magyarfutball.hu

Sabaria FC - Ferencvárosi FC 1 : 1

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2023.07.18, 22:13
    Sabaria—Ferencváros 1:1 (0:0)
    A Sabaria fiatalsága harcolta ki a pontot a fogakat hullató oroszlánokkal szemben
    Góllövő: Kovács II. és Toldi
    Szombathely, 4500 néző. Bíró: Klug F.
    Óbecsei választ s a Sabaria enyheszél ellen áll fel.
    Sabaria: Vermes — Kovács I., Janzsó — Sárközy, Vámos, Bass — Iglódy, Boda, Kovács II., Hollós, Belkó.
    Ferencváros: Háda — Takács I, Papp — Fuhrmann, Laky, Óbecsei — Táncos, Lázár, Turay, Toldi, Kohut.
    Kovács II alig gurítja el a középről a labdát, mikor a nézőtér már rákezd:
    — Tempó gyerekek! És Hollós Kovács II-vel együtt azonnnal meleg helyzetet teremt a Fradi kapuja előtt. Háda
    kifut, de csak éppen hogy fel tudja kapni a labdát. — A következő Kohut—Turay támadást Janzsó jól szereli, nem így Takács I. Kovács II-t, aki átszalad rajta s csak a bíró sípja állítja meg. Hogy miért — nem tudni. A Ferencváros válasza Vermes kezében végződik. Aztán Kohut indul jó labdával, de Sárközy a 16-oson belül alábújva gyanúsan szereli. Kohut nagyot gurul, de 11-es nincs.
    Pap talpalásán nagyot szörnyülködik a közönség. Az 5. percben Belkó szépen ad középre s Boda csak kevéssel lő a léc mellé.
    A Ferencváros ideges, a Sabaria annál nagyobb kedvvel, lendülettel játszik. A 8. percben Takács I. rövidet rúg számos 18 méterről a bal felső sarokra lő, Háda balra üti ki a labdát, amely még sokáig ott fenyeget a ferencvárosi kapu előtt. Két Sabaria ofszájd után Kohut lövése elakad, Turay pedig mellécéloz. Táncos jó helyzetből egészen gyatrán centerez. Kölcsönösen ijesztgetnek a csatársorok. A 16. percben Papp lábáról leperdül a labda, Kovács II-t kitűnő helyzetben éri. A center Iglódynak ad ki, akit a keresztbe futó Fuhrmann csak az utolsó pillanatban szerel.
    Táncos-ofszájd, Óbecsei-hendsz, az iram alábbhagy.
    A 19. percben Turay átemel Kovács I. felett, a bekk azonban beletalpal az oldalába.Turay elterül, kiviszik s csak 15 perc múlva jöhet vissza. A 22.percben
    Lázár egyedül tör át,
    de Vermes ököllel kornerra ment. Aztán újra Lázár veszélyeztet, de most elakad. A 24. percben Turay visszajön. Passzával Kohut fut. Kornerre szerelik. Ezt Vermes — szokásához híven — szabályosan lehúzza. A kirúgás után Papp — szokásához híven — hendszel.Az ofszájdról induló Belkót Laky kornerra szereli, majd Bass Turayt akasztja szabálytalanul. A 29. percben a Sabaria balszárnya rohan, Belkó középre ível,
    Óbecsei Hollós elé stoppolja a labdát.
    A jó lövést Háda kornerra löki. Ebből Kovács fölé fejel.
    A Ferencváros megint csak tologat. Lendülete nincs.
    Turay balra fejel, Kohutot Sárközy kornerre szereli. A berúgásnál Vermest zavaják, nagy tumultus kerekedik, aminek Sárközy faultja vet véget. A 16-os tájékáról Turay küldi mellé a szabadrúgást. A 34. percben újabb Fradi-korner, amit Belkó lefutása után Fuhrmann kornerja követ.
    Fuhrmann — Laky— Lázár—Turay szépen játszik össze, Turay nagyot lő pont Vermes kezébe. A kapus nyugodtan fog.
    A pestiek tovább támadnak,de megint csak korner és újra korner az eredmény. A 42. percben Kovács II Iglódynak ad, ez visszaível s
    Kovács II. csak hajszállal lő asarok mellé.
