magyarfutball.hu

UTE - Ferenczvárosi TC 3 : 1 17:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: heimo
    2016.07.07, 21:21 (szerk.: 2016.07.07, 21:22)
    Véget ért az utolsó álamatőr bajnokság.

    Az FTC bajnokcsapata az UTE-től is kikapott.

    A bajnokság eredményére már nem volt kihatással, de a bajnokcsapat presztízsén mégis csorbát ütött az UTE 3:1 arányú felsőbbséges győzelme. Bár Búzát és Törököt indexre tette az UTE, mégis ki tudott állítani olyan együttest az FTC ellen, amely megtépázta a bajnoki győzelem koszorúját.

    A vasárnapi vereséggel kettővel ismét leolvadt a hat pont, amellyel az FTC a bajnokságban vezetett, a falra festve a vereség ördögét az országos bajnokság döntőjében is. Pedig igen nagy csapás volna a főváros futballsportjára ez, mert a vidéknek a felülkerekedését jelentené. S ez nagyobb szégyene lenne a fővárosnak, mint dicsősége a vidéknek. Remélhetően az FTC csapatában van annyi lelki erő, hogy győzelmes harcra készíti elő magát a június 13-iki országos döntőre és az ezt megelőző elődöntő küzdelemre.

    UTE—FTC 3:1 (1:1).

    Az újpesti stadionban az UTE tartalékos csapata legyőzte az újdonsült bajnokcsapatot, ami egyáltalában nem meglepetése a vasárnapi bajnoki eseményeknek. A jó formában és a saját pályán most már otthonosan játszó újpesti legénységnek nem volt nehéz dolga a bajnoki küzdelmek során teljesen kimerült zöld-fehérekkel szemben. Az újpesti csapatban ismét szerepeltek a Fogl fivérek, ami nagy önbizalmat öntött az egész csapatba. A játék első részében mindkét csapat csatárainak sok jó gólhelyzet jutott, de csak a 12-ik percben sikerült P. Szabó-nak a hibásan védő Huber mellett a vezető gólt megszerezni. Erős iramú, változatos küzdelem folyt a gól után mindkét részről. A játékosok erőteljesen feküdtek bele a küzdelembe, különösen a zöld-fehérek támadtak folyton, egészen a kiegyenlítésig, ami a félidő 41-ik percében következett be Héger góljával. A félidő hátralévő idejében mindkét részen volt gólhelyzet, de gól nem lett belőlük.

    A második félidő első percében már Pataki lövése süvít el az újpesti kapu fölött. De egy perc sem tellett el és az FTC kapujában volt a labda. Grosszmann II. szerezte meg ezt a vezető gólt hatméteres lövéssel a meglepett FTC-hátvédek között. Az FTC ezután teljesen az újpestieknek engedte át az offenzív szerepet. A 31-ik percben Schaller megszerezte a harmadik és egyúttal a mérkőzés utolsó gólját.

    A játék utolsó perceiben a játék eldurvult.


    Budapesti Hírlap, 1926. június 01.
     
  2. avatar: heimo
    2016.07.07, 21:13
    Az U T E a Stadionban látja vendégül a zöld-fehéreket. Az újpesti csapatból hiányozni fog ugyan Török és Búza, de a helyükre beállított játékosok ugyancsak jó játékerőt jelentenek és ha számításba vesszük, hogy a Fogl-fivérek is részt vesznek a küzdelemben, akkor az F T C győzelmi kilátásait a minimumra kell csökkenteni.


    Budapesti Hírlap, 1926. május 30.
     
  3. avatar: heimo
    2016.07.07, 21:08
    Befejeződött az első osztály bajnoki programmja.

    Az UTE lesz a legjobb ligacsapat.

    Az UTE, amely már a csehek ellen nagyon elismerésreméltóan szerepelt, a csapatában végrehajtott tisztulási folyamat után nagyszerű küzdelemben győzött az FTC ellen, evvel bebizonyítva, hogy a ligára legjobban előkészített csapat.

    UTE—FTC 3:1 (1:1).

    P. Szabó gólját Héger kiegyenlítette, de szünet után Groszmann és Schaller eldöntötte a meccset. Fogl II. kitűnő volt.


    Pesti Hírlap, 1926. június 01.
     
  4. avatar: heimo
    2016.07.07, 21:03 (szerk.: 2016.07.07, 21:03)
    A vasárnapi bajnoki programm.

    Első osztály,

    FTC (I, 33 ponttal)—UTE (IV, 25 ponttal)
    UTE-p. d. u. fél 6. Bíró: Fenyves Miklós, ősszel 2:0.

    Ferencvárosi Torna Club: Huber — Takács, Hungler — Furmann, Müller, Blum, — Héger, Varga, Pataki, Sándor, Kohut.
    Újpesti Torna-Egyesület: Szulik — Fogl II., Fogl III. — Kelecsényi, Müller, Borsányi — Leitner, P. Szabó, Groszmann, Schaller, Szidon.


    Pesti Hírlap, 1926. május 30.
     
