magyarfutball.hu

Ferenczvárosi TC - UTE 5 : 1 14:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.07.27, 20:14
    FTC — Újpesti TE 5 : 1.

    (Üllői-úti pálya.) Háromezer főnyi közönség előtt jelent meg a szomorú Styller-eset óta először az UTE. Olyan fair játékot, a minőt az UTE produkált, még eddig nem láttunk. Az FTC is átvette ezt a tulfair játékmodort. Ennek lehet tulajdonítani, hogy mindvégig lélekölően unalmas volt a mérkőzés. Újra szerepelt az FTC-ben Bródi és igy hosszú idő után újra teljes csapattal vette fel bajnokcsapatunk a küzdelmet. Az UTE Karger és Rac3skó helyén Szinait és Feketét szerepeltette. Az FTC- nek minden egyes embere jó volt, mig az UTE-nak Kuschner, Molnár IIl. és Brezniken kivül nincsen első klasszisu játékosa.
    Az FTC támadása vezeti be a mérkőzést, azonban mindkét fél olyan óvatosan játszik, mintha nem is akar­nának goalt rúgni; lassanként belemelegszik az FTC és már a 8-ik perczben Weisz szép czenterét a jól helyez­kedő Schlosser befejeli. További FTC fölény, a mit csak néha szakit meg Molnár III. lerohanásai révén, az UTE csatársora. Egy ily lerohanásból éri el a 21-ik perczben UTE egyetlen goalját Breznik révén. A gpal könnyen védhető volt. Az első gáncs a 23-ik perczben esik, a mikor Molnár III. hátulról Bródit meglökte. A második UTE faul a 39-ik perczben esik. (Fürst hátulról fellökte, Patakit.) A megítélt szabadrúgást Bródi Schlosserhez passzolja, a ki a labdát Patakinak adja le. Pataki stoppol és az UTE védelem hibájából a vezető goalt plaszirozza. Fél­idő 1:1. Foularány 2 : 2.
    A második félidőben az FTC döntő fölénybe kerül. A 3-ik perczben komért rúg az FTC, mely a kapu mellé kerül. A 7-ik perczben az FTC jobbösszekötőjének lövését Kazár Schlosser lába elé tolja. Vranák ráfut a labdára, a mely lábáról a goalba pattan. A 14-ik perczben és a 23-ik perczben a jobbösszekötő ötre szaporítja az FTC goaljainak számát. További eredmény nem volt és a be­állott sötétségben csak a 27-ik perczben rúgott UTE, és a 40-ik perczben rúgott FTC kornert láttuk.
    Fehéry Ákos kifogástalanul bíráskodott.

    Az Újság 1913 november 18.
     
  2. avatar: heimo
    2017.09.16, 15:26 (szerk.: 2017.09.16, 15:27)
    A Ferencvárosi Torna Klub csapata igen tetszetősen, kombinálva 5:1 arányban legyőzte az Újpesti Torna Egyesület csapatát, a mely rendkivül fairen, kifogástalanul játszott.

    Ferencvárosi Torna Klub— Újpesti Torna Egyesület.

    Hosszú idő után először játszott a F. T. K. komplett csapata — még Bródi centerhalf is szerepelt — szépen és eredményesen. Az alkalmat az U. T. E. csapata adta hozzá azzal, hogy szinte tüntetően fairen játszott s a világért sem csinált volna foulnak tetsző dolgot. Az U. T. E. ennek ellenére is jól tartotta magát az első félidőben, a míg ki nem fulladt, sőt gólt is csinált Breznik révén, de azután visszaesett s a F. T. K. könnyűszerrel rúgta a gólokat. A F. T. K. góljait Schlosser (2), Tóth (2), és Pataki csinálta. Bíró Fehéry Ákos volt.

    Budapesti Hírlap, 1913. november 18.
     
  3. avatar: heimo
    2017.09.16, 15:22 (szerk.: 2017.09.16, 15:23)
    FTC—UTE 5 : 1 (2 : 1) Üllői-út Bíró: Fehéry Ákos 3500 néző.

