magyarfutball.hu

Attila FC - Ferencvárosi FC 0 : 1

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2024.03.18, 19:28
    Előreláthatólag 5—6000 főnyi közönség vonul fel vasárnap a népkerti pályára, ahol a mérkőzés délután fél 4 órakor kezdődik Stern Tibor bíráskodása mellett.

    Reggeli Hirlap, 1932. szeptember 11.
     
  2. avatar: seamandarin
    2024.03.18, 19:25
    Attila — Ferencváros Miskolc, 1. Bíró: Stein T.

    Nemzeti Sport, 1932. szeptember 11.
     
  3. avatar: seamandarin
    2023.12.15, 19:45
    Ferencváros— Attila 1:0 (0:0)
    A bajnokcsapat átcsoportosítása nem sikerült, csak vergődött az Attila ellen s nem tudott döntő fölénybe kerülni vele szemben
    Góllövő: Toldi
    Miskolc, 2800 néző. Bíró: Stern.
    Ferencváros: Háda — Korányi, Hunyadi — Laky, Sárosi, Turay — Táncos, Takács II., Toldi, Lázár, Kohut.
    Attila: Alberti — Vadász, Sziklai — Szabó, Sós, Buzássy — Hernádi, Simonyi, Bán, Haraszti, Magyar.
    A Ferencváros Turay vezetésével búvik ki a kijáró alól. Udvarias taps fogadja. Az Attila sem kap nagyobb tapsot, főleg, mert új köntösében meg sem igen ismeri a közönség. Haraszti választ Kohuttal szemben s a Ferencváros enyhe szél, valamint nap ellen kezd.
    Amíg az állóhely az Attilát buzdítja kezdés után, Turay Sárosinak ad, tőle előre fut a labda s Kohut elöl Vadász rúg. Simonyi Hernádit futtatja, de a centerezett labda kapu mögé jut. Ujra az Attila támad . Bán a tizenhatosról a kapu fölé küldi a labdát. A közönség megtapsolja az első lövést. Alberti kétszer jut labdához egymás után, de tovább támad az Attila, mikor az 5. percben Korányi hendszet vét. Vadász pompás, félmagas labdája a fa mellett süvít el, Magyar meg közben lesre futott.
    A változatos, élénk játék hamar ellaposodik
    s csak Szabó nagy hibája után ad be Kohut, de a labda kárba vész. Simonyi cselezéseivel, tűnik fel, de nem tud hasznos lenni. Majd a beszoruló Attila csak a 16. percben szabadul fel, amikor Hunyadi kornerre rúg. A kapu előtti zavar után Korányi lök, Vadász hatalmas rúgása nyomán Sárosi fejéről pattan kornerre a labda, amit azonban Hernádi most háló mögé küld.
    A Ferencváros rohama Kohut kevésbé sikerült lövésével ér véget, az ellentámadás során meg a bíró túlszigorúan fújja le a Harasztit akadályozó Sárosit .Buzássy szabadrúgása Hádáé s kirúgása nyomán gyors Ferencváros-támadások indulnak meg. Toldi nagy lövését— sarokra tart a labda — Alberti mesés védéssel tolja kornerre, utána Toldi lövése kapura tart, de Takács 11. háló fölé segíti. A Ferencváros most gyilkosan őrli ellenfelét s a csatársor remek adogatása nagy tapsot kap. De csak egyszer! Alberti kétszer rohan ki s fogja el a labdát nehéz vetődéssel, ugrással, a 26. percben pedig Lázár hosszú, ravaszul ugró labdáját fogja biztosan.
    Az Attila Korányi faultja után látogat csak át a pálya másik felére, de Hernádi beadása Háda ölébe száll.
    Haraszti és Magyar helyet cserél.
    30. p. Az iram, mely előbb fellángolt, ismét egészen aláhagy. Toldi két lövése lanyha és célt téveszt, utána pedig csendes, unalmas mezőnyjátékkal telik az idő. Harasztit hendsszel akasztja meg Korányi, a rugás nem segít az Attilán, sőt Táncos elfut, Takács elé ad, akinek lövése Sziklairól kornerre pattan. Táncos rugása mély s megint a mezőnybe fullad a játék.
