magyarfutball.hu

Ferencvárosi FC - Sabaria LSz 2 : 0

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: ttszoty
    2024.01.10, 15:08
    Ferencváros — Sabaria 2:0 (0:0)

    Dátum: 1926.11.28., 14.00

    Határbírák: Havas Ernő, Baron Vilmos.

    Ferencváros: Tréner: Tóth-Potya István.

    Sabaria: Weinhardt Ferenc — Nagy János, Kovács Imre — Pesovnik László, Vámos Ernő, Bass Béla — Krutzler József, Mészáros István, Holzbauer József, Ottokar Buresch, Németh Sándor. Tréner: Holzhoffer Mihály.
     
  2. avatar: seamandarin
    2022.08.15, 22:14 (szerk.: 2022.08.16, 19:13)
    Feremcváros—Sabaria 2:0 (0:0)

    A Ferencváros ofenzív fölénye csak a második félidő közepén tudta megtörni a szombathelyiek kemény ellentállását

    Ferencváros. Huber — Takács, Hungler II. — Fuhrmann, Bukovi, Obitz — Rázsó, Pataki, Dán, Schlosser, Kohut. — Sabaria: Weinhardt — Nagy, Kovács — Pesovnik, Vámos, Bass — Krutzler, Mészáros, Holzbauer, Buresc, Németh.

    Bíró: Iváncsics Mihály.

    A Ferencváros kezd, de első lendületes rohamát már a 16-on visszaverik. Schlosser újra tűzbe küldi a csatársort, Dán és Rázsó azonban elügyetlenkedik a jól átadott labdát. A szombathelyi balszárny támadását Takács szereli, előreadott labdáját Schlosser a kapu elé adja, ám Nagy kornerre ment. Kohut pompás sarokrúgását ugyancsak Nagy menti fejjel, majd Bukovi lövését is bravúrral fejeli a mezőnybe.
    A 11. percben Dánt a 16-os vonalon faultolják, Kohut sarokra irányított labdáját Weinhardt bravúros rávetéssel védi. Egy perccel utóbb Rázsó beadását kapásból lövi Kohut, ám Weinhardt most is pompásan fogja az erős labdát.
    Ujabb ferencvárosi offenzíva következik. Schlosser, majd Kohut a kapu fölé lőnek, majd a lefutó Rázsó gurulós labdáját Weinhardt fogja. A Sabaria kissé felszabadul és lefutásból Mészáros messziről a kapu mellé lő. Ismét ferencvárosi roham következik, de Dán a labda leállításával lefékezi a lendületet és a kapu mellé küldi a labdát. A 25. percben Holezbauer jó labdát juttat Némethnek, akit a bíró offszájd címén megállít.
    Most a Sabaria erősít s a 29. percben kornert csikar ki. Németh pompás sarokrúgását Huber nehéz helyzetben kiüti. A szombathelyi jobbszárny most egymásután több rohammal kísérletezik, ám Hungler nagyszerű stílusban rombolja végső kialakulásuk előtt a jól indult akciókat. A 32. percben meleg helyzet a szombathelyi kapu előtt. Nagy kornerre szereli Kohutot, akinek gyönyörű sarokrúgását Nagy a mezőnybe fejeli.
    A második félidő lelkes szombathelyi rohammal kezdődik, Krutzler kapufát lő, utána tumultus a zöldfehérek kapuja előtt, a kapkodó védelem végül is tisztáz.
    A Ferencváros offenzívája állandósul, de a Sabaria védelme keményen ellentáll. Biztos helyzeteket a zöld-fehérek nem tudnak kidolgozni, távolról küldött lövéseiket pedig Weinhardt biztosan fogja. Végre Dán jó passzot kap, de az ötösről a kapu fölé emeli a labdát. Majd Pataki ugrik ki egy Hunglertől előrevágott labdával, a két szombathelyi bekk azonban útját állja. A szombathelyi csatársor alig támad, a védelem állandó munkában van.
    A 26. percben a kapu előtt mintegy 20 méterrel Nagy ráfut Dánra, nem faultolja, ám a bíró szabadrúgást ítél.
    Kohut Rázsóhoz rúgja a labdát, ez lő, a labda lepördül Kovácsról és a kifutó Weinhardt mögé kerül. Weinhardt nem tud elég gyorsan megfordulni és a mellette elhúzó Rázsó a kapuba nyomja a labdát. (1:0).
    Ujrakezdés után újabb ferencvárosi roham.
    Pataki driblinggel a halfok mögé kerül, leadja a labdát Kohutnak, aki Nagy kicselezése után lapos lövéssel megszerzi a második gólt.
    A Ferencváros lendületét most már alig töri meg egy-két szombathelyi támadás s csak a mérkőzés végén kínálkozik alkalom a szombathelyieknek a gólszerzésre. A balszárny szép lefutása után Buresch élesen lő, ám a labda a felső kapulécről visszapattan Holczbauer elé, aki azonban elidegeskedi a jó helyzetet. Ferencvárosi rohamból Dán lövése és Weinhardt szép védése a meccs utolsó jelenete.

    Sporthirlap, 1926. november 29.