magyarfutball.hu

UTE - Ferenczvárosi TC 1 : 3 14:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: heimo
  2017.09.03, 16:28
  FTC 3:1 (félidő: 2:1) arányban győz az UTE ellen. Népszigeti pálya.

  FTC múlt évi összeállításában (Weisz jobbszélső, Szeitler balszélső) játszott, a csapat azonban messze van tavalyi formájától, csupán Manglitz és a hosszas betegség után először szereplő Szeitler elégített ki. UTE csapatáról épp az ellenkezője mondható, a csapat teljesen fit és meglátszott rajta, hogy régóta trainingben van. Egy kis szerencsével könnyen megnyerhették volna a mérkőzést, mert FTC góljai közül kettő öngól volt, Bucsek és Surmik pedig olyan helyzeteket hibáztak el, amit készakarva aligha tudnának megtenni. Viszont az is igaz, hogy Schlossert már régen láttuk annyiszor kapu mellé lőni. A játék mindkét részről meglehetős durva modorban folyt, a FTC jobb fedezetét pedig, aki a határbirót inzultálta, a biró kiállította. A mérkőzést Kiss Gyula vezette.

  Nemzeti Sport, 1910. február 19.
   
 2. avatar: heimo
  2017.09.03, 16:20
  A FTC győzelme az UTE fölött előrelátható volt. Az első félidőben még elég jól tartották magukat az újpestiek, de a második félidőben, mint már ez náluk szokás, erősen visszaestek.

  Ferenczvárosi Torna Club—Újpesti Torna Egylet 3:1.

  A mérkőzés a népszigeti pályán volt és a zöld-fehérek biztos győzelmével végződött. A FTC formája még nem kiforrott. Főerősségük Schlosser bizonytalanul játszott. Az első gólt az UTE éri el jobbösszekötőjének váratlan lövése folytán. A kiegyenlítő gólt is az UTE rúgja, amennyiben egyik hátvédje Koródy hátáról a gólba küldi a labdát Félidő végéig a mindinkább fölénybe kerülő FTC még egy gólt rúg. Félidő 2:1 FTC javára.

  Helycsere után Ferenczváros 10 emberrel játszik, mert a bíró Weinbert, aki az egyik határbírót tettleg inzultálta, kiállította. A vezetést azonban még így is megőrzi, sőt Schlosser révén góljait háromra szaporítja. Mindkét csapatnál a védelem végezte a jobb munkát. Biró Kiss Gyula (33 FC) volt.

  Sport-Világ, 1910. február 19.
   
 3. avatar: fgymat
  2016.06.25, 14:34 (szerk.: 2016.06.25, 16:29)
  Igen, ő az, ebben az évben a Magyar Kupa döntőjét is ő vezette.
   
 4. avatar: magyarfutball.hu
   
 5. avatar: heimo
  2016.04.24, 08:40 (szerk.: 2016.06.25, 11:56)
  F.T.K.— U.T.E. 3:1 (félidő 2:1) — Népsziget. — Nyolcszáz főnyi közönség.

  Gyors iramú fair játék. F.T.K. briliáns formában állandó fölényben játszott. Schlosser pompás, Szeitler hosszú pihenése mellett is fényes formát mutatott. Fritznek könnyű dolga volt, Rumbold és Manglitz még nem all right. A födözetsorban Weinber kitűnő, kár hogy kiállíttatván, nem játszhatott 35 percnél többet. Koródy megközelíti régi formáját. Weisz F. a jobbszélen játszott, Kutsera egyelőre még gyönge. A csapat általában igen jó benyomást keltett. — U.T.E.-ben Kazárt kell dicsérni, hihetetlen labdákat fogott. A védelemben Rosmamn és Klein, a támadásban Goldstein jobbszélső és Vanicsek center igen jó. A csapat Molnár II. és III-al megerősödve okvetetlenül megszabadul a kiesés veszedelmétől. U.T.E. kezd, F.T.K. veszi át a támadást. 20-ik percben Bucsek váratlanul gólt lő, 24-ik percben Kuschner Kórodyra rúgja a labdát, a mely a gólba pattan. A 30-ik percben Schlosser szép gólt rúgott. — A II. félidő egyetlen gólját Kóródy lövi. Bíró: Kiss Gyula.

  F.T.K. II.—U.T.E. II. 7:2. (Utóbbi a szövetségi díjról lemondott), a F.T.K.-nak legjobb ifjúsági játékosai bevonásával nagyszerű II. csapata van.

  Budapesti Hírlap, 1910. február 15.
   
 6. avatar: heimo
  2016.04.24, 08:29 (szerk.: 2016.06.25, 11:56)
  Ferencvárosi Torna Klub—Újpesti Torna Egyesület 3:1 (2:1).

  Az újpesti népszigeti pályán kissé zajos közönség előtt mérkőzött bajnokcsapatunk az UTE ellen, mely fölött biztos győzelmet is aratott. A FTK-nak — mint a jobbik csapatnak — úgy látszik szokássá vált, hogy az első goalt kapujába eressze és csak azután lát komolyan munkájához. A munkához azonban nem szabad sorozni a durvaságot, melyet egyik játékosuk — igaz, hogy nem ellenfélével szemben követte el — hanem egy ártatlan aut-bíróval szemben, aki miatt bírói beavatkozás is következett a zöld-fehérek kárára. Mindamellett győzelme elvitázhatatlan volt.
  Bíró: Kiss Gyula 33 TK.

  Szövetségi-díj. FTK. II.—UTE. II. 7:2.

  Pesti Napló, 1910. február 15.