magyarfutball.hu

Zuglói VII. Ker. AC - Ferenczvárosi TC 2 : 0

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.05.19, 21:24
    Zugló VII. ker.-FTC 2:0 (1:0)

    Hungler II. és Blum hibáiból érte el góljait a lelkesebben játszó Zugló.

    Zuglói VII. ker. AC: Eitner- Juhász, Blasko—Hajdu, Pálffy, Ellinger — Pollák, Kittl, Sefcsik, Vaczek, Neumayer.
    FTC : Amsel—Takács II, Hungler II. —Fuhrmann, Hahn dr., Blum— Héger, Kelemen, Pataki, Eisenhoffer, Matkovich.
    — Üllői-uti pálya. — 3000 néző. Bíró: Gerő Ferenc. —

    FTC kezd

    Zugló választja tehát a Hungária-ut felé eső szárazabb térfelet és hamarosan kedvező gólhelyzetet teremt, Neumayer ügyes centerét azonban a jó helyzetben levő Pollák taccsra engedi. A zöld-fehérek közvetlen védelme bizonytalanul szereli le Zugló akcióit, sőt Blum sem boldogul Sefcsikkel,
    aki lerohan, centerét Hungler II. elhibázza, Amsel azonban későn veszi észre a bajt és a labda közvetlenül mellette a gólba gurul (6 ik perc) 1:0
    A zöld-fehéreket meglehetősen hidegen hagyja Zugló vezető gólja és mert halfsora nem képes csatárait a frontba dobni, ismét Zugló kerül offenzívába. Sefcsik a 11-k percben Hungler II hibájából remekül kiszökik és a sarokba paszírozott labdája menthetetlen gólt eredményezne, a lesben álló Vaczek azonban közbelép, miért is a bíró a gólt természetesen érvényteleníti. Hahn hibájából Zugló kornerrel veszélyeztet (13 p.), míg az FTC-ét a Neumayer gáncsa miatt megítélt szabadrugás hozza frontba, amely kornert eredményez. Eisenhoffer tizenhat méterről irányított lövése centiméterekkel Zugló kapuja fölött süvít el, majd ismét szabadrugáshoz és ebből kornerhez jut az FTC (31 p.). Zugló azután fölénybe kerül, de ismét csak kornert ér el (33 p.). Hungler II ujabb hibájából Kittl kerül kedvező gólhelyzetbe, de izgatottságában a gól mellé plasziroz, míg a 45-ik percben Héger támadását Blaskó korner árán szereli le.

    Szünet után

    Zugló változtat a taktikáján, start után azonnal támadásba kezd és Pollák centeréből Kittl már a második percben lesbenállás miatt érvénytelenített gólt lő. Majd Neumayer lép akcióba, de veszélyesnek látszó centerét Amsel kifutással menti.
    A 9-ik percben Sefcsik rohan le a félvonalon, Amsel merészen a tizenhatosig eléje rohan, a labdát Sefcsik lábai elöl a tőle néhány méterre álló Kittl elé üti, aki az üresen maradt hálóba továbbítja. (2:0).
    A zöld-fehérek csak a 13-ik percben Héger révén kerülnek offenzívába, de leszerelik. Éppen ugy eredménytelen ez FTC-nek négy közvetlen egymásutánban elért kornere, míg az utolsó tíz percben ismét Zugló nyomul fel, de Vaczek, majd Kittl messziről irányított lövéseit Amsel védi. A bíró tévedésből már a 43-ik percben szünteti be a meccset.

    Sporthirlap, 1924. március 17.