magyarfutball.hu

Ferenczvárosi TC - UTE 2 : 0 13:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: heimo
    2016.04.22, 18:22 (szerk.: 2016.04.22, 19:05)
    Sokkal jelentősebb eseménye a napnak az FTC—UTE mérkőzése. Az FTC már eleve jól helyezkedett az idei bajnokságban úgyannyira, hogy 16 ponttal az első helyre emelkedett. Ezzel ellentétben az UTE sokáig a háttérben maradt s csak utolsó mérkőzéseiben tört előre. A régi nagy UTE csapat bontakozott ki fokozatosan az UTE mai együttesében s ma már kétségtelenül a bajnokságnak legkomolyabb aspiránsa. Formájának tetőfokán kerül szemközt az FTC-vel,nagy lépést tennének tehát a zöld-fe- hérek, ha győzelmesen vívnák meg harcukat az impozánsan finiselő újpestiekkel. A sanszok egyenlőek, a siker kulcsa a csatázósorok kezében van s mert az elhatározó képesség nagyobb az UTE csatáraiban, újpesti győzelem a valószínűbb.

    Budapesti Hírlap, 1925. december 20.

    FTC—UTE 2:0 (0:0)

    Az FTC tíz emberrel kezdi a játékot, mert Takács II. csak a második percben áll be. Gyors FTC támadások veszedelmeztetik az UTE kapuját, amelyet Szulik jól véd. Az újpestiek első lefutását Leitner vezeti, de foultolják s a 30 méterről megítélt szabadrúgást Fogl II. bombaerős lövéssel irányítja a kapura, a labda azonban a kapufa sarkáról felpattan és a visszaeső labdát Leitner a külső hálónak lövi. A rövid megszakítás után ismét az FTC-t látjuk frontban, amikor Búza előreadott labdájával Török kiszökik. Huber ráfut, de Török összeütközik Takács I.-el s a labda közben az üres kapuba jut. A szabályos gólt azonban a bíró nem adja meg, sőt az UTE ellen ítél szabadrúgást, mert — szerinte — Török még a kitörés előtt hendszet vétett. Hiábavaló minden vitatkozás s az UTE kénytelen belenyugodni a bírói ítéletbe. Ezután azonban fokozatosan az újpesti csapat nyomul fel s végre állandó támadásba megy át. Az FTC teljesen be van szorítva a kapujához s hét-nvolc játékossal védekezik. Az UTE egymásután hagyja kihasználatlanul a legjobb helyzeteket, a kapura irányított labdákat pedig a vakmerő Huber védi ki. Végül megtörik az UTE ostroma, az FTC felszabadul s néhány támadást vezet, amelyeket az UTE védelme ment. Az utolsó percek ismét az újpestieké, de támadásaik most is eredménytelenek. '
    A második félidőben az FTC csatársorában Sztecsovits és Pataki helyet cserélnek és az első percek mezőnyjátékkal telnek el. Egy akciónál Mácsay megsérül és két percre kiáll. Ezután az UTE csaknem gólt ér el, de Török a kifutó Huber mellett az üres kapu mellé lő. Az UTE negyedórás eredménytelen offenzívája után felszabadul az FTC és a 24.percben Tóth elöl Csontos Mácsay elé adta a labdát, akinek lövése a kapufáról a hálóba jut.
    Az UTE ellentámadásaira Steczovits is a fedezetsorba vonul. A 30. percben Sándor összeütközik Schallerral és a bíró tizenegyest ítél az FTC ellen, amelyet Huber kivéd. Az UTE tovább támad, mégis egy lefutásnál az FTC ér el újabb gólt.Tóth beadását Varga fogja el és a labdát a kapuba helyezi.
    Az UTE most valósággal beszorítja ellenfelét a kapuhoz,de eredményt nem tud elérni.

    A helyezés kérdése az FTC—UTE mérkőzésével dőlt el s mert az FTC szerencsés körülmények között bár, de 2:0 arányban győzedelmeskedett utolsó bajnoki ellenfelén, tiszta két pont vezetéssel fordul be a tavaszi fordulóba. Élénk, színes, de hibás befejező akciókban bővelkedő küzdelmet vívott a két csapat. Általában az UTE volt az aktívabb csapat, de a gól közelében éppen olyan meddőnek bizonyult, mint az FTC. Még egy 11-esét sem tudta kihasználni, ezzel szemben egy súlyos hiba révén olyan alkalmat adott az FTC-nek gólelérésére, hogy a helyzetet el sem szalaszthatta. Ugyancsak védelmi hiba következtében szerezte meg az FTC a második gólját is. A legértékesebb teljesítményt az FTC pompás födözetsora nyújtotta. Kitűnően játszott Tóth, az UTE csapatában pedig Fogl II. A mezőnynek legrosszabb embere — a bíró volt, aki fordított ítélkezéseivel valósággal idegizgalomba sodorta a nézőt.

    Budapesti Hírlap, 1925. december 22.