magyarfutball.hu

Debreceni VSC-Epona - Újpesti TE 0 : 1 11:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: magyarfutball.hu
  2018.08.03, 10:58
  1996. november 24., vasárnap (tud) - Labdarúgó NB I., 16. forduló:

  DVSC-Epona - Újpesti TE 0-1 (0-0)

  Debrecen, 6000 néző, V: Vad
  gólszerző: Kovács Z. (56.)
  sárga lap: Sztupár (7.), Gojan (33.), Vadicska (52.) illetve Herczeg (11.), Fehér Cs. (39.)
  jók: Kövesfalvi, Gojan, Sztupár, Sándor Cs., illetve Szűcs, Szanyó, Szlezák, Kovács Z.

  DVSC-Epona:-
  Kövesfalvi - Gojan - Sztupár, Pető - Vadicska (Böőr, 69.), Sándor Cs., Madar Cs. (Bagoly, 78.), Sándor T., Szatmári - Dombi, Ilea

  Újpesti TE:
  Szűcs - Sebők V. - Bérczy (Tamási, 8.), Fehér Cs. - Jenei S., Véber, Szlezák - Szanyó, Zombori - Herczeg M. (Babati, 75.), Kovács Z. (Kvasz, 89.)

  A 4. percben Dombi futott el a jobb oldalon, mélyre sikerült beadása a jobb kapufán csattant. Az első negyedóra végén Fehér Cs. vitte fel a labdát, majd a vizes füvön 24 méterről lövésre szánta el magát - Kövesfalvi hárított. A következő újpesti akció végén Zombori beadását Kovács Z. fejelte Herczeg M. elé, akinek lövésébe Gojan vetődött bele. Az ellentámadás végén Sándor T. ellen szabálytalankodtak. A sértett szabadrúgása valamivel a léc fölött hagyta el a játékteret. A 22. percben Ilea 22 méteres középre tartó lövését Szűcs fogta ölre. A 36. percben Zombori adott Kovácshoz, aki 12 méterről, fordulásból rúgta kapura a labdát. Az Sztupáron elakadt. A 43. percben Dombi beadását Vadicska fejelte kapura, Szűcs védett. A félidő utolsó támadásánál Sándor T. indította Petőt, a lövésszerű beadása elment a jobb sarok mellett.

  A második játékrész első percében Ilea nagyszerűen tálalt Dombi elé. A csatár egyedül vezette Szűcsre a labdát, majd tíz méterről az újpesti kapu fölé emelt. Hét perccel később Madar Cs. futott el a bal oldalon, keresztbeívelt labdája Szlezákról Dombi elé pattant. A szélső visszaemelt, de a labdáról Ilea centikkel lemaradt. Az 56. percben Szanyó a debreceni térfél közepéről nagyszerűen ugratta ki Zomborit. Ő lefutott az alapvonalig, középre adott, Kovács Z. pedig néhány lépésről a hálóba gurított (0-1).

  Öt perccel később Sándor T. 23 méteres szabadrúgása elment az ÚTE-sorfal tagjai között, de Szűcs hárított a jobb sarok előtt. Öt perccel a befejezés előtt Sándor Cs. tette Dombi elé a labdát. A válogatott játékos megindult, bevezette a labdát az újpesti 16-osra, majd jó tíz méterről a hosszúsarokra lőtt. Szűcs nagy bravúrral védett
  A 88. percben Sebők V. csúszott el saját kapuja előterében, a labda Sándor T. elé került, de lövésébe beleértek.

  A rangadón nagyon nagy lendülettel kezdett a Debrecen, idei utolsó hazai mérkőzésén azonban tulajdonképpen igazi gólhelyzet nélkül zárta a húszperces periódust. Ezt követően kiegyenlítettebb lett a játék, majd lassanként az Újpest vette át a kezdeményezést. A félidő végéig jobbára csak birkózás folyt az esőtől felázott pályán, csak néha jutottak el a csapatok a kapukig. A második játékrészben egyetlen hibát kihasználva megszerezte a vezető, s mint kiderült, a győzelmet jelentő gólt az ÚTE. Ettől kezdve rutinosan, ügyesen óvta az előnyt. A debreceniek igyekeztek, de átütő erő nélkül támadtak, így nem tudták kiharcolni az egyenlítést.

  MTI