magyarfutball.hu

Ferencvárosi TC - Puskás Akadémia FC 1 : 1 14:45

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 2.67 (3 szavazat)

játékvezető: 2.33 (3 szavazat)

hangulat: 3 (3 szavazat)

1...5
OTP Bank Liga, NB I 2023/2024, 25. forduló
játékvezető : Bogár Gergő
nézőszámok:
  1. pfla.hu: -
  2. fradi.hu: 12.107
  3. nso.hu: 12.107

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2024.03.18, 11:52 (szerk.: 2024.03.24, 14:26)
    Amúgy utólag visszagondolva a mai meccsben a pufla legjobb játékosát a kitolt csatárukat Colley - t védőink nehezen tudták lefogni ... látni a puflába is öntik a pénzt meg tudnak minőségi játékost is már igazolni, csak nemzetközi szinten nem tudnak eredményeket felmutatni ... akkor Hornyák alsó polc ... és mégis valahogy ellenünk ül a taktikája ... na mindegy is mi van a puflánál mi legyünk bajnokok a végén. HAJRÁ FRADI !!!

    Milyen taktikája ?
    Ha Wingo nem rúg a labda mellé,akkor nem lőnek gólt reggelig sem.Helyzetük talán egy ha volt.Ellenben mi kihagytunk vagy öt ziccert.

    A 88. Perc környékén volt egy jelenet, ami nagyon nem tetszett, és sajnos az egész csapatra jellemző, hogy jól láthatóan senki nem találja a helyét a pályán, nem csak a védők. Támadott a pufla, a labdát vezetőre jutott kb 4 játékos, beadta, ahova rúgta, oda meg épphogy odaért talán Civic…

    A Gyaka azon keves magyar csapatok egyike, amelyikben azert nemzetkozi szintu focistak vannak gyorsasagot, parharcerosseget, aggresszivitast tekintve. Nem kimagaslok, de elfogadhatoak. Vedekezo felfogassal bizony meggyulik veluk a bajunk mindig. Az egyenlito golnak nagyon orultem, igy azert a tavaszi elso etap boven elfogadhato, barmennyire is bosszant, hogy ebben az idenyben 4 meccsen egyszer sem vertuk oket a rendes jatekidoben.

    Endit sajnaltam, de sajnos gorcsosen jatszik, es Makre sokkal tobb lenduletet, kombinativ jatekot hozott a masodik felidore. Meleg lesz az EB.
    Wingo hiba benne van, de azert nem meglepo, hogy ez nala jott ki.
    Marki masodik felidore felporgott.
    Kodrot nagyon basztattak a stadionban, en azt mondom, legalabb aktiv volt, Zakival ellentetben tobbszor is helyzetbe kerult. Kell neki a gol.
    Szevikjannal eloszor lattam, hogy nagy sebesseg mellett is megnyeri a tamadoparharcot, voltak szep megoldasai. Varom majd a golokat, golpasszokat, ha tobb lehetoseget kap.

    Szerintem, ha egy Fradi nevelésű fiatal magyar srác mutatna ennyit a Fradi felnőttben, mint Sevikjan eddig, akkor a fórum fele Soroksárra zavarná azonnal.

    Sok lehetoseget eddig nem kapott. En ma eloszor lattam tole bevallalos dolgokat, amik elore is vittek a tamadasokat. Pl szerintem az egyenlito golunk elott is tole indult az akcio, bar erre nem eskudnek meg.

    Szégyen, hogy a meccs vége felé, az egyik dobálózót a b1-ből a kiemelés után a secu agyba-főbe veri, amit a rendőrség közbelépés nélkül néz végig... azt hittem, régen volt divat a problémás drukkerek ilyesfajta elintézése... Aztán amikor a meccs után vagy százan számon akarják kérni a "biztonsági szolgálatot", akkor a rendőrök persze díszsorfalat állnak...
    Remélem a klubnak elküldik páran a "boxról" készült felvételeket, mert ezek a dolgok nagyon nincsenek rendben, illetve a kapu mögötti hálót is kiszélesítik.