    Az FTC a komplett legénységével vette föl a küzdelmet. Még Bródi is játszott, aki, mert gyönge volt az ellenfél és lanyha a tempó, elég jól tartotta magát. Az UTE kitiltott játékosait Breznik és Fekete helyettesítette. A játék iskola jellegű volt. Az UTE tüntetően fairen játszott s alig mert a labdára rössölni. Az első félidőben még így is ellent tudott állni s csak a match utolsó félórájában roppant össze. Az FTC játéka tetszetős volt s a kombinációi is célravezetők voltak. A vezető goalt Schlosser lőtte. A 20 percben történt az első foul. Bródit elgáncsolták. Egy perc múlva az UTE ügyes kombinációval fölnyomult és Breznik a kifutó Fritz mellett helyezett goalt lőtt. (1:1) A 39 p.-ben Pataki újra megkezdte az FTC-nek a vezetését.

    A második félidő 7 p.-ben Tóth lövését Schlosser elé vágta ki Kazár. Schlosser lövése Vranákról a goalba pattant (3:1). A 16 p.-ben Tóth lőtt goalt, majd a 23 p.-ben újra Tóth az F. T. C. ötödik goalját csinálta meg.

    Sporthírlap, 1913. november 17.
     
  4. avatar: heimo
    2016.09.23, 20:42 (szerk.: 2016.09.23, 20:42)
    FTC—UTE 5:1 (2:1). Üllői-út. 3000 néző. Bíró: Fehéry.

    FTC teljes csapata ellen az UTE tartalékokkal szerepelt. Mindkét csapat rendkívül fairén játszott és a mérkőzés folyamán összesen öt szabadrúgás volt. A csúszós, nehéz pályán nehezen mozgó UTE ellen óriási fölénynyel játszott az FTC, szinte odaszögezte ellenfelét a kapuhoz, azonban a sok lövés vagy a kitünően védő Kazár zsákmánya lett, vagy pedig a kapu mellett süvített el. Az FTC-ben a Bródival megerősített fedezetsor elismerésreméltó játékot produkált, mig a csatársorban egyedül -Schlosser játszott kitünően. A védelemnek könnyü dolga volt a látszólag magukat visszatartó UTE csatárokkal szemben. Kezdés után rögtön az FTC van frontban és Kazárnak néhány veszélyes lövést kell mentenie. Weisz pontos beadásából a 9-ik percben Schlosser rúgja a vezető gólt. Egy sikerült lerohanásból Molnár Müllernek adja le a labdát, ki a kapuból kirohanó Fritz mellett a 21-ik percben kiegyenlit. A gól felvillanyozza az UTE-t és rövid frontban marad. A 39-ik percben Schlosser leadásából Pataki gurított labdája a vezetést eredményezi.

    Szünet után a 3-ik percben esik az első korner. Potya lövése Kazár zsákmánya lesz, azonban a kidobott labda Schlosszerhez kerül, kinek éles lövése Vranák lábáról a kapuba kerül. A 14. és 21-ik percben Schlosser leadásából Potya lő két gólt, mely után még a két csapat javára egy-egy korner esik.


    Sport-Világ, 1913. november 17.
     
  5. avatar: heimo
    2016.04.24, 09:50 (szerk.: 2016.06.21, 12:51)
    A FTK biztos fölénynyel győzött az UTE ellen, akik abszolút fairen játszottak, sőt annyira vigyáztak, hogy még az érintkezést is kikerülték.

    FTK—UTE 5:1 (2:1). Az Üllői-uti pályán lefolyt bajnoki mérkőzést a FTK csapata biztosan nyerte. Az UTE kitiltott játékosai helyett Brenzik és Fekete szerepelt. A FTK támadásaival indul meg a mérkőzés, amelyen a vezető goalt Schlosser lőtte. Az UTE csak ritkán jut át a félvonalon. A szerencse segítette kiegyenlítő goaljának elérésében is, amelyet Müller gurított a Fritz által üresen hagyott kapuba. A goal után egy ideig tartja magát az újpesti csapat, de Pataki vezető goalja után visszaesnek. Újrakezdés után a FTK úgyszólván kapujához szegezi az UTE-t. Kazár nagyszerű védései dacára a FTK nagy könnyedséggel éri el goaljait, amelyeken Tóth és Schlosser osztozkodtak. Bíró: Fehéry.

    Pesti Napló, 1913. november 18.