magyarfutball.hu

Ferenczvárosi TC - UTE 6 : 2 14:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: heimo
    2017.09.03, 16:12
    FTC —UTE 6:2. Erős, változatos mérkőzés, melyben egész a második halftime utolsó negyedórájáig az újpestiek teljesen méltó ellenfelei voltak a FTC-nak. Különösen a védelem munkája érdemel itt ismét kiemelést, míg a zöld-fehéreknél a fedezetsor dolgozott régi hírnevéhez méltóan. A csatársor is jó volt s igen szép összjátékot produkált.

    Az első félidő a FTC támadásával kezdődik, de azután meglehetős változatos játék folyik. Az első gólt is UTE éri el Surmik révén a 25-ik perczben. Erre a FTC hevesebb iramot kezd s egy perczczel utóbb kiegyenlít. A félidő végéig ezután jobbára a zöldfehérek vannak fölényben. A szünet után FTC erősen támad és csakhamar 2 gólt ér el. Majd az UTE jut gólhoz — szabadrúgásból. Ezután az UTE csakhamar kifárad és összeesik, mire a FTC a 36., 39. és 43-ik perczekben még három gólt lő Korody, illetve Schlosser révén. Biró : Fehéry Ákos volt

    Sport-Világ, 1909. október 02.
     
  2. avatar: heimo
    2017.01.31, 13:50
    FTC.—UTE. 6:2 (Millenáris.)

    Erős iramú, de mindvégig fair és változatos játék után fenti eredménynyel végződött a két csapat bajnoki küzdelme. Az újpestiek meglepő készültségről tettek tanúságot s a két csapat erőviszonyát nem fejezi ki híven a 6:2 gólarány. Újpest a mérkőzés legnagyobb részében méltó ellenfél volt s csak a második félidő utolsó negyedórájában roppant össze. A győztes csapat legkitűnőbb része a fedezetsor, mely a csatárláncot szinte tolja előre. A védelemben Manglitz sokat hibázott. Szép munkát végzett a csatársor s főleg annak baloldala, bár ezúttal a jobb szárny is sok ügyes akciót vitt keresztül. Az újpestiek főerőssége kitűnő védelmükben rejlik (Kazár, Molnár, Ludwig) s hogy a mérkőzés végén rendesen kifulladnak, ennek oka a mostani fedezetsor gyönge klasszisában keresendő. Csatársoruk, főleg a baloldal, Surmik—Szabó révén volt veszélyes. A vezetést Újpest ragadja magához, a második félidőben pedig jó ideig 3:2 áll a gólok aránya, mikor UTE. hirtelen összeesik s FTC. rövid idő alatt hatra növeli a gólok számát. Félidő 1:1. Biró: Fehéry Ákos (Csepel).


    Nemzeti Sport, 1909. október 02.
     
  3. avatar: heimo
    2016.04.22, 22:13 (szerk.: 2016.06.25, 11:48)
    A F.T.K.—U.T.E. mérkőzés csak hosszas, kemény küzdelem árán hozta meg a bajnokcsapat győzelmét. Már úgy látszott, hogy szenzációs eredménnyel záródik a küzdelem, előbb vezetnek az újpestiek, majd a kiegyenlítés után még mindig olyan szívósan ellentállottak, hogy a ferencvárosiak hívei aggódni kezdték. A játékidő vége felé azután mégis csak megtört az U.T.E. és átengedte magát a vereségnek (6:2.).

    Elsőosztályú bajnokság. — A Ferencvárosi Torna Klub 6:2 arányban (félidő 1:1) legyőzte az Újpesti Torna Egyesületet. — A W.S.K.—B.T.K. mérkőzés előtt folyt le a két csapat küzdelme, amelyben a ferencvárosiaknak csak az utolsó öt percben sikerült a mérkőzés sorsát végérvényesen a maguk javára fordítani. A F.T.K. korántsem mutatott olyan formát, mint a W.A.K. elleni játékában. Úgy tetszett, mintha várásra dolgozott volna. Az idő jó részében lanyhán,unottan működtek a játékosai és csak akkor vetették rá magukat az ellenfélre teljes erőből, amikor veszélyben forgott a győzelem.
    Ha az újpestiek csatázósora a kapu előtt több határozottsággal tudott volna föllépni, úgy lehetséges, hogy szenzációs eredményről kellene számot adnunk. — Fritznek alig volt dolga, mert az ellenfél csatázói még a lövések előtt elvesztették a labdát. A két gól nem volt kivédhető, olyan élesen és közelről jöttek a lövések. Manglitz tegnap is bosszantóan rosszul játszott, úgy, hogy még partnerét, Rumboldot is deprimálta. A födözetsorban ezúttal Veinbeer volt a légkielégítőbb. Bródi és Gorszky nem volt diszponálva. A csatázósorban most is, mint a W.A.K. ellen, Weisz Ferenc tűnt ki igazán ügyes és hasznos játékával. Schlosser — aki negyedórával megkésett — nem volt a szokott. Az ellenfél védelme erősen lefogta. Koródy közepesen, Rónai és Kucsera gyöngén szerepelt.
    Az U.T.E. lényeges erősséget nyert a katonai szolgálatból visszatért játékosaiban. Szorgalmas tréning után és ha a csatázósor összejátszásra szert tesz, az U.T.E. később erős ellenfele lesz valamennyi csapatnak. Kazár, attól eltekintve, hogy két gólt az ő számlájára kell írni, nagyszerűen védett. A hátvédők, különösen Ludwig, a födözetek között a középső, a csatázók pedig egyénileg szép játékot produkáltak.

    Az első félidőben a F.T.K.,bár csak tíz játékossal állott ki, erősen támadott, de eredményt nem ért el. A 26-dik percben az újpesti csatázósor kiszabadult és Szabó védhetetlen gólt lőtt. A következő percben a F.T.K. kiegyenlített.

    A második félidőben Schlosser a harmadik és a tizenkettedik percben lőtt góljaival megszerezte a vezetést. A tizenhatodik percben Ludwig szabadrúgásból második gólhoz juttatta az újpestieket. Ezután húsz percig az U.T.E. volt a támadó fél, majd az utolsó öt percben a ferencvárosiak olyan vehemens tempót diktáltak, hogy az újpestiek nem tudták őket föltartani. A szép játék eredménye 3 gól volt.

    Budapesti Hírlap, 1909. szeptember 28.