    A bajnokságot valószínűleg behúzzuk, de ez a "adjuk be Vargának a labdát, hátha befejeli" taktika nekem kevésnek tűnik. Főleg ha nyártól nem lesz Varga ...
    Ne legyen igazam. :-(

    Volt kb 10 tiki-taka rövidpasszos majdnemziccer amikor Makre bejött meg Márki átjött az oldalára.
    Mondjuk ha van egy Vargánk szerintem nem bűn a fejét keresni.

    A Felcsút egy fizikális csapat, ami nem fekszik nekünk. Provokálják a párharcokat, olykor a sportszerűség határát súrolják. Mellette azért elég jó kontrákat is vezetgetnek, ma is volt több szépen felépített támadásuk. Pontrúgásokban erősek.

    Amikor Loncsit letalpalták az első félidő hosszabbításában, nem kaptunk büntetőt. A második félidőben egy ugyanolyanért, amikor Cissé letalpalta a védőt, (milliméterre ugyanolyan volt) azért kifelé járt szabadrúgás.
    Nem mondom, hogy jól játszottunk, na de azért....

    A védő a labdát rúgta el. Oké hogy magasan volt a lába, de Loncar rúgott bele, azt utána meg eljátszotta a nagyhalált. Érdekes módon fel is pattant amikor elkezdtek neki magyarázni, aztán megint visszafeküdt...hagyjuk már

    Ott hibázott a mester, hogy Wingó helyett nem egy vérbeli középső védő játszott.
    Vész tartalékként jó... De ha van alternatíva, akkor ott ne erőltessük.
    Főleg azok után, hogy az előző meccseken is baromira gyenge volt ott.

    Loncar játéka is kérdőjeles.. tálat 3 gólt, ami megsüvegelendő, de úgy érzem egy picit fejébe szállt a dicsőség.
    Ismét padról kéne indulnia.

    Szevi jól szállt be, ahogy Ben is.

    Adtunk 45 perc előnyt a puflának, meg egy gólpasszt is - ez a szarembéegy szintjén sok, nem fér bele.

    Sztánkó, és Tomi! A válogatott szünet alatt rendezni kell a sorokat, aztán lezárni a bajnokságot és behúzni a kupát. Hajrá Fradi!

    Persze belefér egy x (bár pont ezek ellen a senkiháziak ellen nem kellene) és eddig rendben vannak a tavaszi eredmények, de látja már valaki, hogy mi is az a Stankovic féle foci, amire állítólag a téli felkészülés után lehetett számítani?

    Mert, ha ennyi, ami eddig van, az nem néz ki olyan jól. Beívelések Vargára, egyéni megmozdulások, de nem sokkal több. Persze, legyen meg a bajnoki cím, ez a legfontosabb, de azért már játékban is jó lenne valamilyen elképzelést felfedezni.

    Néha egészen pofás játék van. Most is kb 10-15percig. De utána semmi elképzelés. Ha Csercse alatt nem volt játék (de volt), akkor most végképp nincs, és csak erőből megyünk előre. És egyes játékosok erőltetése (pl Civic) érthetetlen, mások, pl. Pászka és Momo meg perceket sem kapnak. Kodro sem tűnik egyelőre ásznak, de Pesicet ki kellett rakni a keretből. Jó lenne tudni mit csinált...

    En igazabol azt nem ertem, hogy ilyenkor mi a gond. Az utobbi honapokban boven volt ido dolgozni a kereten, illetve mar tulterheltnek sem lehet mondani a csapatot, mert nincs nemzetkozi kupa.
    Nyilvan nem tragedia ez az x, mert a Puskas ellen benne van, de ma minden adott volt, hogy jo jatekkal behuzzuk ezt a meccset.

    Annál szarabb nincs /legalább is nekem/, ha a felcsút ellen nem sikerül. Wingo hibája benne van pakliban, ezért nem kellene keresztre feszíteni. Ami inkább zavar, Pászka mellőzése. A tegnapi meccsel kapcsolatban inkább zavart a tisztátalan játék és ebben mi is partnerek voltunk. A végén az a jelenet, amikor Brandon Makrekcis hátára mászott, az a foci megcsúfolása volt. /Tudom régen más volt/ Régen Vadas játékvezetőnél nem volt mérlegelés, nem volt piros lap, csak mutatott az öltöző felé. Én is úgy gondolom, hogy a VAR a hátrányunkra volt, mert mindkét esetben láttuk, szó sincs büntetőről. A jv. nem volt annyira szörnyű, szabályok kötik őt is. Én nem látok semmi Fradi ellenességet, inkább a bírói felfogást, amelyik így engedi a megállító faltokat. Igaz akkor Civics se lenne sokat a pályán. Az edzőjük nyilatkozatát el sem olvasom. Szarházi hentes.