  5. avatar: heimo
    2016.07.07, 20:55 (szerk.: 2016.07.07, 20:55)
    Az FTC kikapott az UTE-tól, de megnyerte a bajnokságot

    Az amatőr- és profi futball szétválasztása előtti utolsó »amatőr« bajnokság a
    zöld gyepen befejeződött. Az FTC az utolsó bárom fordulóban öt pontot veszített, de végeredményben mégis két pont előnnyel nyerte bajnokságát az MTK előtt. Az új bajnokcsapat a szezon derekán méltó volt vezető helyéhez, a finisben azonban letört, úgyhogy komoly gondot okozhat a csapatnak az országos bajnokság megszerzése is. A halfsor, — a híres halfsor — mely legjobb volt a magyar pályán, melynek elvitathatatlanok az érdemei a bajnokság megszerzésében, két beteg emberrel: Müllerrel és Fuhrmannal nem bírta az iramot. Az utolsó mérkőzésen egyedül Blum Zoltán mozgott örökifjú fürgeséggel: Blum Zoltán, aki részt vett a nagy FTC csatáin, azután tanúja volt a Franzstadt hanyatlásának, most leghűségesebb munkása volt az
    utolsó FTC-amatörbajnokságnak.

    Az UTE 3:1 arányban legyőzte az FTC-t. Az első félidő fölénye megoszlott a két csapat között. Kezdés után az UTE támadott erősebben, P. Szabó révén gólt is szerzett. Gól után az FTC fölénybe került. Héger egalizálta az eredményt, de a további gólszerzési lehetőséget megakadályozta Szulik és az újra csatasorba lépett Fogl II., akinek szereplése visszaadta a Buza és Török nélkül játszó UTE önbizalmát. A második félidőben jelentkezett az FTC-halfsor fáradtsága. Az UTE rakkoló fedezetei jobban bírták az újpesti Stadion mély homokos talaját, míg az FTC-ből csak Blum Zoltán állotta az iramot. Az UTE Schaller—Szidon balszárnya szebbnél-szebb támadásokat vezetett a gyenge Fuhrmann oldalán az FTC-kapu felé. A balszárny minden akciója veszélyes. Schaller talán élete legszebb játékát mutatta be a vasárnapi mérkőzésen. Az ő fejes szöktetéséből született Groszmann révén az UTE második gólja, majd Leitner lövésszerű átadásából ugyancsak Schaller lőtte az újpestiek harmadik gólját. A mérkőzés 3:l-es állása után a játék eldurvult. A bíró nem tartotta elég eréllyel a játékot, így percről-percre veszélyesebb méreteket öltöttek a véletlen belemenések. Mikor Fogl II és Takács I között már majdnem közelharcra került a sor, — Fenyves bíró befejeztette a különben élvezetes mérkőzést.


    Pesti Napló, 1926. június 01.
     
  6. avatar: heimo
    2016.07.07, 20:41
    A VAC leleplezéseket igér, ha a Buza—Török-ügynek komoly fejleményei lesznek

    A VAC—UTE-mérkőzés eredménye körül keletkezett vesztegetési vád ügyében elrendelt fegyelmi vizsgálat az UTE kebelén belül szenzációs fejleményeket ígér. Az UTE vezetőségi tagjaiból alakult fegyelmi bizottság ma reggelre Búzát, az újpestiek válogatott centerfedezetét és Törököt, az újpesti gólzsákot eltiltotta a játéktól, már az FTC ellen kiállított csapatból is kimaradt az UTE két erőssége.

    Az UTE elnökségi tagjai — mint mondják — a nyomozás érdekében elzárkóznak minden nyilatkozat elől. A két játékos eltiltása azonban olyan hullámokat vert, hogy félhivatalos úton, a játékosok és kevésbé felelős vezetők nyilatkozataiból legalább kialakult az UTE házi vizsgálatának eredménye.

    A játékosok vallomása szerint a vesztegetési kísérlet — melyről Langfelder Ferenc bejelentést tett az MLSz tanácsülésén — nem maradt kísérlet. A hírek szerint Buza és Török vállalta volna a játékosok és a vesztegetők közötti közvetítést, s a kifizetett pénzek körül támadt a játékosok között az a visszavonás, mely a Búzát és Törököt leleplező vallomásokhoz vezetett.


    Pesti Napló, 1926. május 30.
     
  7. avatar: heimo
    2016.07.07, 20:33
    A szezon végére nagy formajavuláson ment keresztül az UTE és bár az FTC volt az ellenfele, biztos győzelmet aratott ezúttal is.


    Népszava, 1926. június 01.
     
  8. avatar: heimo
    2016.07.07, 20:30
    A vesztegetési ügy fejleményei.

    Az UTE vereségével végződő VAC—UTE-mérkőzés után az egyesület vezetősége vizsgálatot indított játékosai között, mert a vereség körülményeit gyanúsnak találta. A vizsgálatot még nem fejezték be, de úgy látszik, egyes játékosokkal kapcsolatban olyan terhelő adatokat állapították meg, amelyek szükségessé tették az azonnali intézkedést. Ezzel magyarázható, hogy a mai FTC—UTE-mérkőzésre az UTE nem állítja be a csapatába Törököt és Búzát, az első csapat standard tagjait. A vizsgálat további eredménye elé a sporttársadalom érthető érdeklődéssel tekint.


    Népszava, 1926. május 30.