    Jó ferencvárosi adogatás után Kohut nagy lövését Vermes nehezen fogja. A 44. percben Turay Janzsótól kap talpalást. A bíró csak akkor fúj, amikor már a földön fekvő Turayhoz befutnak. Ekkor azonban szabadrúgást ítél. A tömeg zúg. A szabadrúgásból korner lesz, a rúgásra azonban már nem futja az időtől.
    Bass hendszet vét, szabadrúgás, de Lázár belelép Vermesbe és ellenszabadrúgás szabadítja fel a szombathelyi kaput.
    A játék hullámzó.
    Hőllós jó fejese épp hogy fölé megy, aztán a Fradi támad, de Toldi lövése elakad, Táncos pedig átfut a vonalon.
    Az 5. percben Belkó rohan el s az öreg, Takács hazatol előle. Háda, akit szorongatnak, Fuhrmann elé dobja alabdát, de Belkó is ráfut és berúgja középre, ahol Óbecsei fogja el. A half a 16-oson belül áll, lenne ideje nyugodtan hazaadni, de vár. Kovács II azonban ismeri Óbecsei trükkjét s messziről futni kezd a kapu felé. S tényleg: Óbecsei végre határoz, vérfagyasztó nyugalommal hazaad, viszont Kovács már jó lendületben van, Háda előtt éri el a labdát s a hálóba rakja. 1:0.
    Az iram újra fellángol. De a Ferencváros most sem lesz ura a helyzetnek. A Sabaria egyenrangú küzdő!
    Ofszájd, gyenge lövés, korner, hazaadás, az utóbbinál újra Háda gyámoltalankodik. A 11. percben Lázártól Turay kap labdát, átmegy, lő, a labda jobbra pattan s Táncos az egészen tisztán álló Lázárhoz emeli. A gól már a hálóban látszik, de Lázár elalszik.Mire felébred, Kovács már ottterem s a lövés kornerra pattan.
    A rákövetkező perc azonban gólt hoz. Kohut jól íveli be a labdát, Turay és Vermes egyszerre ugrik fel, de egyik sem éri el. A két játékos és a labda a földre esik, az utóbbit
    Toldi éri el legelőbb s bevágja. 1:1. 15. perc:
    A Ferencváros megnyugszik. Sőt túlságosan nyugodt lesz ... A Sabaria máskép gondolkozik. Lelkesen küzdtovább.
    Háda, Belkó, Vermes, Turay, Fuhrmann, majd újra — kétszer — Háda neve kívánkozik papirosra. Majd Kohut kornert szerez, aztán Toldi kapásból kicsivel fölérúg. A Fradi most erősen foglalkoztatja Vermest. Táncos beadását Toldi feje elől kell elszednie, majd Kohut lövésére kell dobni magát s később Kohut kornerét húzza le. A 28. percben Kovács I. Kohutba talpal. A szabadrúgás után Turay belefut Vermesbe. A sérülés nem komoly, mert a szabadrúgást már Vermes rúgja ki, az esetet mégis nagy összefutás, vitatkozás, izgatottság kíséri. Vezetők, trénerek, mentők, taccsbírók nyüzsögnek a pályán. Csak kétperc múlva áll helyre a nyugalom.
    Belkó lerohan, lövését Háda vetődve védi, Turay Kohutot fejjel szökteti, Vili elveszti a labdát. Jobboldali kollégája viszont ofszájdot vét, Lázár is ront.
    A Sabaria Sárközy passzával indul rohamra, Hollós nagyon megy, de Takács I. lábán átesik. Szabadrúgás, melyet Kovács II. a sorfal előtt rossz passzal végez ki.
    —Finis, finis!
    Ezt a közönség követeli. Kovács I. azonban inkább a kerítésen túl rúgja a labdát. Nem is tudják hamar előkeríteni, új sárga bőrrel folyik tovább a játék. Furmann hátrahúzása rossz, Belkó elmegy Takács I. mellett, a 6-os sarkáról lő, a labda Lakyról perdül s Háda, Hollós elé üti. Hollós lövése viszont a kapufáról vágódik vissza Bodor elé, akit Óbecsei elsodor. A bíró nem ad 11-est. Iglódyt Furmann faultolja, Janzsó szabadrúgása a sorfalba megy. Ferencváros-támadással végződik a játék.

    Nemzeti Sport, 1930. október 13.