    Biztos más megélni egy meccset kint és a tv előtt. Körülöttem senki sem állt fel úgy a lelátón a lefújáskor, hogy bántotta volna a csapatot. Az utolsó 8 meccsből 7 győzelem, 1 döntetlen. Gondolom ezt majd mindenki aláírta volna. Most meg megy a téli szünetben nem történt semmi, nincs taktika...
    A tegnapi meccsen többet bontottuk meg a Puskást, mint az 5-0-nál a dózsát. A befejezések nem sikerültek. Van ilyen. Ami egyedül ijesztő számomra, az a meccsenkénti 2-3 kapitális hiba hátul.
    Legyen meg a bajnoki cím, lehetőség szerint húzzuk be a kupát is, és mindenki szépen nyugodjon meg.
    Én is szeretném hinni, hogy több van ebben a csapatban, de a lehetőségeink miatt, a teljesítőképességünk határán vagyunk. (nem szeretnék most a bőrgatyások129.com kommentelői közé tartozni)

    Pontosan, nem értem ezt a sok károgást. Amúgy egész jó hangulatú meccs volt, előttem a C3-ban pár külföldi végig a tábort figyelte és videózta.

    Továbbra sem megy a beadások, szögletek, rögzített helyzetek levédekezése.
    Folyamatosan zavar van hátul ilyen helyzeteknél. Volt egy szitu a második félidőben, amikor két edző konkrétan már a pályán, a 16-os vonalában mutogatott, hogy kinek hol kellene helyezkednie.
    A másik dolog a helyzetek kihasználása. Ha Barni nem használja ki a helyzeteit, akkor gond van, mert a többieknek egyszerűen nem megy.

    Amit a mester állít, a VAR-al kapcsolatban az teljesen igaz! Megtörték a lendületünket!
    Amit viszont nem értek az, hogy Loncar kapott játékpercei és teljesítménye nem áll arányban!

    Szerintem nem játszottunk annyira gyengén, az elején pl kurvára tetszett a kombinatív játék, aztán jött a varozás, meg ezek a gecik rutinosan tördelték a játékot. Az x sem igazságos, golunk után is azt éreztem hogy behuzzuk, és szerintem nem is bírták már volna sokáig. Én nem láttam ezt annyira rossznak.

    A bewingózott gól után jól mentünk.

    Ebben igazad van. Az mintha felébresztett volna minket. De akkor sem játszottunk igazán jól. Inkább az akarat lett szemmel láthatóbb. Annak köszönhető az egyenlítés.

    Botka beállítását nem értettem. Wingo belső védő mániát nem értem. Abena Aaneba a padon. Zaki nincs formában, meccsek óta a játékával nem okoz veszélyt. Sevikyan nagyon ügyesnek tűnik és borzasztóan hiányzik Traoré. Ha van a padon egy labdaügyes játékos, akkor miért az a fontos, hog fussunk sokat és védekezzünk is? Ebben Zaki biztos sokat segít, de gólt/gólokat is kellene szerezni. Marquinhos játékával ma elégedett voltam. Legalábbis elégedettebb, mint szoktam. Nincs egy jó tízesünk, Abu Zakihoz passzol, nem történik semmi, Abu Loncarhoz passzol, nem történik semmi, Abu a becserélt Romdhane-hoz passzol, nem történik semmi. Marquinostól várjuk a csodát, hogy valahogy juttassa el a labdát a kapuba, vagy Varga fejére. Ez így elég hitvány reprtoár.

