magyarfutball.hu

Ferencvárosi FC - Nemzeti SC 2 : 0

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2023.12.23, 20:09
    Ferencváros-Nemzeti 2:0 (1:0)
    A feljavult Nemzeti kemény dió volt a meddő csatársorával bajlódó zöld-fehérek számára
    Góllövő: Kohut, Takács /
    Hungária út. Bíró: Juhász dr. 5000 néző.
    Ferencváros: Háda — Takács I, Korányi — Laky, Sárosi, Lázár — Táncos, Takács II., Bukovai, Turay, Kohut.
    Nemzeti: Vermes — Flóra, Török — Vadász, Gergely, Belcsik — Czétényi, Paczolay, Horváth, Bihámy, Kolontár.
    A Ferencvárosban Hunyadi, a Nemzetinél Buza nem vállalja a játékot. A zöld-fehéreknél így jut szóhoz újra Takács I., a fekete-fehéreknél pedig csatárokkal spékelik meg a halfsort.
    Kezdés idejére a felhők meghasadnak, a Nemzeti kezd erős szél és nap ellen. A Ferencváros első támadásait a hibás passzok rontják el. A 2. percben Sárosi gikszere révén Kolontár jó helyzetbe kerül, éles beadását Háda remek előrevetéssel halássza el. Változatos játék közben Kohut kapu mellé lő, Török teszegeti a labdát, mire Bukovai belép. de a labda elpattan. Kohutot lesen fújja le a bíró. Szép háromszögelés után Takács II. labdáját Vermes fogja. Horváth fejese Hádáé. Szép ferencvárosi támadás után Kohut keresztben félrelő. A 13. percben Korányi hendsze miatt megítélt szabadrúgást Vadas remekül lövi, de Bihámy beteszi a fejét és elromlik a labda. Lázár előreadott labdáját Bukovai régi stílusára emlékeztető módon fejeli, de Vermes jó irányban várja a labdát. A 20. percben a ferencvárosi balszárny akciójából szép Nemzeti-támadás születik meg, amit Korányi csak kornerra erre tud szerelni.
    A 22. percben adódik az első nagy gólhelyzet.
    Balról jövő labdát Bukovai átenged, Takács II. tisztán áll és biztosra akarván menni, gyengén helyezi a labdát, amit Vermes vetődve el tud még fogni. Most a Nemzeti jut fölénybe, sorozatos támadásai azonban eredménytelenek. A védelem pedig jól fedezi a zöld-fehér csatárokat. Azután újra változatossá lesz a játék, de helyzet egyik oldalon sem alakul ki.
    A 37. percben Kohut kicsiny ofszájdról indul, amiből kettős kornerhez jut a Ferencváros.
    A második után
    Turay fejese a kapufa sarkáról pattan vissza.
    A 40. percben a ferencvárosi jobbszárny vezet támadást. Táncos beadása kikerül a túlsó oldalra, ahonnan
    Kohut nagy iramban jön és 10 lépésről a híres szögből gyilkos erejű lövést ereszt meg.
    A labda a jobboldali kapufa éléről beperdül, végigsuhan a felső háló mentén és a baloldali kapufa belső szögletéből kivágódik Vermes elé, aki már fel akarja szedni, amikor megszólal a bíró sípja és gólt ítél. 1:0.
    A Nemzeti megpróbál tiltakozni, de eredmény nélkül. A félidő végéig már csak Turay szép szabadrúgása esemény.
    Kohut és Turay egészséges lövései vezetik be a II. félidőt. Az első Nemzeti-támadás az 5. percben gördül, veszélyes, de Bihámy kézzé akarja hálóba juttatni a labdát. A 10. percben a kifutó Vermes mellett a Ferencváros javíthatná a gólarányt, de Kohut labdáját Flóra az üres kapuból kornerre fejeli.
    A 11. percben Török rosszul esik, kiviszik. Pár perc múlva a csatársorba tér vissza. Horváth megy hátra balhátvédnek. A 18. percben Bukovai és Vadas összefejel, most Bukovai vonul le és ő is csak egy idő múlva jön vissza balszélsőnek, majd balösszekötőnek. Amint az orvosok megállapították utólag,
    Bukovai járomívcsonttörést szenvedett
    és csak a legnagyobb önfeláldozással küzdötte le fájdalmát és játszott tovább. A 20. percben Czétényi nagy helyzetet teremthetne Háda kapuja előtt, ha beadna, inkább hagyja a labdát kornerre menni. Takács túl erősen szereli Bihámyt, a szabadrúgást Gergely a falba vágja, a perdülő labdát Török nagy helyzetben kapu fölé emeli. Ferencvárosi sarokrúgást Kohut szépen irányít, de nincs senki belül. A 26. percben Bihámy lövését Háda nehezen védi. Majd Kolontár veszedelmes lövését tolja Háda kornerre. A 30. percben Turay éles lövése Vermesről lepattan, Turay javíthatna, de a földön fekvő Vermesbe lövi a labdát. A Ferencváros — csodálatosan — csak most veszi észre, hogy ebben a szélben nem lehet magas labdákkal eredményesen operálni. A Ferencvárosi sarokrúgásból Takács II. majdnem gólt fejel. Czétényi ravaszul becsavart lövését Háda bravúrosan menti kornerre. Ezután Lázár uralkodik a mezőnyben. A 39. percben az ő labdája szédíti meg a Nemzeti védelmét.
    Vermes kifut, Flóráról ívben leperdül a labda és a szemfüles Takács II. melléről az üres kapuba száll. 2:0.
    A hátralevő időben sem javul a játék nívója. A Nemzeti még egy sarokrúgást ér el és vége a meccsnek.

    Nemzeti Sport, 1932. október 17.