magyarfutball.hu

Zuglói VII. Ker. AC - Ferenczvárosi TC 3 : 3

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.06.22, 22:59 (szerk.: 2022.06.23, 09:34)
    Az FTC már 2:0-ra vezetett, de azután a Zugló nemcsak kiegyenlített, de a vezetést is magához ragadta.

    FTC—Zugló VII. ker. AC 3:3 (2:0).
    — Üllői uti pálya. — 8000 néző. — Bíró: Schissler József

    FTC: Amsel— Takács I, Hungler II.— Fuhrmann, Sándor, Blum— Matkovich, Kelemen, Tóth, Stecovits, Kohut. —
    Zugló: Nyerges— Juhász, Blaskó— Pollák, Pálffy, Ellinger— Vaczek, Kittl, Sefcsik, Kojsza, Neumayer.

    Az FTC kezdi a játékot
    széllel hátban, ennek ellenére a Zuglót látjuk az első percekben frontban, s Neumayer beadásából meleg helyzet adódik az FTC kapuja előtt.
    A 6. percben, nyolc méterrel a kapu előtt, Pollák egy egészen ártatlan labdát kézzel fog meg, amiért a bíró 11-est ítél, s Kohut védhetetlen lövése meghozza az FTC első gólját (1:0).
    A nem várt eredmény egy-két percig deprimálja a Zuglóiakat, de a 7. percben már Neumayer vezet góllal kecsegtető támadást, de a belsők késnek. A 10. percben az FTC kornerhez jut, amelyből Kohut mellé lő. A 14. percben a kiszökő Kohutot Pollák faultolni igyekszik, amiért szabadrugás jár, de Kohut 25 méteres bombája néhány centiméterrel elkerüli a kaput. A 17. percben Hungler is könnyelműen fog egy labdát, Vaczek idejében ráfut, elveszi tőle, de jó helyzetből leadott lövése kapu mellé jut. A 19. percben Kelemen 25 méteres szabadrugását Nyerges biztosan fogja. A 22. percben FTC korner. Ezután Kojsza és Pollák helyet cserélnek, Kojsza megy jobbhalfnak és Pollák lesz a balösszekötő. A 32. percben Kohut éles lövését Nyerges jól fogja. A 33. percben esik az FTC második gólja.
    Kelemen szökteti Tóthot, a labdán Juhász és Tóth egyszerre startolnak, de Nyerges is kijön a kapujából a labda elé. A labdát elsőnek Juhász éri el, aki emelt magas lövéssel a saját kapujába juttatja azt (2:0)
    Az utolsó 10 percben a Zugló beletörődve az elkerülhetetlennek látszó végzetbe, az FTC pedig a biztos győzelem tudatában kényelmesen játszik,

    A második félidő
    első perceiben nyoma sincs a Zuglóiak játékán a félidővégi letörtségnek,- ellenkezőleg tüzes támadással kezdik a játékot. A 3 percben Sefcsik nagyszerűen kitör a bekkek között, s a 16-os jobb sarkából leadott ritka szép középmagas lövéssel megszerzi a Zugló első gólját. (2:1).
    Az 5. percben Kohut átdolgoza magát a védelmen, beadását a belsők kihagyják, végre Kelemen éles lövése felső kapuját ér. A 15. percben Kittl támadását Takács csak korner árán tudja menteni. A kornert Neumayer élesen lövi s Amsel a labdát a saját kapujába üti (2 : 2). Utána a Zugló újabb kornerrel veszélyeztet. A 25. percben Sefcsik fölé lő. A 18. percben FTC korner.
    A 29. percben Pollák ez előrehuzódott védelem mellett megszökik, 16 méterről élesen a kapura lő, a labdát Amsel csak az ujjal hegyével éri el, s a kapufára nyomja, ahonnan az kipattan, ő maga pedig a földre kerül. A kipattanó labdára fut most a hátulről jövő Sefcsik s mielőtt Amsel elérhetné, belövi, Takács már csak a kapuban éri el kézzel a labdát (2 :3).
    A nem várt eredmény után hatalmas küzdelem indul meg egyrészt a győzelem bebiztosítása érdekében, másrészt a kiegyenlítésért. Az utóbbit kíséri siker, amennyiben
    a 33. percben a 16-osról megadott szabadrugást Blum szépen a kapu elé tálalja s a belefutó Sándor belövi (3 : 3).
    A 39. percben Kohut megszökik, de lövését Nyerges kornerre védi. A 43. percben Kittl éles lapos lövése megy kapu mellé, majd szitáló esőben a bíró a meccs végét jelzi.

    Sporthirlap, 1925. február 23.