    Régen rossz, ha nem érted, hogy miért Endi játszott és fogta a nagy "feka"(mészöly szavaival élve) csávót. Ming pályán volt, le is vette, igaz párszor erélyesebben megkóstoltatta vele a gyepet smiley

    Valamiért nem voltunk elől elég élesek és a párharcokba is igen nyámnyilán álltunk bele. Egyszer sikerült rendesen odatennünk magunk amikor Botka leküldte Kolly rendesen. Sajnos ez volt egyetlen jó megmozdulása. A közel 70 %-os labdabirtoklás semmit nem ér, ha nem tudunk helyzeteket kialakítani. Nem értem, ha van középső védőnk a padon miért nem ő játszik, hanem egy szélső hátvéd van középen. A Puskás majdnem összes helyzete a védőink hülyesége miatt volt. A gólról ne is beszéljek. a felcsútiak minden letámadásnál lökték a játékosainkat, hol egy, hol két kézzel, de a bírót ez nem igazán érdekelte. Keményebben kellene ellenük játszani. A másik, ami hiányzott az átlövések. Ha már 10 védőjátékos van a 16-on belül miért nem próbálunk távolabbról lőni. A bíró ténykedését nem akarom kritizálni, mert egy nagy nulla volt. Kolly-t már az első félidőben ki kellett volna állítani, Botka földreviteléért 1 sárga, kakaskodás második, kiabálás a bíróval 3, de semmi megint. A var az utóbbi 2-3 meccsen 7-8 11-est vizsgált és mindet elutasították. Mi támadunk a legtöbbet a bajnokságban, de lassan nekünk ítélték a legkevesebb 11-est. Találjon már valamelyik edzőnk valamit, hogy el tudjuk kenni a felcsútiak száját, mert csak szenvedünk ellenük.

    Észrevettétek, hogy a VAR vizsgálatnál azt nézték, hogy Loncar bal lábát megrúgták-e, pedig előtte a jobb lábát taposták meg?!
    Az Arénában azt éreztük, hogy Sztankovicsnak nem volt "B" terve.
    A gólunk is azt bizonyította, hogy a földön lehet nekik gólt rúgni, nem pedig a magas védők közé beívelt labdákkal.

    Ahogy tegnap írtad, ez a Felcsút egy nagyon fizikális csapat, tudatosan provokált párharcokkal. Ebben tényleg a nemzetközi szintet közelítik. Szinte az összes játékosuk magas, erős a tengelyben. Ezért fogták meg a képességeikhez mérten Barnit is. Nyilván az edző egy középszar, a játékosok meg nem a mi keretünk minőségét ütik, de több is lehetne ezekben. Azért a kontrákat elég jól lejátszották, sokszor csak kergettük őket. A Colley nevű bohócot meg nem bírta tartani Wingo.
    Ami nekem sok, hogy néha már sportszerűtlenségbe is átcsap a játékuk, bár tegnap a fetrengésben azért Loncsi elvitte a showt.

    onmagunk becsapasa lenne, ha azt gondolnank, hogy ez a Gyaka csak a sportszerutlensege miatt er el ellenunk sikert. Egy Kecskemetre talan igaz ez. Itt feltuno volt, hogy mondjuk egy cseh valogatott belso vedo mellett azert Barni sem nyeri meg az osszes fejparbajt, es az elso felidoben Marki is sok parharcot veszitett a jobboldali szelso vedo ellen. A megszerzett labdakbol pedig vezettek par veszelyes ellentamadast.

    Marquinhos 6.81
    Dibusz 6.54
    Makreckis 5.94
    Cissé 5.93
    Maiga 5.93
    Abu Fani 5.65
    Ben Romadan 5.63
    Szevikjan 5.63
    Varga B. 5.56
    Civic 5.37
    Kodro 5.13
    Botka 5.02
    Zachariassen 5.02
    Loncar 4.89
    Wingo 3.83

    A mindössze 45:14 tiszta játékidejű meccsen nagyrészt 4-1-4-1-ben játszottunk, 67%-ban birtokoltuk a labdát, 84%-kal passzoltunk (a vendégek 67%-kal) a PPDA 4.2 (Felcsút 10), a hosszúpassz-arány 9% (19%), a passztempó 16.4 passz/perc (13.3) volt. A párharcarány 115-128 volt oda, 39 labdát szereztünk a Felcsút térfelén (Makreckis 8, Maiga és Marquinhos 7-7, Loncar 5), a vendégek 24-et. A támadópárharcok 37%-át, a védekezők 57%-át nyertük meg. A fejpárbajarány 24-25 volt oda, Bogár szerint mi 13-szor, a vendégek 16-szor szabálytalankodtak.