    Csak a 40. perc hoz némi izgalmat, mikor az elfutó Hernádi beadott labdája végigszalad a kapu előtt, a védők és csatárok lába előtt Magyarig, aki kornert szerez. Haraszti most center lesz, mellette Bán az összekötő, szélsőnek meg Magyar megy ki. Nagy lendülettel el is futna, de Korányi gyorsabb, csak átölelni tudja a bekket. A bíró fütyül, Magyar tovább fut, Korányi elgáncsolja. A bíró meginti a ferencvárosi bekket. A zöld-fehérek támadnak a félidő végéig, de komoly veszélybe nem hozzák Alberti kapuját.
    Az Attila kezdése szabadrúgást hoz, de utána a Ferencváros lanyha támadásai következnek. A 4.percben Táncos kornert irányít kapu mögé, a következő percben pedig Kohut sarokrúgását hárítja a védelem. Hernádi lesz a center, Haraszti a jobbszélső. Aztán Simonyi a center, Hernádi az összekötő s így megy folyton az Attila támadósorában. A Ferencvárosnál meg annyi az ujság, hogy folyton támad, de nem tud egyetlen rohamot sem lövéssel befejezni. Csak a 9. percben lő Turay, de a labda a túloldali sarokzászló körül köt ki. Gúnyos zaj követi. Magyar fut, átvágja a labdát jobbra s az ismét jobbszélen levő Hernádi lő kapu fölé.
    Most Turay és Lázár cserél helyet.
    11. p: A játék lanyha. Hernádi fut, Hunyadi fellöki s a szabadrúgást Háda csak nehéz vetődéssel védi kornerre. Kirúgás oldja fel a helyzetet, Kohut rohan, de szintén lök.
    A szabadrúgás után Háda rohan ki, elüti a labdát s Magyart is maga alá temeti. Hunyadi hendszel, Vadász messziről kapu mellé küldi a labdát. 15. p. ,Érdektelen játékkal telik az idő. Nincs pontos passz, nincs erőteljes támadás. Takács nekilendül, utána ered a labdának, de Magyar gáncsolja. Az eleső ferencvárosi csatár bosszús mozdulattal rúg Magyar után, amiért figyelmeztetésben részesül. A Ferencváros rúg s Táncos beadását nagy lövéssel küldi kapura Kohut, de Vadász fejéről kornerre pattan a labda. A kaput a szerencse is őrzi, Sziklai felszabadít s Hernádi elfut, bead, de Simonyi lövése kapu mellé viszi a labdát. Ujra meg újra támad a Ferencváros,
    Táncos labdái sorra kárbavesznek, míg a 23. percben újra elrohan Sziklai mellett, pompásan centerez s Toldi kapásból a hálóba továbbítja a labdát. (1:0).
    Alberti nem szólhatott bele a dologba. A harc most izgalmas, az Attila hevesen küzd. Korányi szabálytalanul állítja meg Harasztit, Vadász rúgása most is célt téveszt. Több szabadrúgás rontja az amúgy is lanyha iramot, amelyben az Attila védelme könnyen veri vissza a megújuló támadásokat. Takács kapura emelt labdáját Alberti fogja, a jól szöktetett Kohut pedig túlfut a vonalon. 30.p. Turay néhány rendes támadást indítana, de társai nagyon idegesek. Erre vall az, hogy Takács is faultokat követ el. Az Attila rohama Hunyadi lábán akad meg s a bíró tévesen ad kornert a 34. percben. Az áttörő Turayt gáncsolják, a szabadrúgást a center Kohut elé tolja, aki laposan lő. Alberti biztosan fogja a labdát, melynek kiejtését pedig Takács epedve várja. A miskolci védelem elég kemény ahhoz, hogy a Ferencváros-csatársor nem tudja áttörni a kapu előtt. Magyar lefutása viszont kornert hoz s a szélső jól irányítja kapu elé a labdát. Hernádi fejeli középre, onnan Haraszti kapura s
    Háda csak nagy nehezen tudja elütni, hogy hálóba ne szálljon.
    Az Attila tovább támad, Toldi faultol, Vadász szabadrúgása után megint Sárosi fogja a fejét. Lázár nehezen szerel taccsra, bedobás után alig kerüli el a labda Háda kapuját.43. p. A Ferencváros újra kibontakozik, Alberti Turay lövését fogja, a következő támadás során pedig a jól kiugró Toldi küldi kapu mellé a labdát. Az utolsó pillanatig változatos a játék, amely azonban nem elégítette ki a közönséget.

    Nemzeti Sport, 1932. szeptember 12.