magyarfutball.hu

Ferencvárosi FC - Somogy FC 5 : 0 13:45

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: seamandarin
  2022.11.23, 17:56
  Ferencváros—Somogy 5:0 (2:0)

  A 2500 főnyi tömeg felsorakozott az atlétaöltözőkhöz vezető lejáró előtt és amikor Mester György, a ferencvárosiak kedvelt „Gyuri bácsija” lelkendezve újságolta a Hungária vereségét, olyan parázs tüntetést rendeztek, mintha máris a Ferencváros kezében volna a bajnokság. A Ferencváros színeiben a következő csapat lépett pályára: — Bangi — Takács I., Papp — Fuhrmann, Turay, Berkessy — Koszta, Takács II., Toldi, Szedlacsek, Gödi. — Somogy viszont az alábbi csapatot állította ki: Erdős — Szattyin, Morvay — Tállián, Kvasz, Blum — Gacsár, Kittl, Weisz, Schmidt, Palkó.
  A két csapat nehezen melegszik bele a játékba. Somogy csapata támad az első percekben és „Mari néni” kétszer is kénytelen nagytakarítást rendezni a ferencvárosi kapu előtt. A Ferencváros akcióit egy sikertelen korner nyitja meg. Majd a Somogy kerül gólhelyzetbe, de Schmidt labdája elkerüli a kaput. A Ferencváros újabb kornerét Blum tisztázza. Takács és Koszta nagyszerű akciójából újabb sarokrúgása adódik, amelyet Toldi a kapu fölé fejel. Baumgärtner színészi pózolása majdnem bajt csinál. Most végre Gödi is bemutatkozik egy pontosan rúgott kornerrel.
  24. perc:
  Berkessy szabadrúgását Erdős kiejti. Takács II. hirtelen ott terem és a labda máris a kapuban táncol.
  A kapu előtt támadt tumultusban Morvay megsérül és percekig tart, amíg ismét akcióképessé válik. Gyenge akciók következnek ezután. Mind a két csatársornak akad gólhelyzete, de a védelmek is résen vannak. Most a Ferencváros jobbszárnya életrekel és egymásután vezeti a lendületes támadásokat, amelyek azonban csak a 41. percben gyümölcsöznek:
  Takács—Koszta mesteri akciójából a jobbszélső kicselezi a védelmet s megszerzi a második gólt.
  Somogy lép most akcióira. Gacsár lefut, közelharcba keveredik a földön fekvő Pappal, ám utóbbinak fekvő helyzetben is sikerül túladni a labdán. Schmidtnek a tizenhatosról indított szabadrúgása a kapu fölött süvít el.
  Félidő 2:0.
  Morvay sérülése lényeges változtatásra kényszeríti Somogyot. Schmidt megy hátra bekknek, Palkó balösszekötőt, Morvay pedig balszélsőt játszik a második félidőben. A túlsó oldalon csak Szedlacsek és Gödi cserélnek helyet. A Ferencváros már az első percben kornert ér el. A sarokrúgást Gödi hajtja végre, Erdős megkaparintja a labdát. Ám rögtön ki is ejti a kezéből. Üresen áll a kapu, amely előtt ott tanyázik az egész ferencvárosi csacsatársor. A kritikus helyzetben
  Schmidt beugrik a kapuba és kézzel üti ki a labdát... Tizenegyes!... Takács II. áll a labdának, de Erdős kivédi a büntetőrúgást.
  Két eredménytelen ferencvárosi korner után Koszta—Takács akciójából keletkezik egy veszélyes helyzet. A kapu előtt támadt tumultusban Erdőst legázolják.
  A labda a hálóba kerül, de a bíró — helyesen — nem ítél gólt.
  A 15. percben egy kapu előtti kavarodásban
  Turayt egy „ismeretlen tettes” megboxolja, a bíró tizenegyest ítél, amelyhez most Turayt állítják, ám Erdős az ő 11-esét is védi.
  A labda a kapus kezéből visszakerül Turayhoz, aki élesen lő. Erdős azonban nagy bravúrral az újabb veszélyt is elhárítja. Óriási helyzet volt!...
  Néhány eredménnyel kecsegtető somogyi támadás hoz most változatosságot a játékba. Kornert is rúg a kaposvári csapat és az ebből keletkezett veszélyes helyzetben Bangi kifut a labdára, amelyet azonban már nem tud elérni. A helyzetet az utolsó pillanatban Takács I. menti meg, aki az üres kapuból kifejeli a labdát. A 28 percben
  Koszta kiszökteti Takács II-öt, utóbbi pompás lövését Erdős nem tudja védeni.
  A Ferencváros tovább támad. Percekig „viktóriázik” a csatársor a kapu előtt,
  míg a 31. percben a pillanatnyilag fedezetlenül hagyott Gödi lövése utat talál Erdős kapujába. (4:0).
  Az utolsó negyedórában változatos a játék. Míg azonban a somogyi támadások erőtlenek, addig a 38. percben egy újabb 11-est a Ferencváros végül is értékesít. Schmidt hendsze miatt jut most penaltyhoz a Ferencváros és — Takács és Turay kudarca után — Gödi gólba juttatja a labdát. (5:0).
  A mérkőzés a Somogy támadásaival ér véget.

  Sporthirlap, 1928. december 3-