magyarfutball.hu

MAC - Ferenczvárosi TC 3 : 0 14:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.07.06, 23:01
    M. A. C.—F. T. C. 3 : 0.

    (Margitszigeti pálya.) Az őszi szezon vaskos meg­lepetéseinek betetőzése volt a M. A. C.—F. T. C. mér­kőzés. Hagyományos dolog, hogy F. T, C., ha nagyon biztosra veszi a mérkőzést, azt rendszerint el is veszti, mert elbizakodottan játszik, ezúttal azonban nem a könnyű győzelemben való bizakodás okozta vereségét, ha­nem az az érthetetlen lassúság és fáradtság, a mivel az egész csapat játszott. A csatároknak, úgy látszott, mintha még a lábukban lett volna a múlt vasárnapi reprezen­tatív mérkőzés, mert egyetlen valamire való támadást sem sikerült keresztülvinniök. F. T. C. ugyan két tarta­lékkal állt ki, Weinbeer helyén Halász, Gorszky helyén pedig Weisz játszott, mig a csatársorban Rónai helyettesitette Weisz-t, mind a mellett a két játékos hiánya éppen nem menti az F. T. C. vereségét.
    A játék az első félidőben unalmas és nivótlan volt és csak a második félidőben kezdett érdekessé alakulni, a mikor a zöld-fehérek teljesen visszaestek és az atléták fölénybe jutva, egymásután rúgták goaljaikat. A M. A. C. csatársora és a védelme nem volt jobb, mint máskor, ellen­ben nagyszerű volt a fedezetsor egységes játéka. A csatár­sorban Feketeházy volt nagyszerű és az újra beállított Kelemen is igen jól játszott.
    Kezdés után a zöld-fehérek támadnak. Rónai be­adását Schlosser Sipos kezébe rúgja. Az első támadás után alig jut a labda a kapusokhoz. Leginkább unalmas mezőnyjáték folyik, úgy hogy csak a félidő vége felé válik érdekesebbé a mérkőzés, a mikor a M. A. C. néhány perczig erősen veszélyezteti az F. T. C. hálóját. Félidő 0:0.
    A második félidő első tiz perczében állandó főlénynyel játszanak a zöld-fehérek, akczióik azonban ered­ménytelenek, 'mert a gyengén játszó fedezetek nem segitik eléggé a csatársort. A M. A. C. azonban döntő fölénybe jut. A 31-ik perczben rúgja Onódy az első goalt, a mely teljesen lehangolja az F. T. C.-t, ugv hogy a hátralévő időben könnyű szerrel még két goalhoz jutnak az atléták. Az egyiket Krempels rúgja kornerból, mig a másikat szin­tén kornerből Medgyessy juttatja a halóba a 35., illetve a 39-ik perczben. Biró: Luczius Károly

    AzÚjság 1910 november 15.