magyarfutball.hu

Ferencvárosi FC - Somogy FC 7 : 2

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2024.01.30, 19:09
    Ferencváros—Somogy 7:2 (2:0)
    Kapufa-arány: 6:1
    Góllövő: Takács II., Takács II., Lázár, Kohut, Takács II., Kohut, Sárosi, Kővágó, Dormos
    Üllői út, 2000 néző. Bíró: Pohlenz
    Ferencváros: Kutasi — Hunyadi, Papp — Laky, Bukovai, Turay — Táncos, Takács II., Sárosi, Lázár, Kohut.
    Somogy: Jókai — Miklósi, Joós — Egri, Vadász, Berecz — Steiner, Galambos, Kővágó, Dormos, Tunyoghy.
    A Ferencváros két válogatottját, Korányit és Hádát nélkülözi. egyébként „új rendszerű” csapata játszik. A Somogy három fiatal amatőrt állított be: Vadászt, Kővágót és Steinert.)
    Élénk iramban kezd a Fradi. Már az 1. percben 11-est követel a B-közép s ha ez nincs is, van helyette korner, kettő is. Lázár ereszti az első lövést. Fölé. Turay szabadrúgás kapufát ér. Kornerarány a 6. percben. 3:0! A 7. perc-ben Táncos ballal bead, Lázár fejjel Takács II. elé ejti a labdát s ő kapásból a balsarokba helyezi (1:0).
    A 13. perc majdnem bajt hoz a Fradinak. A szabadon hagyott Tunyoghy — nem lesből, ahogy a közönség vélte — megszökik, kapufát lő s a kapu elé pattanó labdára rontó Steiner is embert talál. Meleg volt! Csattanós a Fradi válasza is: Lázár Kohut elé gurít s a régi vágású Kohut-bomba nyomán porzik a kapufa. Remek jelenet: Kohut a vonalról bead, Sárosi a lécre fejel, Lázár lő a sarokba, Jókai pompásan vetődik! Utána Táncos lő kapufát. A negyediket!
    — Mi az? — dörmögi a Fradi-tábor. — Ma kapufa-napot rendez a Ferencváros?
    Nem. A változatosság okáért Táncos és Sárosi jó helyzetből a kapusba lő. Élénk, tetszetős futballt játszik a Ferencváros, de a kapu előtt vagy lassúak az akciók, vagy a feltűnően rossz lövések körül van baj. Kohut beadását Táncos a 6-osról vágja félre. A Somogy is összehoz végre egy szögletrúgást, de erre is - Fradi-gól jön: Kohut beadása Lázár fejéről Takács II. elé kerül, aki átemeli a - ballábára és beragasztja (2:0).
    Támad a Fradi, de a közönségnek nem tetszik a csatárjáték. Főleg Lázárral elégedetlenkednek. A 34. percben megint szóhoz jut a Somogy: Tunyoghy a kifutó Kutasi orra előtt az üres kapu elé ad, Turay ment! Azután Táncos a kapufa! Az 5-ik! Táncos-szabadrúgást Jókai kornerre ejt. A Ferencváros pompásan passzol, de a kapu előtt meddő a játék. A közönség elégedetlen és követeli a Turay — Lázár helycserét.Tunyoghy lefut, Kutasi kifutva ment. Jókai bravúros
    védésekkel kelt feltűnést. A közönség a félidő végén mégis elégedett, mert a labda - eltalálja a bírót.
    A II. félidő első eseménye, hogy a B-közép nem követel 11-est, pedig a védelem hendszet csinált. Takács II. nagy helyzetet hagy ki, majd az 5. percben Lázár lövi Kohut passzát s a lassan vetődő Jókai beereszti (3:0).Remek akció: Laky éles passzát Sárosi fejjel csúsztatja jobbra, Takács II. jó tempóban ugrik ki, gól, de a határbíró int s a bíró fúj, helytelenül! Szépen játszik a ferencvárosi halfsor, de a csatársor puha. (A belsők!) Kohutnak kell a 14. percben megemberelni magát: Turay passzával elfut és bevágja (4:0). A Somogy is élénk és több erélyességgel gólt is szerezhetne, mert kétszer is közel van hozzá. De gólt csinálni mégis csak a Fradi tud jobban: a 20. percben Sárosi—Kohut—Takács II. akció végén Takács II. már a 3-ik gólját rúgja (5:0).Aztán Lázár ugrik ki és megint a kapufa porzik. 6-odszor! A Somogy most elég gyakran szóhoz jut, de a csatársora nagyon kezdetlegesen játszik. A 27. percben Turay megsérül, némi dörzsölésre szorul. 30. perc: Derül az egész közönség, amikor Kohut háromszor egymásután is a somogyi védők hasába talál. Két perc múlva csak a ferencvárosiak nevetnek: Kohut most hálóba bombáz (6:0).Kutasi kiejt, de ráér javítani. A 38. percben mintaakció: Sárosi kiad Táncosnak, a szélső a kapufáig fut, onnan hátragurít és Sárosi a tulsó sarokba helyez (7:0). A 43. percben végre a Somogy is eredményes: Tunyoghy lefut, Hunyadi nem tudja akasztani és Kővágó közelről hálóba nyomja a Somogy „becsületmentőnek” látszó gólját (7:1).De a Somogy egy percen belül újra ott van a Fradi-kapu előtt, Steiner beadását Galambos átengedi és Dormos hatalmas gólt vág (7:2).Hamar pótolta a mulasztást a somogyi csatársor.

    Nemzeti Sport, 1932. november 28.