magyarfutball.hu

Ferenczvárosi TC - UTE 2 : 1 15:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: heimo
    2017.03.10, 17:48 (szerk.: 2018.10.15, 15:42)
    kép

    Korner az FTC ellen.

    Pobuda felvétele.
    Forrás: ?
    via: adtplus.arcanum.hu
     
  2. avatar: heimo
    2016.07.07, 20:22
    A vasárnap lefolyt bajnoki mérkőzéseknek a során kellemes hatást tett az Üllői-úti sporttelepen egybegyűlt tízezer főnyi közönségre az FTC-nek kitűnő játékkal az UTE csapatán 2:1 (2:1) arányban kivívott győzelme. Az FTC csatázósorának egyre aggasztóbbá vált tehetetlensége már-már elfordította a hívők bizalmát a zöld-fehér színektől tegnap azonban egy csapásra visszahódította a csapat a népszerűségét. Az új összeállításban szerepelt csatázósor nagyszerű lendülettel játszva, az UTE vezető gólja után két perc leforgása alatt két gólt lőtt s ezzel a győzelmet is megszerezte, mert a második félidőben főképpen az eredmény megtartására fordította az erejét. Nem is annyira a nem remélt győzelem válik dicsőségére az FTC-nek, mint az egész csapatot átható lelkesedés és akaraterő, amely a nézőt is magával ragadta. A csatázósor ebben az összeállításában, Sándorral a középen, végre azt a támadó oszlopot jelenti, amelyre oly régen áhítozik az FTC nagy tábora. Sándor pompás fejese hozta meg az FTC részére a kiegyenlítő gólt, majd Kohut éles lövése a győzelmet. Az UTE Fogl II. szabadrúgásából és Amsel hibás védéséből Jeszmás révén szerezte gólját.


    Budapesti Hírlap, 1925. március 17.
     
  3. avatar: heimo
    2016.07.07, 20:15
    A vasárnapi forduló olyan párosításban hozza össze a csapatokat, hogy a különleges érdekességet egyik meccstől sem lehet elvitatni, mégis az Üllői-úti sporttelep eseményei fogják összpontosítani a közönség nagyobb részének a figyelmét. S ez természetes is, hiszen itt találkozik az új erőre kapott UTE, a régi pozíciójának megtartásáért viaskodó FTC-vel. Az újpesti csatázósor ugyancsak kemény ellenfele lesz az FTC jeles védelmének s a mérkőzésnek a sorsa is azon fordul meg, hogy az UTE támadó sora sikerrel tud-e megbirkózni a zöld-fehérek védelmével. Fordított eset, vagyis az FTC csatársorának offenzív föllépése bajosan várható, mert igen nagy meglepetés volna, ha éppen az UTE ellen szállaná meg az FTC csatársorát az aktivitás szelleme.


    Budapesti Hírlap, 1925. március 15.
     
  4. avatar: heimo
    2016.07.07, 19:42 (szerk.: 2016.07.07, 19:43)
    A tegnapi bajnoki mérkőzések után jelentősen nagyobb érdeklődés fogja kísérni a futballbajnokság további kialakulását. Az FTC Sándor előrevonásával végre eredményes csatárjátékot mutatott, ami újból nyílttá tette a második hely kérdését, ellenben az UTE most már aligha jön abba a helyzetbe, hogy az eddigi pozíciójáról jelentősen előbbre kerüljön.

    FTC—UTE 2:1 (2:1).

    Sándor előrevonása a csatársor középpontjába jelentős megerősítése a zöld-fehérek támadásának s a két fedezetsor közti differencia végre az FTC javára billentette a mérleget. A 20. percben Kelemen handset vét, s Fogl II. szabadrúgására egyszerre startol Amsel és Jeszmás. Az UTE-csatára előbb van ott és befejeli a labdát, hiába nyúl utána Amsel. Tíz perccel később Tóthot elbuktatják a 16-osnál s pontosan irányított szabadrúgásából Sándor fejjel kiegyenlít. Két percre rá Kelemen—Héger összjátéka után Héger centerét Kohut élesen belövi. Szünet után előbb Blum handsét nézi el a bíró. Majdnem félóra múlt már el, mikor Kelemennek Fogl III. elleni foulját Fogl II. keményen megtorolja. Ez azután alkalmat ad a közönség egy részének a már ismert ízléstelen búgásra.


    Pesti Hírlap, 1925. március 17.
     
  5. avatar: heimo
    2016.07.07, 19:32 (szerk.: 2016.07.07, 19:33)
    Az FTC—UTE-találkozás az érdeklődés középpontjában

    A holnapi bajnoki mérkőzések közül fontosság tekintetében is, de valószínűleg a nyújtandó sport szempontjából is kiemelkedik az FTC—UTE-találkozás. Ennek a két csapatnak mérkőzései az elmúlt években kaptak különös érdekességet, azokban az időkben, amikor mérkőzésük körülbelül eldöntötte a második hely kérdését és azt, hogy abban a szezonban melyik magyar csapat az MTK nagy riválisa. Holnapra nem sok maradt meg ebből a rövid múltú, de talán még feltámadó meccsromantikából. Az UTE az őszi szezonban gyászosan szerepelt és a tavasszal, bár csapatának játékereje mérkőzésről-mérkőzésre határozottan növekedett, különös balszerencsével küzdve, nem tudott győzelmet aratni olyan ellenfelekkel szemben sem, akik tudásban gyengébbek voltak nála. Az FTC pedig, mely az őszi szezónban a bajnokság második helyét biztosította magának, tavasszal hétről-hétre gyengébb formát mutat és legutóbb már a határozottan gyengén játszó és inferióris BTC-vel szemben is vesztesen hagyta el a pályát. A vasárnapi mérkőzésre az FTC változott csapatösszeállítással áll fel. Védelmében ismét szerepelteti Takács I., a fedezetsorból pedig a csatársorba rukkoltatja előre Sándort. Középfedezetet Müller fog játszani és a csatársor jobbszélén ismét Héger fog szerepelni. Így az FTC összeállítása, amellyel csapatának góliszonyán akar segíteni, a következő lesz: Amsel — Takács I., Hungler II. — Fuhrman, Sándor, Blum — Héger, Kelemen, Sándor, Kohut, Potya.

    Reálisan az UTE-nak kellene győzni, de az eldöntetlen eredmény valószínű.


    Pesti Napló, 1925. március 15.
     
  6. avatar: heimo
    2016.07.07, 19:26
    FTC—UTE 2:1. Erős iramú, nívós mérkőzés. Az FTC-csatársor a szokottnál diszponáltabb volt és ez a magyarázata a nem várt győzelmének.


    Népszava, 1925. március 17.