magyarfutball.hu

III. Kerület - Ferenczvárosi TC 0 : 4

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.02.09, 21:18 (szerk.: 2022.02.10, 11:45)
    FTC — III. ker. TVE 4-0 (1:0)

    Határ-utcai pálya, 5000 néző
    Biró: Fehéry Ákos

    Zsufolt ház. A tribün roskadásig telve, az álló­helyen valóságos hegyek az embertömegekböl, a tribün előtti keskeny ut eltorlaszolva a megrekedt közönségtől. Igy festett a pálya külső képe annak ellenére is, hogy a közönségnek borsos áron kellett megváltani a sport élvezetre való jogot. A tribün­jegyeket 5 koronán, az állóhelyét 3 koronán áru­sítják a Határ-utcai pályán s ez bizony kissé sok. Még hagyján volna, ha ezzel szemben a nézők kényelme biztosítva volna, de hát valósággal har­cot kell vívni egy kis helyért amelyen az ember megvonja magát. Kényelmetlen a ki és bejutás egyaránt, nem jogos tehát, hogy a football hívei­nek éppen a III kerületi pályán kell a legsulyosab­ban adózni a miért szereti és támogatja a sportot.

    A konjunktúrának klubgazdasági szempontból való kihasználását és az elhelyezkedés kellemetlenségeit azonban feledtette a mérkőzés, a melynél tartalmasabb és érdekesebb aligha folyt még a Duna jobbpartján.

    Hatalmas lendülettel indult a küzdelem. Pompás akciók gyönyörködtették a nézőt mindkét csatár­sor részéről, a támadás hol az egyik kapura, hol a másikra vonzotta, a tekinteted a védelmek mun­kája is precíz volt. ( Hosszú időn át az volt a be­nyomás, hogy a III. kerületieké lesz a siker, mert támadásaikban nagyobb volt az egységesség s igy őket kecsegtette az eredmény is. Az óbudaiak tá­borában kétséget csak a brilliánsan dolgozó hát­védpárnak .(Payer—Wiener) biztos munkája tá­masztott. És a kétkedők igazat is kaptak. Payer- Wiener áttörhetetlen korlátnak bizonyult, a III. ke­rület csatársorának minden kisérlete meghiusult rajtuk s ennek következtében ambíciója is egyre megcsappant, ugy, hogy a második félidőben már szembeötlővé vált az FTC főlénye s végezetül is impozáns biztonsággal ragadta magához a győzel­met a zöld-fehér legénység.

    Az FTC ugyszólván a mérkőzés folyamán találta meg önmagát s emelkedett föl régi nagyságának a magaslatára. Esztendők óta nem játszott így a csapat kimondhatatlan örömére a klub híveinek, a kiket a csapat mai teljesítménye a legrózsásabb reménységgel töltött el a jövőt illetően. Ma, mint egykor, ismét egységesnek és erősnek mutatkozott az FTC s most már remélhető is, hogy tovább fog haladni a fejlődés utján.

    Az FTC főereje — mint már említettük — két nagyszerű hátvédjében rejtik. Payer minden lab­dát kapásból továbbit s hibát nem ejt egyszer sem.
    Wiener gyors és biztos fejjátéka is kitűnő. A kapuban Ungár szerepelt. Dolgát jól végezte, bár meleg helyzetek nem adódtak. A fedezet­sorban ismét szerepelt Blum. Rutinja a régi, testi erejéből azonban veszített. Stílusának finom­sága sok élvezetet szerzett, ugyszintén nagyon ked­vező hatást tett az egyre fejlődő Wilhelm játéka is. Medgyessy agilis, de technikája nem' eléggé csiszolt. A csatársorban viszontláttuk Patakit is. Lábbaját ugylátszik nem heverte még ki teljesen s ezért óvatosan dolgozik. Ésszerűség dolgában mindazonáltal versenytárs nélkül áll. A legnagyobb dicsérettel kell szólanunk Nemesről és Ganslról, akik pályafutásuknak ma uj állomásához érkeztek, „Reprezentatív" formát játszottak. Tóth nehézkes és bizonytalan, Bódis technikai tudása nem áll arányban gyorsaságával.

    A III. kerületiek csapata az első félidőben fö­lötte állott minden kritikának. Különösen a csa­társor volt kitűnő s ebben is Szabó játéka emel­kedett ki. A fedezetsornak túlságosan erős volt a tempó, hamar kifuladt, a védelem pedig abba a hibába esett, hogy a mikor nem tudta már fogni az FTC csajárait, foulokkal igyekezett a támadásokat feltartóztatni- Ennek több szabad­rugás s ezek egyikének gól lett az eredménye.

    A match fontosabb mozzanatai:
    A 15. p.-ben Híres handséert 11-es; Payer lövése a kapufáról lepattant. A 45. percben Nemes áttöri a III. ker. védelmét, a lövés pillanatában összeütközik a ka­pussal. A labda a hálóba jut. Nemes könnyebb rándulást szenved, amit azonban a szünetben ki­hever. A második félidőben a III. ker. két kornert szerez. A 20. p.-ben Nemes kedvező helyzetbe jut s a gólba helyezi a labdát (2: 0). A 27. percben Nemest foulolják, a 16-ostól szabadrugás, amelyet Payer éles lövéssel góllá értékesit. A 45. percben Gansl szép kombinációs játéka után Tóth remek gólt lő (4:0)

    Sporthirlap, 1919. április 14.