volt! Sárosi Kohutot futtatja, hatalmas lövés nyomán száll kapu mellé a labda. Dömötör rohama a válasz s a tizenhatosnál most Korányi löki fel büntetlenül. Laky és Dömötör a taccsvonalnál kemény harcba keveredik, a szélső a fedezet fejéhez vágja a labdát bedobás ürügye alatt, amiért figyelmeztetésben részesül. A 37. percben Táncos fut el, magas ívben centerezett labdájáért Gallinával együtt négyen ugranak. A labda a csoportról balra hull s
    Kohut jobblábas lövése megtalálja az utat a háló balsarkába. (4:2).
    A kerület nem adja fel a harcot, keményen támad. Visszaverik azonban s Kohut passza után Turay balszélen fut el, jó beadását jobbra fejelik a kapu elől, Táncos ráfut a labdára, lő, a célt tévesztett labda azonban
    a hatoson siklana balra, ha Takács bele nem tenné a lábát, hogy védhetetlenül szálljon a hálóba. (5:2). 41. p.
    A kerület még egyszer nekidurálja magát, de az utolsó rohamokat mégis a Ferencváros viszi.
    A Táncos—Takács adogatás után Lázár terem a tizenhatoson, hatalmas rúgásába Biró hiába teszi bele a lábát, mert arról a háló jobb sarkába vágódik a gól. A bíró nem adja meg Takács ofszájdja miatt, holott a labda védőjátékos lábáról pattant a kapuba!

    Nemzeti Sport, 1933. május 22.