    37 támadásból 21 lövésig jutottunk (ebből 18 a vendégtérfélen szerzett labdák után jött), csak 5 talált kaput (Felcsút 23 + 2 / 13 / 5). 35 beadás 40%-a talált embert. Az xG-arány 2.49 – 1.48, az xcG-arány 2.18 – 1.28 volt ide.

    Dibusz 5 lövésből (1.28) 1 gólt kapott, egyszer jött ki, 11 passza pontos volt.

    Botka 49 percet kapott, 44 akciójának 61%-a volt sikeres, 81%-kal passzolt, 14 párharcból 6-ot nyert meg. 10 labdát vesztett, 6-ot szerzett, 2 passzt lopott.

    Cissé 95 akciójának 78%-a volt sikeres, 92%-kal passzolt, 25 párharcból 16-ot nyert meg. 7 labdát vesztett, 14-et szerzett, 3 passzt lopott.

    Wingo 79 percet szerepelt, 69 akciójának 84%-a volt sikeres, 1 helyzete volt (0.08). 93%-kal passzolt, 6 párharcból 3-at nyert meg. 1 labdát vesztett, 5-t szerzett, 1 passzt lopott.

    Civic 78 akciójának 60%-a volt sikeres, 3 lövése volt (0.18), 80%-kal passzolt, 20 párharcból 8-at nyert meg. 9 labdát vesztett, 6-ot szerzett, 5 passzt lopott. 4 lövést készített elő (0.41).

    Maiga 88 akciójának 64%-a volt sikeres, 1 helyzete volt (0.04). 86%-kal passzolt, 36 párharcból 17-et nyert meg. 11 labdát vesztett, 20-at szerzett, 5 passzt lopott.

    Zachariassen 49 percet kapott, 28 akciójának 54%-a volt sikeres, 59%-kal passzolt, 9 párharcból 5-öt nyert meg. 5 labdát szerzett, 1 helyzetet készített elő (0.07).

    Loncar 67 percet volt a pályán, 52 akciójának 63%-a volt sikeres, 1 helyzete volt (0.36). 90%-kal passzolt. 13 párharcból 5-t nyert meg.6 labdát vesztett, 7 labdát szerzett, 3 passzt lopott. 1 helyzetet készített elő (0.09).

    Abu Fani 112 akciójának 63%-a volt sikeres, 78%-kal passzolt, 28 párharcból 10-et nyert meg. 19 labdát vesztett, 5-t szerzett, 1 passzt lopott. 4 helyzetet készített elő (0.6).

    Marquinhos 88 akciójának 55%-a volt sikeres, 4 lövésből (0.41) 1 gólt szerzett, 77%-kal passzolt, 31 párharcból 12-t nyert meg. 7 labdát szerzett, 1 passzt lopott. 6 helyzetet készített elő (0.83).

    Varga B. 62 akciójának 37%-a volt sikeres, 7 helyzetéből (0.63) egyszer sem talált kaput, 14 passzából 8 volt pontos, 30 párharcának felét nyerte meg. 1 labdát szerzett, 1 passzt lopott.

    Makreckis 51 percet kapott, 65 akciójának 78%-a volt sikeres, 86%-kal passzolt, 15 párharcból 10-et nyert meg. 8 labdát vesztett, kétszer ennyit szerzett, 1 passzt lopott.

    Kodro is 51 percet játszott, 33 akciójának 64%-a volt sikeres, 4 lövése volt (0.78). 95%-kal passzolt (19/18), 7 párharcából egyet sem nyert. 2 labdát szerzett, 1 passzt lopott.

    Ben Romadan 33 percet kapott, 24 akciójának 54%-a volt sikeres, 82%-kal passzolt (11/9), 10 párharcának felét nyerte meg. 3 labdát vesztett, 3-at szerzett, 2 passzt lopott. Ő adta a gólpasszt (0.3).

    Szevikjannak ezúttal 21 perc jutott, 16 akciójának fele volt sikeres, 7 passzából 5. 8 párharcból 3-at nyert meg. 2 labdát szerzett. 1 lövést készített elő (0.01).

    https://ulloi129.hu/2024/03/17/elo-a-felcsut-elleni-bajnokirol-24/
    https://ulloi129.hu/2024/03/22/marquinhos-dibusz-makreckis/
    https://ulloi129.hu/2024/03/19/igy-teljesitettunk-a-felcsut-ellen-23/