magyarfutball.hu

Győri ETO FC - Békéscsabai Előre FC 0 : 0 16:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: bbsz
  2017.01.12, 10:33 (szerk.: 2021.08.08, 21:40)
  Őszi zárásra a vonal fölött
  Győri ETO FC - Békéscsabai Előre FC 0-0


  NB I-es labdarúgó-mérkőzés, Győr, 3 ezer néző
  V.: Stamler (Molnár L., Varga L.)
  Győr: Bíró 0 — Lakos 6 — Böjte 6, Hajszán 5 — Korsós 5, Agics 5, Miriuta 6, Füzi 4, Moke 4 — Azoitei 4, Hámori 3. Edző: Póczik József
  Békéscsaba: Udvarácz 0 — Csató S. 6 — Mracskó 5, Kovács T. 6 — Fodor 5, Balogh 6, Nagy L. 5, Major 5 — Szabados 4, Szarvas 4, Kulcsár 5. Edző: Pásztor József
  Csere: Udvarácz helyett Baji (5), a 43., Füzi h. Virág (4), a szünetben, Moke h. Fehér (-) a 62, Szarvas h. Stancu (-) a 73., Kulcsár h. Balázs (-) a 90. percben.
  Sárga lap: Miriuta (Balogh buktatásáért) a 4., Lakos (Szarvas gáncsolásáért) a 25., Fodor (Miriuta fellökésért) a 27., Nagy L. (Böjte ellökéséért) az 50., Virág (Major elkaszálásáért) az 56., Azoitei (szabadrúgás sípszó előtti elvégzéséért) a 72., Major (talpalásért) a 83. percben.
  Szögletarány: 5:5 (1:4)

  A péntek déli indulásnál Kasik Zsolt már arra panaszkodott, hogy nem érzi teljesen jól magát. Szombatra aztán mindez gyomorbántalmakkal párosult, s be is lázasodon a csabai középpályás, így le sem vetkőzött a győri mérkőzésre, csak a lelátóról szemlélte társait.
  A találkozó előtt a győriek az ETO-induló hangjai mellett egyenként szólították a zöld gyepre az 1963-as bajnokcsapat és az 1970-es győri együttes tagjait, a közönség viharos tapssal köszöntötte őket, különösen az akkori sikerek kovácsát, Hidegkúti Nándort.

  11.perc: Kulcsár robogott el a jobb szélen, beadására jó üzemben lépett ki a kapujából Bíró és lehúzta a labdát a gólra éhes csatárok elöl.
  18. perc: Miriuta szabadrúgásból kapu elé csavart labdáját Udvarácz leöklözte Moke fejéről, a labda Füzi elé pattant, aki 18 méterről lőtt, labdája alig csúszott el a bal kapufa mellett.
  28. perc: Hajszán a bal oldalon vezetett támadást, középre adott, Hámori megcsúsztatta, Korsós pedig egyből, fél fordulattal a léc fölé bombázta a pettyest.
  32. perc: jobb oldali csabai szögletrúgást követően meleg helyzet alakult ki a hazaiak kapuja előtt, amelynek végén Szarvas a keresztléc fölé fejelt.
  39. perc: a hazaiak Portugáliából érkezett idegenlégiósa, Moke 18 méterről, váratlanul lőtt, a bal sarokra tartó labdát Udvarácz szép vetődéssel hárított.
  43. perc: Udvarácz a kapujából kivetődve ütközött Hámorival, majd a földön maradt és nem tudott tovőább védeni. Helyére Baji kapus állt.
  60. perc: szabadrúgáshoz jutottak a vendégek, a csabai kaputól mintegy 30 méterre. Miriuta lövése magasan a kapu fölött hagyta el a játékteret.
  65. perc: újabb szabadrúgást végezhetett el a győriek román idegenlégiósa, Miriuta, ezúttal 25 méterről célozta meg a kaput, a labda a sorfalról vágódott a mezőnybe.
  70. perc: Azoitei futtából 30 méterről célozta meg Baji kapujának jobb felső sarkát, de az irányzók, ha csak centiméterekkel is célt tévesztett.

