magyarfutball.hu

Budapesti-Csepeli AK - MTK 2 : 5 17:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1911/1912
játékvezető : Hajós József
nézőszámok:
  1. Pesti Hírlap: 6.000
  1. ? - ? ?' Lane Joe
    ?' 1 - ?
    ? - ? ?' Lane Joe
    ? - ? ?' Lane Joe
    ? - ? ?' ?
    1 - 4 ?' KERTÉSZ
    ?' ? 2 - 5

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.08.03, 19:37
    MTK—BAK 5: 2.

    ( üllői-úti pálya.) A Testgyakorlók fölényes győzelme csak azokat lepte meg, a kik a kék-fehéreket a hollandok ellen, majd a WAF ellen játszani nem látták. Az MTKma kétségkívül olyan fényes formában van, mint egyik magyar csapat sem és mai játéka is, különösen az első félidőben a football sport önzetlen híveinek nagy gyö­nyörűséget szerzett. Ma ismét a halfsor remekelt, de főként Kertész III., a ki ez idő szerint a legjobb magyar fedezet­játékos. A csatársorban Lane nagyszerű játéka tetszett;néhány hasonló fajtájú, de magyar vérbeli csatárjátékos kellene és megnyerhetnék az olimpiai football-tornát.
    A BAK kíméletlen brutalitással játszott és sajná­lattal konstatáljuk, hogy ezúttal Károly is ebbe a hibába esett. A mit Fürst, Kucsera és Cseh ma csináltak, az fölháboritó volt. Annyira, vadul és durván, mint ez a háromjátékos ma gázolt az ellenfélben, hasonlót football-pályán már régen láttunk. Domonkosba valamelyik BAK csatára második félidőben olyan erővel rúgott bele, hogy vérzőfejjel kellett a pályáról kivinni. Mindehhez nem kell bő­vebb kommentár, csak csudáljuk, hogy akad klub, amely ilyen játékosokat nem közösit ki és akad biró, a ki ezt a durva játékot nem torolja meg. A BAK egyébként (Szury helyén Fürst, Késmárky helyén pedig Bódis ját­szott) nagyon rossz formát mutatott, még Károly sem tud abban a társaságban kiváló formájának megfelelően játszani. Gálos és Kucsera az egyedüliek, a kik derekasan játszottak.
    MTK annak daczára, hogy nap ellen játszik, az első félidőben nagy fölényben van. Az első támadástGálos vezeti, a mely komért eredményez; a BAK tizen­egyest reklamál azon az alapon, mert a labda a földrőlfelugorva, Révész kezét súrolta. Károly majdnem öngoalt hibáz, de György véd. Lanet biztos goal-helyzetben Károly elgáncsolja. Révész labdát hibáz, a melylyel Salamon támad, Domonkos azonban ment, úgyszintén Salamon következő szép shotját is. Sebestyén remek czenterét György fogja. Újból Sebestyén támad és kö­zépre adott labdáját Lane a jobboldali alacsony sarokba placirozza (19. percz). György későn vetette rá magáta labdára. A 22. perczben esik a második goal Knerczer hibájából, Sebestyén ugyanis elkaparja előle a labdát, Lanehez tolja, a ki védhetetlenül a bal sarokba továbbítja. Szántó czenterét Lane fogja el, György kiszalad, azalatt azonban Kertész I. az üres hálóba továbbítja a labdát(28. percz). BAK eredménytelen kornere után (33. percz) Lane támad és habár többen gáncsolják, a jobb sarokba mesteri goalt placiroz (37. percz). Félidő 4 : 0.
    MTK kornere után a BAK kerül frontba és Gálos beadását a szabadon álló Cseh, a ki Bódissal helyet cserélt, goallá értékesíti (9. perez). Domonkos védés közben a goallécznek esik és annyira megsérül, hogy mig kezét bekötözik, Biró áll a hálóba. MTK két újabb kornerrel veszélyeztet, majd Cseh shotját Biró kapuvéd minőségben védi a 16. perczben, a mikor Domonkos újra játékba áll.A 19. perczben BAK két kornert rúg, majd a kék-fehérekérnek el sarokrúgást, Kertész I. fejesét, majd lövését azonban György védi. A 31. perczben ismét az MTK goalja elé kerülnek a kék-fehérek s támadásuk Domonkos fejberugásával végződik. A 34. perczben Szántó vezet szép támadást, György elébe rohan, de Kertész I.-hez kerül a labda, a ki az üres goalba továbbítja. Az utolsó perczekben Cseh ügyesen ívelt labdája a BAK második goalját eredményezi. Biró Hajós József.

    Az Újság 1912 június 7.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.06.19, 23:39
    Magyar Testgyakorlók Köre—Budapesti—cse­peli Atlétikai Klub 5:2 (4:0).
    Üllői-uti pálya. — 5000 néző.

    A játék első percében a B. A. K. volt a támadófél, de csakhamar védekezésre szorult, mert a
    M.T.K. szépen és gyorsan kombinálva fölnyomult s állandóan bombázta a B. A. K. kapuját. Az első gólt Lane lőtte (18 perc), áttörve a védelmet s ugyancsak ő lőtte a másodikat is (20 p.).
    A M.T.K. tovább is offenzivában maradt és Kertész II. a 28. percben, majdLane a 35 percben négyre emelte a gólok számát.
    A második félidőben sem változott meg a já­ték menete. Most is a M.T.K. volt a jobb, de a sok megokolatlan szabadrúgás idönkint visszave­tette. A 10. percben Cseh Gállos beadásából gólt lőtt, a mi uj erőt öntött a már lanyhán játszó M.T.K. csapatba. Közben Domonkos sérülése miatt kiállt, (helyébe Biró ment), de még igy is támadás­ban maradt a M.T.K. s a 35. percben gólt is ért el Kertész I. kiszökése és éles lövésével (5:1). A meccs, utolsó percében Gállos a B.A.K. második gólját lőtte. Biró Hajós József volt.

    Budapesti Hírlap 1912 június 7.
     
  3. avatar: seamandarin
    2021.06.15, 23:51 (szerk.: 2021.06.16, 16:14)
    Magyar Testgyakorlók Köre — Budapest-Csepeli Atlétikai Klub 5 : 2 (4 : 0).

    A nagy meleg dacára mintegy 5—6000 néző kereste föl az üllői-uti pályát, ahol egy csöppet sem élvezetes mérkőzésben volt része.

    A MTK már az első félidőben biztosította magának a győzelmet Lane nagyszerű játéka ré­vén. Egymás után három goalt lőtt és különösen harmadik goalja ideálisan szép volt. Helycsereután a BAK jutott az első goalhoz lefutás révén, majd Kertész az ötödik goalt rúgja, mire az utolsó percben a BAK egy goallal felel.
    A második félidőben sajnálatos baleset tör­tént, amennyiben Domit egy védés alkalmával úgy fejbe rúgták, hogy kisebb fokú agyrázkódás miatta Dollinger-klinikára kellett szállítani. Helyette 20 percig Biró állt a kapuban. Hajós József vezette a mérkőzést.

    Pesti Hírlap, 1912. június 7.