magyarfutball.hu

Sabaria LSz - Ferencvárosi FC 0 : 1

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2023.02.02, 18:24
    Ferencváros—Sabaria 1:0 (1:0)

    Ferencváros: Amsel — Hungler TT, Papp — Lyka, Bukovi, Obitz — Rázsó, Takács II, Turay, Toldi, Kohut — Sabaria: Vermes — Nagy, Prém — Hajós, Vámos, Bakos — Buresch, Hollós, Sólyom, Powolny,Tárnok.

    A Sabaria kezd, Buresch mindjárt támad és jó beadását Tárnok közelről élesen mellé lövi. A Ferencváros csak a 6. percben lendül támadásba Kohut révén, akit Nagy kornerra szerel. A zöld-fehérek kezdeti lendülete tovább tart, Toldi lövését Weinhardt még kivédi, ám
    a 7. percben bonyodalom támad a szombathelyi csapat kapuja előtt, Takács egy kis rést talál és két lépésről védhetetlen gólt lő.
    A gól után is folytatódnak a Ferencváros támadásai, Toldi közelről kapufát lő, Kohut támadását pedig kornerre védik. A Sabaria Buresch révén szabadul fel, a jobbszélső beadását Sólyom átengedi Tárnoknak, ez késlekedik és Lyka leszereli. A Ferencváros elhárított szabadrúgása után ismét Buresch fut le, beadása most is pontos, ámde középen nincsen senki, aki értékesítené a helyzetet. A Sabaria támadó periódusa után a 22. percben Turay a tizenhatos vonalról a kapu fölé lő. Most Amseinek van néhány szép védése. Előbb kornerra védi Hollós veszedelmes lövését, majd a saját hátvédjének, Hunglernek rövid hazaadását kaparintja el merész rávetéssel Sólyom elöl. A 32. percben Tárnok beadását Sólyom közvetlen közelről fölé lövi, majd ugyanő Hollós labdáját fejeli a kapu mellé. A 34. percben ferencvárosi korner, amelyet Weinhardt elfog ugyan, de kiejti a labdát s a meleg helyzetet Prém tisztázza. Az utolsó percekben megint Amsel van munkában, szépen lehúzza Sólyom fejesét, majd Tárnok éles lövését hárítja el bravúros elvetéssel. 43. percben a ferencvárosi csatársor váratlan rajtaütése Takácsnak alig a léc mellett elperdülő lövésével végződik.
    A második félidőben eleinte a Ferencváros támad, főként Rázsó révén, majd a 6. perctől kezdve csaknem egy félóráig szombathelyi fölény alakul. Nagy szabadrúgását Sólyom csaknem elcsípi fejjel, de Amsel idejében elfogja előle. A Sabaria támadásai javarészt a jobboldalról indulnak ki, Buresch vezeti azokat, centerezései csaknem mind jók, de az ideges belső csatárok sorra elrontják. A 15. percben Turay megsérül, néhány percre ki is áll, de a 20. percben már ismét őt látjuk támadásban, a bekkek azonban visszaverik a rohamot és ismét a Sabaria kerül frontba. Buresch veszélyes labdáját Amsel röviden öklözi ki, de sikerül a tumultusban maradt labdát kornerra mentenie. A Sabaria a teljesen visszaesett Ferencvároshalfsor jóvoltából a régi kombinációs játékát mind tetszetősebben alakítja ki, ám a kapu előtt nincs szerencséje. A 30. percben nagy tumultus a ferencvárosi kapu előtt, úgy látszik, mintha Papp kézzel érintené a labdát, de a bíró nem ad 11-est. A meccs utolsó periódusában a játék mind keményebb. Mindkét oldalon akad néhány elhibázott gólhelyzet. A Ferencvárosnál Kohut lő 6 méterről a kapu fölé, a Sabariánál Stofián labdája jut erre a sorsra, Bakos 30 méteres bombáját pedig a kapufa tartja fel. Bíró Sándor az első félidőben hiba nélkül bíráskodott, a második félidőben azonban, különösen a faultok megítélésben némi határozatlanságot árult el.

    Sporthirlap, 1929. május 27.