  A két, szebb napokat megélt vidéki együttes idényzáró mérkőzésén az volt a tét, hogy amelyik megszerzi a rendkívül fontos három bajnoki pontot, az kedvező pozícióból készülhet a tavaszi szezonra. Ennek tudatában mindkét csapatjátékosai elszántan, nagy becsvággyal vetették magukat a küzdelembe. Mindkét oldalon megerősítették a védelmeket, követő emberfogást egyik oldalon sem alkalmaztak, saját térfelükön igyekezett mindenki felvenni egy-egy embert. A kapuk sokáig nem is forogtak veszélybe.
  Az első 20 percben a Rába-partiak támadgattak, de nem bírtak a jól záró békéscsabai retesszel. A viharsarkiak kedvenc fegyverükkel, a kontrákkal próbálkoztak. Erre az első félidő második felében többször is adódott lehetőség, mivel a középpályásai mozgékonyabbak, valamivel jobbak voltak. Elég sok labdát szereztek, és ezekkel a széleken igyekeztek támadásokat vezetni. Néhány esetben komoly zavar is támadt a hazaiak kapuja előtt, ilyenkor kapkodott a védelem, de mindig sikerült egy lábnak közbelépnie és menteni.
  A mérkőzés ezen szakaszában érzékelhető volt, hogy a Békéscsaba - ha már jelenlegi csapata nem is a régi -, de még mindig összeszokott az együttes, játékukban több a tudatos elem.
  Szünet után szinte végig a csabaiak térfelén folyt a játék. Póczik József félidőben végrehajtott cseréje a középpálya erősítése, a támadójáték segítését volt hivatott szolgálni. Hiába játszott azonban nyomasztó fölényben a győri csapat, egyetlen veszélyes, épkézláb támadást sem tudtak vezetni, és egy pillanatig sem forgott veszélyben az ekkor már Baji által védett békéscsabai kapu.
  A győriek elég sok pontatlansággal játszottak, semmiféle elképzelés nem volt észlelhető támadójátékukban, mindent középen erőltettek, a széleken egyetlen támadást sem vezettek, ezzel nagyon megkönnyítették Csatóék dolgát.
  Hiába játszott tehát óriási fölényben a hazai csapat, hiába akartak, küzdöttek Hajszánék, az elképzelés nélkülöző támadó játékkal talán még reggelig sem értek volna el eredményt... Így igazságos pontosztozkodás történt.

  Edzői nyilatkozatok
  Póczik József, a Győr edzője:
  — Harmatgyenge támadójátékunk miatt nem is születhetett más eredmény, mint a döntetlen. Ezen a mérkőzésen nyújtott játékunk méltatlan volt a klub múltjához.
  Pásztor József a Békéscsaba edzője:
  — Az első félidőben jobban játszottunk, mint a házigazdák. A folytatás után a hazaiak mezőnyfölénybe kerültek, sokat támadtak, ám helyzet nélkül játszottak, ezért úgy érzem, a döntetlen megfelelt a játéknak.
  — Mi történt a csabai kapussal?
  — Udvarácz vállán stopli nyomai voltak felfedezhetők, valószínűleg ráléptek.
  — Milyen volt a pálya?
  — Nem volt fagyos, sőt, kitűnő állapotú volt. Ezért történhetett meg, hogy a tippemmel ellentétben mégis 0—0 lett az eredmény.
  — Kikkel voltál elégedett?
  — Csató Sándorral, Balogh-gal, Kováccsal, Mracskóval és időnként Majorral.
  — Ebből fakad, hogy a többiekkel nem?
  — Főleg a támadók, Kulcsár, Szabados, Szarvas és Fodor maradt adós a jó játékkal.
  — Utólag nézve mennyi esélye volt a csapatnak a győzelemre?
  — Elég sok. Mert az utóbbi hetek játékához képest az első félidőben jól küzdött a gárda. Ha az első játékrészben a ziccereket berúgjuk, akár egy-kétgólos előnyre is szert tehettünk volna. Ám az utolsó passzok mindig rosszul sikerültek. Nem beszélve arról, hogy a játékvezető egy tizenegyest nem adott meg számunkra.

  12. Békéscsaba 15 3 5 7 18-25 14
  13. Győri ETO 15 3 5 7 17-27 14

  Békés Megyei Hírlap, 1995. november 27.
  képEz a felvétel tökéletesen kifejezi a történteket: se játék, se néző, se gól. (Fotó: Szük Ödön)

  Kisalföld, 1995. november 27. (Arcanum DT)